sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kolmen kimpat ja ryhmäseksi naisten välisissä suhteissa

Tuli pidettyä aika pitkä tauko kirjoittamisesta muiden kiireiden takia, mutta nyt täällä taas. Aiheena tällä kertaa ryhmäseksi.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta kolmen kimppa? Negatiivisia muistikuvia heteropareista, jotka etsivät epätoivoisesti naista kolmanneksi? Naiset, jotka eivät vielä ole ehkä kovin kokeneita naisten välisessä seksissä ja haluavat kokeilla seksiä naisen kanssa miehensä läsnä ollessa? Edellä mainitut tilanteet eivät ehkä herätä kovinkaan positiivisia tunteita, koska deittipalvelut ovat täynnä omaa "yksisarvistaan" etsivien heteroparien ilmoituksia ja toisinaan heidän lähestymisyrityksensä ovat hyvinkin tökeröitä live-tilanteissakin.

Mutta siinä missä heterotkin, ihan yhtä lailla naispari voi toteuttaa yhteisen fantasian harrastamalla ryhmäseksiä toisen naisen (tai toisten naisten) kanssa, mikäli se on molemmille ok ja asiasta on yhdessä sovittu. Ja ihan yhtä lailla sinkkunainen, joka haluaa kokeilla ryhmäseksiä naisten kanssa voi yrittää etsiä itselleen naisista seuraa elämäntilanteessa, jossa ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan kumppanin mahdollisesta mustasukkaisuudesta. Tämä blogipostaus koskeekin kolmen kimppoja eli tilannetta, jossa naispari etsii seuraa kolmen kimppaan, tai sinkkunainen seuraa naisparista.

Määritelmistä

Ryhmäseksi on siis seksiä useamman kuin kahden osapuolen välillä. Ryhmäseksi ei tarkoita samaa asiaa kuin polyamoria. Setankin sivulta löytyvän määritelmän mukaan: "Polyamorialla tarkoitetaan monisuhteisuutta. Polyamorinen ihminen voi olla seksuaaliselta suuntautumiseltaan esimerkiksi hetero, homo, lesbo tai bi. Sanalla viitataan sellaisiin kaikkien osapuolten yhteisymmärrykseen perustuviin intiimeihin, seksuaalisiin ja romanttisiin suhteisiin, joissa on enemmän kuin kaksi osapuolta tai joissa osapuolilla on rinnakkain useampia rakkaus- tai seksisuhteita. Polyamoria ei tarkoita samaa kuin polygamia, mikä taas tarkoittaa moniavioisuutta."

Polyamoria.fi:n mukaan: "Parinvaihdoksi eli swingingiksi kutsutaan toimintaa jossa pariskunnat – yleisimmin heteroseksuaaliset – ”vaihtavat paria” esimerkiksi yksittäisen illan ajaksi ja harrastavat seksiä jonkun muun kuin oman puolisonsa kanssa. Toiminta on siis avoimen ei-yksiavioista ja perustuu osanottajien yhteisymmärrykseen".

Polyamoria siis viittaa pikemminkin pidempiaikaisiin suhteisiin tai haluun olla useammassa romanttisessa tai seksuaalisessa suhteessa samanaikaisesti, kun taas ryhmäseksi on yksittäinen seksisessio, jossa on mukana useampia kuin kaksi henkilöä. Vastaavasti, yksilö voi olla hyvinkin kiinnostunut ryhmäseksistä tai ryhmäseksikokeilusta, mutta se ei vielä tee hänestä polyamorista.

Parinvaihto puolestaan on seksikumppanin vaihtamista pariskuntien välillä.

Koska polyamoria on oma erittäin laaja aiheensa ja siihen liittyy monenlaisia erilaisia käytäntöjä ja hyviksi todettuja toimintatapoja, jotka eivät kuitenkaan kosketa suurinta osaa naisista millään tavalla, en aio kirjoittaa siitä blogissani tämän enempää. Suomenkielistä asiallista tietoa aiheesta löytyy esimerkiksi polyamoria.fi-sivustolta. Naisista pitävien naisten polyamoriasta on 90-luvulla julkaistu myös pari kirjaa englanniksi, Marcia Munsonin toimittama The Lesbian Polyamory Reader Open Relationships, Non-Monogamy, and Casual Sex ja Celeste Westin Lesbian Polyfidelity – A Pleasure Guide for the Woman Whose Heart Is Open to Multiple, Concurrent Sexualoves, or How to Keep Non-Monogamy Safe, Sane, Honest & Laughing, You Rogue!

Ryhmäseksi lesboseksiä koskevassa kirjallisuudessa

Naisten välisestä ryhmäseksistä on kirjoitettu lesboseksiä koskevassa kirjallisuudessa vielä aika vähän. Oletettavastikin siksi, että aihe ei kosketa moniakaan naisia, eikä ryhmäseksiseuraa välttämättä ole kovin helppoa löytääkään, vaikka kiinnostaisikin. Eniten aiheesta löytyy materiaalia Diana Cagen toimittamasta On Our Backs Guide to Lesbian Sex-kirjasta. Toisena lähteenä käytän seksuaalivähemmistötkin huomioivaa Violet Bluen kirjoittamaa The Ultimate Guide to Sexual Fantasy: How to Have Incredible Sex with Role Play, Sex Games, Erotic Massage, BDSM and More. Näiden lisäksi verkosta löytyy useita artikkeleita siitä, kuinka kimppakivatilanteissa olisi hyvä toimia.

Lähtökohdat kimppakivan etsintään

Paras elämäntilanne kimppakivan kokeilemiseen on luonnollisestikin sinkulla, jonka ei tarvitse miettiä oman kumppanin mahdollista mustasukkaisuutta. Mikäli sen sijaan olet parisuhteessa ja ajatus ryhmäseksistä kiehtoo sinua, on hyvä miettiä omia motiiveja tilanteeseen. Ryhmäseksi voi nimittäin olla riski parisuhteen tulevaisuuden kannalta, vaikka se parhaassa tapauksessa tuokin vaihtelua seksielämään ja vahvistaa kumppanien välistä suhdetta.

Lähtöedellytyksenä tulisi olla tietoisuus omista ja kumppanin rajoituksista sekä kunnioitus seksin kaikkia osapuolia kohtaan. Mikäli sen sijaan katselet jo aidan toiselle puolelle, eikä seksi kumppanisi kanssa enää kiinnosta, motiivisi ei ole paras mahdollinen. Sama päätee tilanteeseen, jossa seksielämänne tai parisuhteenne on väljähtänyt ja kuvittelette kokeilujen pelastavan sen. Teidän molempien tulee haluta seksiä kolmannen (tai useamman osapuolen) kanssa, jotta kokeilu ei vahingoittaisi suhdettanne. Mikäli suhteenne on luja, olette rehellisiä toinen toisillenne, luotatte toisiinne ja rakastatte toisianne, kimppakiva voi tuoda siihen lisämaustetta.

Ryhmäseksi voi onnistuessaan olla huikea yhteinen kokemus. Se voi myös tuottaa pettymyksen. Vaikka kimppakiva olisi ollut ykkösfantasianne jo vuosikaudet, käytännön kokemus voi viedä kaiken "hohdon" kyseisestä fantasiasta, eikä vastata fantasioitanne. Kannattaakin myös miettiä sitä onko mahdollinen kiihottavan fantasian menettäminen riskin arvoista. Enkä nyt tarkoita sitä, että ryhmäseksi olisi välttämättä valtava pettymys, vaan sitä, että fantasiamme ovat päänsisäisiä tuotoksiamme ja todellisuus vastaa vain harvoin niiden sisältöä aivan täysin.

Mustasukkaisuuden ehkäiseminen ja käsitteleminen

Pääsääntönä pariskunnille voisi pitää sitä, ettei kimppakivaan pidä lähteä, mikäli molemmat eivät tahdo sitä. Älä suostu kimppakivaan vain siksi, että kumppanisi haluaa sitä. Älkää ryhtykö ryhmäseksikokeiluihin, mikäli jo kamppailette mustasukkaisuuden kanssa. Älkää ryhtykö ryhmäseksiin kolmannen osapuolen kanssa, jos ette ole rehellisiä toisillenne tai luota toisiinne. Älkää yrittäkö pelastaa parisuhdettanne kolmen kimpalla.

Vaikka suhteenne olisikin kunnossa ja olisitte avoimesti puhuneet kimppakivan mahdollisesti herättämistä tunteista ja varautuneetkin niihin, tilanteessa saattaa nousta esiin jotain yllättävää. Sen näkeminen kun kumppani harrastaa seksiä jonkun toisen kanssa, ei välttämättä olekaan pelkästään kiihottavaa. Saatatte kokea mustasukkaisuuden, ulkopuolisuuden, petetyksi tulemisen tai kiukun tunteita. Senkin vuoksi on äärimmäisen tärkeää keskustella tilanne läpi kumppanin kanssa ja sopia yhteiset rajat, joita myös kunnioitatte. Tehkää vain niitä asioita, jotka kiihottavat teitä molempia ja tuntuvat hyviltä. Asettakaa aina oma kumppani yhteisen kokemuksenne edelle. Kertokaa, jos jokin asia ei tunnukaan hyvältä. Tsekatkaa myös seksin aikana mikä kumppanin fiilis on. Ottakaa peukalosäännöksi se, että jos jompikumpi kokee tilanteen epämukavaksi, seksi lopetetaan tai seksin harrastamisen tapaa muutetaan. Voitte myös sopia käyttävänne "turvasanoja", jolla ilmaisette tilanteen olevan ok, jos kaipaavanne muutosta tai jos haluatte lopettaa.

Jos kumppanisi pahoittaa mielensä tai onkin mustasukkainen, keskeytä seksin harrastaminen. Kysy kolmannelta osapuolelta, mitkä hänen fiiliksensä ovat ja kerro hänelle, että pidätte tauon. Älä pahoittele tilannetta ylenpalttisesti hänelle, sillä anteeksipyyteleminen saattaa pahoittaa kumppanisi mielen entistäkin enemmän. Kumppanisi tulee olla sinun ykkösprioriteettisi kyseisessä tilanteessa. Mustasukkaisuus iskee joskus yllättäen, eikä sinun tehtäväsi ole tuomita sitä tai väheksyä kumppanisi tunteita. Kysy kumppaniltasi, miten hän toivoisi tilanteessa edettävän, ja käykää aiheesta tarkempi rakentava keskustelu jälkeenpäin kahden kesken.

Mikäli olet puolestasi se, joka kokee mustasukkaisuutta, kerro se ääneen. Jos olette sopineet turvasanan käyttämisestä, käytä sitä heti. Älä odota, että tunteesi voimistuvat, äläkä turhaan mieti sitä mitä kumppanisi ja vieraanne siitä ajattelevat. Todennäköisesti he ovat iloisia siitä, että ilmaisit huolesi ajoissa ja se, että ilmaiset tunteesi tilanteessa kasvattaa myös luottamusta parisuhteessanne.

Käy jälkeenpäin läpi tunteet, jotka sinussa heräsivät. Mistä ne johtuivat? Mikä tarkalleen ottaen oli liikaa? Se, että näit kumppanisi suutelevan jotakuta toista? Koitko jossain tietyssä tilanteessa ulkopuolisuuden tunnetta? Missä tilanteessa? Koitko tarvetta kilpailla kumppanistasi? Vaikka et vastausta kaikkiin kysymyksiin tietäisikään, puhukaa asiasta kumppanisi kanssa. Siitä, miltä tuntui ja mitä tapahtui. Anna kumppanillesi mahdollisuus kertoa siitä, miten hän tilanteen puolestaan koki ja miltä huolesi hänestä tuntuvat. Mikäli haluatte vielä kokeilla kimppakivaa uudelleenkin, sopikaa millä tavalla jatkossa vältätte vastaavan tilanteen. Kuinka kumppanisi voisi huomioida sinua paremmin ja mitkä ovat rajasi kussakin tilanteessa.

Kimppakivaseuran löytäminen

Kun mustasukkaisuuteen ja käytännön seikkoihin liittyvät keskustelut on käyty, voitte alkaa etsiä seksikumppania. Ryhmäseksiin liittyy monien ihmisten kohdalla ristiriitaisia, negatiivisiakin tuntemuksia. Useimmiten sopivaa niin sanottua kolmatta pyörää on myös vaikea löytää. Seuraa kannattaakin lähinnä etsiä olosuhteissa, jotka ovat muutenkin otolliset. Sellaisia ovat esimerkiksi seksibileet ja -tapahtumat. Voitte myös halutessanne käydä seksuaalivähemmistöille suunnatuissa tapahtumissa yhdessä kumppanin kanssa ja katsoa syntyisikö jonkun paikalla olevan sinkun kanssa lupaava keskustelu. Modernimpi ratkaisu ovat luonnollisestikin deittipalvelut, seksiseuranhakuun liittyviä naisparien ilmoituksia ei ainakaan toistaiseksi kovin paljon (jos yhtäkään) ole ollut esimerkiksi Tinderissä tai Qruiserissa, vaikka niistäkin saattaisi löytyä sopivaa seuraa jostain kokeilunhaluisesta sinkkunaisesta.

Hyviä pelisääntöjä ryhmäseksiin

Parisuhteessa oleville

Kuten jo mainitsinkin, jotta vältyttäisiin ikäviltä tilanteilta, mustasukkaisuudelta ja muita epämukavilta tuntemuksilta, kannattaa keskustella asiasta perusteellisesti oman kumppanin kanssa ja sopia säännöistä.

Käykää kumpikin mielessänne läpi minkälaisia tunteita erilaiset tilanteet kolmen kimpassa saattaisivat teissä herättää. Mikä asia herättäisi mustasukkaisuutta? Mikä kiihottaisi? Miltä tuntuisi katsoa sivusta tilannetta, jossa kolmas osapuoli tekisi kumppanillesi jotain, jota hän rakastaa erityisen paljon? Varautukaa siihen, että tunteenne voivat olla hyvinkin ristiriitaisia. On erittäin tärkeää olla omista mahdollisista tunteista rehellinen jo ennen seksiä. Älkää myöskään tehkö kompromisseja omien tarpeidenne ja tunteidenne suhteen vain siksi, että sopivan kolmannen osapuolen löytäminen saattaa viedä aikaa.

Muita aiheita keskusteltavaksi: Onko ok, jos jompikumpi parisuhteen osapuoli tapaa kolmannen osapuolen kahdestaankin? Minkälainen seksi ja läheisyys on ok ryhmäseksitilanteessa? Onko muukin kuin seksin katseleminen ok, entä suuseksi, suuteleminen, yhdessä nukkuminen? Onko sopivaa, että kolmas osapuoli jää myös yöksi? Mihin kehonosiin on ok koskettaa, mitkä taas ovat rajojen ulkopuolella? Mitä seksileluja tilanteessa voidaan käyttää? Onko kyseessä vain yksi yhteinen kokeilu vai haluatteko mahdollisesti myös polyamorisen suhteen (tai suhteita)? Keskustelkaa asiasta yksityiskohtaisesti ja käykää tilanne mielessänne läpi erityisesti silloin, jos kyseessä on eka kertanne kolmannen osapuolen kanssa.

Valitkaa kumppani yhdessä. Sellainen, johon tunnette molemmat vetoa. Olkaa ehdottoman rehellisiä ja avoimia seksin kolmannelle osapuolelle siitä mikä on tarkoituksenne. Pyrkikää selvittämään hänen motiivinsa, onko hän mahdollisesti jo ihastunut jompaankumpaan teistä tai kiinnostunut vain jommastakummasta. Mikäli kaikille osapuolille on selvää, että kyse on vain kokeilusta, pelkästä seksistä, vältytään todennäköisemmin turhalta mustasukkaisuudelta, etenkin jos hän kokee vetoa teitä kumpaankin kohtaan ja huomioi teitä sen seurauksena tasapuolisesti.

Älkää valitko kolmen kimppaan kummankaan eksää, tai jommankumman ystävää. Ystävän, sellaisenkin joka kunnioittaa suhdettanne, valitseminen voisi toki luoda uottamuksen ja avoimuuden ilapiirin, mutta saattaa osoittautua jälkeenpäin virheeksi. Saatatte menettää ystävyyden seksin seurauksena.

Tuttu ihminen (ei kuitenkaan työkaveri), voi olla paras vaihtoehto. Tiedätte vähintäänkin sen, että hän on tasapainoinen ihminen, eikä petä luottamustanne toimimalla ei-toivotulla tavalla kuten joku täysin random tuntematon henkilö saattaisi pahimmillaan tehdä.

Mikäli päädytte valitsemaan jonkun tutun, ja mielessänne on jo joku tietty henkilökin, kannattaa ensin selvittää kuinka avoin hän seksin suhteen muuten on. Ottaa seksi keskustelun aiheeksi ylipäätään, ellei siitä ole jo puhuttu. Jos hän vaikuttaa henkilöltä, joka vaikuttaa suhtautuvan avoimesti myös kokeiluja kohtaan, kertoa että hän on teidän molempien mielestä seksikäs, kuuma tms. ja ilmaista, että olisitte kumppanisi kanssa kiinnostuneita yhteisestä kokeilusta hänen kanssaan. Ja jos hänkin on kiinnostunut, käydä sen jälkeen suora keskustelu aiheesta, jotta tiedätte toinen toistenne rajoitukset ja toiveet. Keskustelu, eräänlainen neuvottelu, aiheesta voidaan käydä heti vaikkapa drinkkien äärellä, tai seuraavien päivien tai viikkojen aikana huolellisemmin suunnitellen.

Mikäli kyseessä on ventovieras henkilö, kannattaa ensin tutustua muulla tavoin häneen, jotta tiedätte saavanne edes suurin piirtein tasapainoista seuraa, joka kunnioittaa parisuhdettanne. Parisuhdestatuksen selvittäminen on myös olennaista, ennen kuin hänen tyttö- tai poikaystävänsä saa mustasukkaisuuskohtauksen ehdotettuanne seksiä.

Huolehtikaa seksitautien ehkäisystä. Kuten olen aiheesta aiemmin blogissani kirjoittanutkin, moni seksitauti on niitä kantavilla naisilla oireeton. Keskustelkaa mitä välineitä käytätte ja varatkaa kondomeja suuseksisuojiksi tai käytettäväksi seksilelujen kanssa. Mikäli haluatte harrastaa suojaamatonta seksiä, käykää seksitautitesteissä varmistamassa, ettei kenelläkään teistä ole mitään seksitautitartuntaa.

Pitäkää kiinni omista rajoistanne. Jokaisella seksin osapuolella tulee olla oikeus kieltäytyä seksistä, tai tietyistä seksin aktiviteeteista kesken seksinkin tai muuttaa mieltään kesken kaiken. Tehkää vain niitä asioita, jotka tuntuvat teistä itsestänne hyvältä. Puhukaa peloistanne ja mahdollisesta mustasukkaisuudesta etukäteen. Seksistä keskusteleminen on ylipäätään tärkeää, mutta se on vielä tärkeämpää silloin kun siihen osallistuu useampi ihminen tunteineen ja omine rajoituksineen. On paljon parempaa keskeyttää toiminta ja tyytyä pelkkään läheisyyteen kuin tuntea olonsa jälkeenpäin kiusalliseksi tai huonoksi. Sopikaa yhteiset pelisäännöt siitä, mikä kunkin osapuolen rooli seksissä on. Onko kolmannelle osapuolelle ok myös katsella seksiä, johon hän ei itse osallistu ja mitkä ovat hänen tarpeensa seksiinne liittyen.Jos olet pariskunnan se osapuoli, joka hoitaa puhumisen, pidä huoli, että kolmas osapuolikin tietää kumppanisi olevan yhtä lailla mukana yhteisen fantasianne toteuttamisessa. Pidä siis huoli, ettet ole ainoa joka puhuu ja kommunikoikaa asia hänelle yhdessä. Kukaan ei halua liittyä seuraanne, jos syntyy vaikutelma siitä, että se on vain pariskunnan toisen osapuolen ajatus, johon toinen lähinnä suostuu.

Pitäkää huoli, että uusi osapuoli tuntee olevansa tervetullut. Hän on ihminen, jolla on omat tarpeensa, odotuksensa, rajansa ja tunteensa, jotka tulee myös huomioida. Kuuntele, kysy ja tarkista, että hänkin nauttii vielä seksin aikanakin.

Kukaan ei myöskään halua kokea ulkopuolisuuden tunnetta tai olla kolmas pyörä seksissä. Älkää siis kohdelko kolmatta osapuolta seksileluna, henkilönä jonka tehtävänä on lähinnä toteuttaa teidän toiveenne. Huomioikaa kolmannen osapuolen tarpeet siinä missä omannekin ja antakaa hänellekin hänen nautintonsa. Ja jos jostain syystä vaikuttaa siltä, että hän ei koekaan vetoa jompaakumpaa teistä kohtaan, älkää jatkako sänkyyn asti.

Pitäkää huoli myös siitä, että huomioitte oman kumppanin kyseisessä tilanteessa. Asetelma, jossa kaksi tai useampi osapuoli huomioi yhtä aikaa yhden henkilön, voi olla hyvin kiihottava.

Sinkulle

Selvitä oma suhteesi ja oma suhtautumisesi pariskuntaan, jonka kanssa haluaisit harrastaa ryhmäseksiä. Mikä on sinun roolisi heidän elämässään? Tuletteko näkemään uudelleenkin? Onko kyseessä vain yhden yön juttu, tässä tapauksessa pariskunnan kanssa? Kysele siis kysymyksiä ja pyydä selvennystä asiaan, mikäli et ole varma heidän motiiveistaan ja toiveistaan jatkon suhteen, jottet itse pety.

Oletko kiinnostunut vain jommastakummasta heistä ja haluaisitko muutakin kuin seksiä kyseisen osapuolen kanssa? Jos olet jo ihastunut jompaankumpaan ja haluaisit suhteenkin hänen kanssaan, motiivisi ryhmäseksiin on hyvin huono ja tilanne saattaa päättyä teidän kaikkien kannalta ikävästi. Paras lähtökohta ryhmäseksille sinunkin kannaltasi on se tilanne, jossa pariskunnan välinen suhde on vahva eikä mukanaolosi aiheuta kenessäkään mustasukkaisuutta. Älä osallistu ryhmäseksiin, mikäli vaikuttaa siltä, ettei se ole heidän yhteinen ideansa. Älä osallistu kolmen kimppaan, jos et tunne fyysistä vetoa pariskunnan kumpaakin osapuolta kohtaan, ellette jostain syystä ole sopineet, että harrastat seksiä vain toisen heistä kanssa.

Sopikaa milloin ja missä tapaatte. Jos haluaisit tavata heidät toistekin, kerro se. Kerro, mitä sinä haluat suhteeltanne. Älä ehdota kahdenkeskistä tapaamista kummallekaan suhteen osapuolelle toisen selän takana. Kunnioita heidän parisuhdettaan ja pyri välttämään kaikenlaisen kitkan aiheuttamista heidän parisuhteelleen. Kyse on vain seksistä elleivät he nimenomaisesti muuta kommunikoi.

Vaadi kunnioitusta itsellesi. Kerro mitä sinä haluat kohtaamiseltanne. Kommunikoi heille se, minkälaisia asioita sinä toivot seksiltänne. Ja jos sinulle tulee tunne, että sinua kohdellaan "seksileluna", kerro se.

Vinkit ryhmäseksiin

Fantasian toteuttaminen uuden ihmisen kanssa ensimmäistä kertaa voi aiheuttaa hermostuneisuutta. Pyrkikää rentoutumaan vaikkapa huumorin tai flirtin avulla. Voitte pyrkiä särkemään jäätä puhumalla seksistä, katsomalla yhdessä pornoa, lukemalla ääneen eroottisia tekstejä, ottamalla yhdessä suihkun tai kylvyn, pelaamalla jotain eroottista peliä, tai ihan vaan riisuutumalla.

Muita ehdotuksia:
 • Muistakaa esileikki
 • Vuoron vaihtaminen ja sen sopiminen, kuka ohjaa tilannetta voi olla hyvä ratkaisu. Valitkaa kuka päättää ensin mitä tehdään ja vaihtakaa vuoroa.
 • Seksikkäiden alusvaatteiden käyttäminen
 • Seksilelujen käyttäminen ja sooloseksi niin, että muut katselevat
 • Strap on-lelujen käyttäminen yhdessä
 • Liukasteen käyttäminen 
 • Silmälappujen ja sulkien käyttäminen (älkää kuitenkaan sitoko vieraanne silmiä, ellei hän nimenomaan itse pyydä sitä)
 • Mikäli jokainen teistä pitää myös S/M-seksistä, voitte ottaa mukaan rajumpiakin BDSM-välineitä. Esimerkiksi piiskaamisesta voi tulla uudenlainen kokemus, kun sillä on muitakin silminnäkijöitä
 • Roolileikeissä (opettaja-oppilaat jne.) voi samoin kokea uudenlaisia asioita kun osallistujia on monta
 Asentoihin liittyviä ideoita:
 • Kaksi hyväilee yhtä: suuseksin antaminen yhdessä kullekin osapuolelle vuorotellen
 • Kaksi hyväilee yhtä: suuseksin antaminen niin, että toinen osapuoli hyväilee, nuolee tms. samalla hänen nännejään
 • Yksi hyväilee kahta: yhden osapuolen hyväileminen käsin samalla kun antaa toiselle suuseksiä
 • Yksi hyväilee kahta: Kaksi istuu sylikkäin samaan aikaan kun kolmas antaa suuseksiä molemmille samanaikaisesti
 • Ketju: yksi osapuolista makaa selällään samalla kun toinen "istuu" hänen kasvoilleen suuseksiä saaden samalla kun kolmas stimuloi selällään makaavan henkilö sukuelimiä suulla, käsin tai välinein
 • Ketju: yksi osapuoli on kontallaan ja antaa suuseksiä toiselle osapuolelle samalla kun kolmas hyväilee kontallaan olevaa takaapäin
 • Ketju: "voileipä" eli osapuolet ovat lusikassa keskenään ja hyväilevät toisiaan käsin tai seksileluin takaapäin
 • Ketju: niin kutsuttu "daisy chain" eli henkilö, jolle annetaan suuseksiä, antaa samalla sitä toiselle osapuolelle

Afterplay

Kun seksisessio on ohi, huomioikaa toisenne muutenkin. Halauksin, yhdessä nukkumalla, positiivista palautetta antamalla. Mikäli ette nuku yhdessä, tarjotkaa vieraalle ruokaa ja/tai lasilliset. Sopikaa pidättekö yhteyttä jatkossakin ja onko kadulla tervehtiminen ok, mikäli törmäätte sattumalta toisiinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti