torstai 21. huhtikuuta 2016

Netistä seuraa, osa 1: Seuranhakupalvelut ja niiden ominaisuudet

Sinkkuja koskevassa blogikirjoitusten sarjassa aiheena tällä kertaa kumppanin löytäminen

Naisen Hehku-blogin kautta aikain ensimmäisessä naisista pitäville naisille tehdyssä kyselyssä "Missä tutustuit viimeisimpään naispuoliseen kumppaniisi?" tuli tammi-huhtikuun 2016 välisenä aikana yhteensä 70 vastausta.

Naiset olivat tutustuneet viimeisimpään kumppaniinsa seuraavasti:
  1. Netissä (esim. nettideittipalvelussa) 36 % (25 naista)
  2. Työ- tai opiskelupaikalla 27 % (19 naista)
  3. Harrastuksen parissa 13 % (9 naista)
  4. Yhteisen tutun kautta 9 % (6 naista)
  5. Ei mikään näistä vaihtoehdoista 9 % (6 naista)
  6. Vähemmistöbaarissa (esim. dtm) 4 % (3 naista)
  7. Seksuaalivähemmistöille suunnatussa tapahtumassa (esim. Pride) 1 % (1 naista)
  8. Muussa ravintolassa (muut kuin vähemmistöille suunnatut) 1 % (1 naista)
  9. Vapaaehtoistyön kautta (esim. HeSetassa) 0 % (0 naista)
Netti paikkana, ja kaikesta päätellen etenkin nettideittailu, oli siis ainakin blogin lukijoiden parissa yleisin tapa löytää kumppani. Mikä ei liene kovin yllättävä tulos. Online-deittailua ei seksuaalivähemmistöjen keskuudessa varmastikaan koeta noloksi tavaksi etsiä kumppania, sillä mahdollisuuksia löytää kumppani normaalissa muussa arjessa on rajoitetusti, toisin kuin heteroilla. Etenkään suurimpien kaupunkien ulkopuolella asuttaessa. Kaikki tuntemani naisista pitävää naiset, jotka ovat olleet sinkkuja tällä vuosituhannella, ovat jossain vaiheessa etsineet seuraa seuranhakupalveluista, joita joskus myös treffipalveluiksi, treffipalstoiksi tai treffisivustoiksikin kutsutaan.

Pyrin uusimmassa kyselyssä saamaan vastauksen siihen, mistä naisista pitäviä naisia netissä todennäköisimmin löytää, mutta ennen kuin vastauksia on riittävästi, käydään läpi ainakin tunnetuimmat palvelut.

Seuranhakupalveluita naisista pitäville naisille

Aivan 2000-luvun alussa kumppania ja kavereita etsittiin netistä lähinnä Chatcityn Lepakkoluolasta, Suomi24:n Lesbo Cafésta tai IRC-galleriasta. Aikana ennen internetiä seuraa etsittiin joko Zeta-lehdestä tai City-lehden nainen etsii naista-kirjeenvaihtopalstalta. Nykyisin on olemassa valtava joukko verkkopalveluita, joissa on mahdollista etsiä seuraa seksuaalisen suuntautumisen perusteella tai palveluita, jotka on jopa suunnattu sateenkaariväelle. Myös pelkästään älypuhelimilla toimivia paikannukseen perustuvia palveluita, joista tunnetuin on Tinder, on olemassa kymmeniä. Tilanne on kuitenkin se, että seksuaalivähemmistöön kuuluvat henkilöt suosivat tiettyjä palveluita ja niiden suosituimmuus vaihtelee maantieteellisestikin. Palvelut, jotka ovat suosittuja vaikkapa Pohjois-Amerikassa, eivät välttämättä ole ollenkaan tunnettuja täällä.

Tinder

Tinder on vuonna 2012 julkaistu paikannustietoihin ja profiilikuviin perustuva deittipalvelu, joka toimii vain mobiililaitteilla (iOS ja Android), ja johon kirjaudutaan Facebook-tunnuksella. Tinderin vahvuus on sen helppous ja yleisyys. Profiilissa näytetään automaattisesti käyttäjän ikä, hänen etunimensä ja etäisyys kilometreissä. Profiilitekstin pituus voi olla maksimissaan 500 merkkiä, mutta käyttäjän kuvilla (max 6 kpl profiilikuvia sekä linkitysmahdollisuus Instagramiin) on suurin merkitys. Käyttäjä pääsee viestittelemään toisen käyttäjän kanssa vasta kun molemmat ovat tykänneet toistensa profiileista. Sen vuoksi Tinderiä onkin mukavampi käyttää kuin monia muita deittipalveluita, ainakin pelkästään naisista pitävän naisen näkökulmasta. Miehiltä tulevat viestit on ikään kuin jo ennalta estetty, eikä aikaa tuhraudu ei-toivottujen yhteydenottojen ja profiilien estämiseen. Heteroiden välisestä seksipainotteisesta seuranhausta poiketen, naisten välisissä Tinder-viestittelyssä ei myöskään törmää käytännössä ollenkaan suoriin seksiehdotuksiin, jos ne sattuisivat itseä häiritsemään.

Muita Tinder-profiilissa näkyviä valinnaisia (manuaalisesti poistettavia) tietoja ovat Facebookista automaattisesti tuleva tieto työpaikasta ja opiskelupaikoista. Vastapuoli näkee lisäksi yhteiset Facebook-tykkäykset ja yhteiset Facebook-kaverit. Lisäksi profiileissa näkyvät nykyään ne omat Facebook-kaverit, jotka tuntevat jonkun kyseisen Tinder-matchin Facebook-kavereista.

Tinder ei näytä profiilien sijaintipaikkakuntaa, mutta se näyttää käyttäjien välisen etäisyyden kilometreissä. Hakutoiminnossa on mahdollisuus valita kolme eri asiaa: 1) Enimmäisetäisyys, 2) haettu sukupuoli (vain miehet/vain naiset/miehet ja naiset) sekä 3) ikäryhmä. Naista etsivän naisen ei kuitenkaan pidä hämmentyä sovelluksessa satunnaisesti näkyvistä miesten profiileista. Kyseisistä feikkiprofiileista voi tehdä ilmoituksen Tinderin ylläpidolle, sillä kyseiset miehet ovat hyvin todennäköisesti muuttaneet sukupuolta koskevan asetuksen "naiseksi" nähdäkseen kaikkien naisten profiilit. Tinderin algoritmi nimittäin näyttää naista etsivälle naiselle ilmeisesti ainoastaan ne naisten profiilit, joissa haetaan vain naista ja naista/miestä, eli ne joiden kanssa voisi todellisuudessakin muodostua Tinder-pari, vaikka profiilin hakemaa sukupuolta tai sukupuolia ei suoraan muille käyttäjille näytetäkään. Virheelliset profiilit kannattaa raportoida, sillä ne poistunevat automaattisesti kun riittävän moni käyttäjä on ne ylläpidolle raportoinut.

Hakutulosten paremmaksi järjestelemiseksi algoritmi huomioinee ainakin heteroiden kohdalla profiileissa olevia yhteisiä asioita, Facebook-tykkäyksiä, koulutustaustan ja ammatin. Lisäksi Tinderin mätsäysalgoritmi antaa profiileille tiettävästi myös haluttavuuspisteitä. Joka kerta kun käyttäjä pyyhkäisee jonkin profiilin epäkiinnostavaksi, tai merkitsee sen kiinnostavaksi sydämen tai supertykkäyksen avulla, kyseinen käyttäjä saa ikään kuin äänen, positiivisen tai negatiivisen. Järjestelmä mahdollistaakin ainakin teoriassa profiilien mätsäämisen äänistä muodostuvan rankingin perusteella esimerkiksi niin, että parhaiten rankatuille profiileille näytettäisiin osapuilleen yhtä korkealle rankattuja profiileja.

Rankingia ei ilmeisesti ainakaan vielä käytetä. Teorioita siitä, mitä kaikkea Tinderin algoritmi ottaisi huomioon, on luonnollisestikin monia. Esimerkiksi se, että se näyttäisi vain äskettäin kirjautuneet profiilit, uusimpia ja/tai aktiivisimpia profiileja näytettäisiin eniten jne. Tinder ei kuitenkaan ole vahvistanut kyseisiä teorioita eli kyseessä on yksityiskohtien osalta pelkkä spekulointi. En ole itse ainakaan huomannut mitään eroa näytettävien profiilien määrässä, saati laadussa, silloin kun olen tunnuksen poistamisen jälkeen palannut palveluun uudelleen, tai kun olen käyttänyt Tinderiä testimielessä blogin profiililla oman henkilökohtaisen Tinder-profiilini sijasta. Voi toki johtua siitäkin, että meitä suomalaisia naista etsiviä naisia on muutenkin rajallisesti, eikä näytettävien profiilien määrää ole ehkä tarvettakaan priorisoida.

Kenelle: Kaikille, joilla on Facebook-profiili ja joko iPhone tai jokin Android-puhelin (ei toimi millään selaimella eikä Windows Phonessa).

Maksulliset ominaisuudet: Rajoittamaton määrä tykkäyksiä per 12h ja max 5 supertykkäystä per 24h, mahdollisuus kumota edellinen pyyhkäisy, mahdollisuus valita sijainti (käytännöllistä jos haluaa löytää seuraa esimerkiksi matkakohteesta ennen matkalle lähtöä)
Kk-hinta: Alkaen 8,33 €/kk (12 kk tilaus), 1 kk tilaus 19,90 €

Plussat: Helppokäyttöisyys. Profiilit todennäköisemmin oikeita profiileita kuin muissa palveluissa, koska Tinderiin kirjaudutaan Facebook-tunnuksella. Kuvat näkee heti. Paljon käyttäjiä.
Miinukset: "Pinnallisuus". Perustuu kuviin, joten kauneusihannetta vastaavat henkilöt saavat enemmän matcheja kuin muut. Tekstille on vähemmän tilaa kuin useimmissa muissa palveluissa. Etäsuhteet on käytännössä poissuljettu. Tositarkoituksella seuraa etsivälle miinus on sekin, että palvelussa on paljon enemmän kokeilunhaluisia naisia kuin muissa palveluissa. Sen vuoksi, ettei profiileissakaan tyypillisesti kerrota seuranhausta paljoakaan, voi syntyä tilanteita joissa tulee turhaan kirjoittaneeksi uudelle Tinder-parille, joka ei etsikään mitään vakavaa. Varsinkin kun pelkkää seksiseuran hakua ei moni omalla etunimellä ja kasvokuvallaan viitsi mainostaa.

Arvosana: 4/5


Qruiser

Ruotsissa vuonna 2000 perustettu Qruiser on Pohjoismaiden suurin HLBTI-ihmisille suunnattu sosiaalisen median palvelu, jossa ei ole paljoakaan varsinaisia deittailua edistäviä toimintoja verrattuna siihen kuinka paljon siellä olisi mahdollisuuksia löytää treffiseuraa. Käyttäjillä on kuitenkin mahdollisuus katsella muiden käyttäjien profiileja, viestitellä muiden käyttäjien kanssa, liittyä ryhmiin, perustaa blogeja ja/tai osallistua Qruiserin käyttäjille näkyviin keskusteluihin. Vaikka Qruiser ei varsinaisesti deittipalvelu olekaan, treffiseuraa voi etsiä vaikkapa käyttäjän siviilisäädyn perusteella profiilihaun kautta. Niinpä moni omakin tuttavani on löytänyt Qruiserista treffiseuraa, jopa seurustelukumppanin tai vaimon. Kiinnostavan profiilin voi nimittäin merkitä suosikikseen, hänelle voi lähettää flirtin, niin sanotun buffin (eräänlainen tykkäyksestä ja kiinnostuksesta kertova kuvake) ja luonnollisestikin myös yksityisen viestin.


Kenelle: Tositarkoituksella kumppania etsiville. Kokeneemmille naisista pitäville naisille. Vähemmistöjen asioista muutenkin kiinnostuneille. Queeriksi identifioituville. Transnaisille. Heille, jotka ymmärtävät mitä tarkoittaa "queer" tai "MtF".
Ei erillistä mobiilisovellusta, eikä mobiiliselaimia ole erikseen tuettu (toimii puhelimella kyllä, vaikka on vähän hankala käyttää).

Maksulliset palvelut: Kultajäsenyys, eli mm. sivun näyttäminen vain tietyille jäsenille, tallennettujen viestien maksimäärä 1000 viestiä (verrattuna maksuttomaan sataan), ikonien lisääminen yksityisviesteihin, laajempi jäsenhaku, pidempi kävijähistoria, enemmän kuvia omaan profiiliin jne.
Kk-hinta: Alkaen noin 3,5 €/kk (12 kk tilaus 400 SEK), 1 kk 39 SEK (~ 4,10 €)

Plussat: Pohjoismaiden suurin HLBTI-ihmisten kohtaamispaikka. Paljon muutakin kuin pelkkä treffailupaikka. Monipuoliset hakuominaisuudet. Mahdollisuus määritellä oma seksuaali- ja sukupuoli-identiteetti tarkemmin kuin muualla. Mahdollisuus etsiä profiileja monipuolisesti mm. tyylin perusteella. Maksulliset palvelut ovat kuukausihinnaltaan edullisia.
Miinukset: Hidas, käytännössä lähes olematon tuotekehitys. Profiilikuvan pieni koko. Hyvin paljon vajain tiedoin varustettuja tai passiivisia, kauan aikaa sitten kirjautuneita profiileita, joten aktiivisia seuraa hakevia profiileja on haastavampaa löytää niiden joukosta. Palvelussa liikkuu jonkun verran myös ulkomaalaisia huijareita. Suhtaudu siis varoen "liian hyvältä" vaikuttaviin yhteydenottoihin.

Arvosana: 4/5


OkCupid

Amerikkalainen 2007 perustettu OkCupid on kotimaassaan hyvin suosittu palvelu sekä heteroiden, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvien keskuudessa. Suomessa se ei ole juurikaan jalansijaa saanut. En tunne ketään suomalaista, joka olisi sieltä itselleen sokkotreffiseuraa löytänyt, mutta tunnen kyllä useamman naisen, joilla on siellä profiili.

OkCupid lähentelee Qruiseria kyvyssään huomioida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Profiilin gender-kohtaan voi valita maksimissaan viisi (!) seuraavista: woman, man, agender, androgynous, bigender, cis man, cis woman, genderfluid, genderqueer, gender nonconforming, hijra, intersex, non-binary, other, pangender, transfeminine, transgender, transmasculine, transsexual, trans man, trans woman tai two spirit. Orientation-kohtaan voi valita jonkun seuraavista: straight, gay, bisexual, asexual, demisexual, heteroflexible, homoflexible, lesbian, pansexual, queer, questioning tai sapiosexual. Lisäksi palvelu tukee nykyisin siviilisäädyn ja suhteen luonteen tarkempaa määrittelyä. Relationship statukseksi voi valita single, seeing someone, married, in an open relationship ja relationship typeksi monogamous tai non-monogamous.Siinä suhteessa OkCupid onkin jopa edistyksellisempi kuin Qruiser.

OkCupidin erikoisuus ovat kysymykset (Questions), joiden avulla voi seuloa joukosta yhteensopivimmat kumppaniehdokkaat, vastausten perusteella muodostetaan nimittäin friend- ja enemy-prosentit kunkin käyttäjän vastauksiin verraten.

Kenelle: Englantia osaaville. Ulkomailta seuraa etsivälle. Transhenkilöille. Polyamorista suhdetta hakeville tai avoimissa suhteissa oleville. Kaapissa oleville, koska profiilin voi halutessaan piilottaa heteroilta.
Mobiilisovellus iOS:lle ja Androidille www-version lisäksi.

Maksulliset palvelut: A-List-jäsenyys eli kehittyneemmät hakuominaisuudet, mahdollisuus vierailla profiileissa anonyymisti, oman profiilin tykkääjien näkeminen, viestien suodattamismahdollisuus, lähetettyjen viestien luettu-kuittaus.
Kk-hinta: Alkaen 9,95 $/kk (6 kk tilaus), 1 kk 19,95 $

Plussat: Yhteensopivuusprosentti. Mahdollisuus löytää kumppani ulkomailta. Nopea, yhteiskunnalliset muutoksetkin huomioiva tuotekehitys.
Miinukset: Suhteellisen vähäinen suomalaisten käyttäjien määrä. Palvelussa liikkuu jonkun verran myös ulkomaalaisia huijareita. Suhtaudu siis varoen "liian hyvältä" vaikuttaviin yhteydenottoihin.

Arvosana: 3/5

Suomi24 Treffit

Vuonna 2004 avattu, Suomen suurin treffipalvelu. Kehityksestä jo hieman jälkeen jäänyt Suomi24 on menettänyt suosiotaan naisista pitävien naisten parissa, mutta kyllä sieltä vielä treffiseuraa löytyy, ainakin pk-seudulla.

Kenelle: Kaikille vakituista parisuhdetta hakeville suomalaisille maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Kaapissa oleville, koska kuvaa ei ole pakko laittaa eikä esimerkiksi etunimi näy kenellekään. Pariskuntaa etsiville. Pelkän seksiseuran hakuun.
Oma iPhone-sovellus, palvelu on optimoitu myös mobiiliselaimille.

Maksulliset palvelut: Treffit Plus-jäsenyys eli parannettu näkyvyys hakutuloksissa, vierailijoiden ja vierailukertojen määrän näkeminen, rajattomasti proliifikuvia, mahdollisuus omiin megafoni-viesteihin palvelun etusivulle, viestittelymahdollisuus 100 käyttäjälle päivässä, muiden käyttäjien tilastojen näkeminen,  suosikkistatuksen näkeminen, viestien lukukuittaus
Kk-hinta: Alkaen 12,95 €/kk (kestotilaus), 1 kk 14,95 €

Plussat: Helppokäyttöinen. Suuri käyttäjäkunta, vaikkakaan vähemmistöjen osalta ei enää kovinkaan suosittu.
Miinukset: Naista etsivien naisten profiilien vähäinen määrä. Melko paljon passiivisia (vanhentuneita?) profiileja, koska profiilin poistamis-/piilotuskohtaa on hankala löytää. Heteroita huonompi käyttäjäkokemus: Etusivulla olevan haun suurin ongelma on se, ettei siinä voi valita seksuaalista suuntautumista ollenkaan, mikä johtaa mm. siihen, että naisista pitävät naiset saavat säännöllisesti miespuolisten henkilöiden yhteydenottoja (epätoivoisimmat copypaste-miehet eivät suinkaan aina lue profiilitekstejä ennen kuin lähettävät viestin jollekulle palvelusta löytyvälle naiselle).

Arvosana: 3/5

Deitti.net

Ehkä vanhin sateenkaariväenkin huomioiva deittipalvelu Deitti.net perustettiin jo 1997. Deitti.net oli vielä 2000-luvun puolivälissä suosittu palvelu myös naisista pitävien naisten keskuudessa ja tutustuin siellä itsekin silloin useisiin naisiin, joista monet ovat yhä edelleen ystäviäni. Yksityisviestien lähettämisestä tehtiin kuitenkin 2013 maksullinen deluxe-ominaisuus, mikä käytännössä tappoi naisten välisen seuranhaun kyseisessä palvelussa. Maksullisuus voi nimittäin toimia heteroiden välisessä nettideittailussa, koska silloin on helpompaa erottaa "jyvät akanoista", eli tosissaan olevat niistä henkilöistä, jotka lähettävät tismalleen saman copypaste-viestin kymmenille henkilöille.

Koska naisista pitävien naisten ilmoituksia on deittipalveluissa muutenkin vähän, yksityisviestien maksullisuus teki naisten seuranhausta suhteessa todella kallista. Maaliskuusta 2016 lähtien palvelun hinnoittelua, tai oikeastaan viestittelyn rajoituksia kuitenkin muutettiin käyttäjiltä tulleen palautteen perusteella. Nykyisin ilmaisessa viestittelyssä ei ole rajoituksia viestimäärissä, mutta erillisten keskustelujen määrä kuukaudessa on rajattu kymmeneen (mitä se sitten tarkoittaakaan). Deluxe-jäsenet voivat viestitellä ilman rajoituksia ja he näkevät myös milloin viestit on luettu.

Kenelle: Kaupunkilaisille. Seksiseuraa tai kolmen kimppaa hakeville. Bi-uteliaille. Ystävää etsiville. Ei erillistä mobiilisovellusta, mutta on optimoitu myös mobiiliselaimille.

Maksulliset ominaisuudet: Deluxe-jäsenyys eli ei rajoituksia yksityisviestien tai flirttien lähettämisessä, rajaton viestihistoria, parempi näkyvyys hakutuloksissa, profiilin vierailijoiden näkyminen.
Kk-hinta: alkaen 5,97€/kk (12 kk tilaus). Kuukauden mittaista pakettia ei ole mahdollista valita, mutta 2 kk:n jakson voi. Silloin kuukausihinnaksi muodostuu 5 €.

Plussat: Tunnettu. Helppo käyttää.
Miinukset: Etupäässä 18-35-vuotiaita kaupunkilaisia. Epätoivoisten miesten lähettämä spämmi. Naista etsivien naisten vähäinen määrä, aika vähän tositarkoituksella seuraa hakevia sinkkunaisia nimittäin.

Arvosana: 2/5

Match.com

Match.com on yksi maailman vanhimmista ja tunnetuimmista seuranhakupalveluista, se perustettiin jo 1993. Tinder, OkCupid ja Plenty of Fish kuuluvat nykyisin samaan yritysryppääseen kuin Match.comkin. Otinkin Match.comin mukaan vertailuun ennen kaikkea sen tunnettuuden vuoksi.

Match.com tukee myös samaa sukupuolta olevien seuranhakua. Ongelmana on naista etsivän naisen kannalta lähinnä palvelun kalleus. Muita suomalaisten naista etsivien naisten profiileja on todella vähän, joten kumppanin löytäminen tulee erittäin kalliiksi. Jos edes pääsee viestittelemään kenenkään heistä kanssa.

Palvelussa on suorastaan uuvuttavan paljon erilaisia ominaisuuksia ja testejä. Niiden tekemiseen ei kuitenkaan kannata nähdä vaivaa, ellet halua maksaa palvelun käytöstä. Palvelussa ei ole käytännössä ollenkaan mahdollista kommunikoida toisten käyttäjien kanssa maksamatta siitä jotakin.

Kenelle: Ulkomailta seuraa etsivälle. Heille, joilla on ylimääräistä rahaa. Biseksuaaleille naisille, jos kumppanin sukupuolella ei ole väliä, koska miehiä palvelussa kyllä on.
Saatavilla on mobiilisovellus Windows Phonelle, iOS:lle ja Androidille www-version lisäksi.

Maksulliset palvelut: Erilaisten tilausvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on vapaaehtoisia lisäpalveluita. Premium-lisäpalvelun avulla kaikki jäsenet voivat ottaa yhteyttä maksutta ja profiili näytetään ensimmäisenä uusille jäsenille. Plus-lisäpalvelun avulla näkee milloin viesti on luettu, ja voi valita, haluaako muiden näkevän online-tilassa olemisen.
Kk-hinta: Peruspaketin hinta alkaen 9,99 € (6 kk tilaus). Lyhimmän eli kuukauden mittaisen tilauksen hinta on alkaen 39,90 €. Lisäpalvelut premium ja plus nostavat hintaa.

Plussat: Monipuoliset ominaisuudet. Mahdollisuus löytää kumppani ulkomailta. Perusteelliset yhteensopivuustestit ja -raportit.
Miinukset: Viestittely on maksullista. Palvelu on muutenkin kallis, eikä palvelussa voi tehdä maksutta käytännössä mitään muuta kuin luoda oman profiilin. Hyvin vähän aktiivisia suomalaisia naista etsiviä naisia. Monimutkaisia ominaisuuksia. Liian monta erilaista maksullista pakettivaihtoehtoa tekevät hintavertailusta sekavan.

Arvosana: 0,5/5

Muita

Tunnetuimpia ja vanhempia suomenkielisiäkin selaimilla toimivia treffipalveluita ovat mm. e-kontakti, Eliittikumppani ja Happy Pancake joissa kussakin näyttää olevan myös suomalaisten naista etsivien naisten profiileja.

Edellä mainittujen lisäksi tarjolla on melkoinen joukko maailmanlaajuisesti tunnettuja seuranhakuun tarkoitettuja mobiilisovelluksia. Tunnetuimpia niistä lienevät Windows Phonellekin tarjolla olevat kaiken kansan Plenty of Fish, happn ja Badoo sekä vain Androidille ja iOS:lle tarjolla oleva Zoosk.

Naisista pitäville naisille, jotka käyttävät iPhonea tai Android-puhelinta, on tarjolla esimerkiksi israelilainen Atraf Girls ja Moovz, saksalainen lesarion, ranskalainen Gayvox, sekä vain iPhonelle saatavilla olevat brittiläinen FindHrr, amerikkalainen Scissr ja jo kertaalleen arvostelemani, brittiläinen HER. Kehuttu Wing Ma'am sen sijaan näyttää kadonneen kuin pieru Saharaan. Heidän sovelluksensa ja webbisivunsa eivät ole olleet ollenkaan toiminnassa pitkään aikaan. Syytä asialle ei ole kerrottu, mutta ongelmana lienee ollut sama kuin sovelluskehityksessä ja palveluiden pyörittämisessä ylipäätään on, rahoituksen puute. Pelkään pahoin, että moni muukin naisista pitäville naisille suunnattu sovellus tulee kokemaan saman kohtalon, koska meitä vaan ei ole kovin paljon ja mainosrahakin on sen vuoksi tiukassa.

Yhteenvetona

LBT-naisille tarjolla olevia deittailusovelluksia ja -palveluja tai sateenkaariyleisönkin huomioivia deittipalveluita on useita. Ongelmana on eniten se, että porukka on jakautunut moneen eri paikkaan ja on vaikea tietää, mistä palvelusta tai sovelluksesta löytyisi itselle se juuri oikeanlainen nainen.

Toinen iso ongelma on aloitekyvyn puute. Naiset eivät keskimäärin aloita keskustelua, vaikka kävisivätkin "tykkäämässä" jonkun kuvasta tai profiilista. Tähän täytyisi saada muutos, jos mielimme parantaa mahdollisuuksiamme löytää kumppani. Tulen siis kirjoittamaan erilliset blogipostaukset, joissa käyn läpi vinkkejä ja ideoita palveluiden käyttöön ja viestittelyyn. Omaan ja tuttavapiirin kokemuksiin perustuen, sekä sen pohjalta mitä aiheesta on jo muualla kirjoitettu.

Kuva: Independent.co.uk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti