sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Peppuseksi naisten välisissä suhteissa

Autostraddle julkaisi hiljattain lisää tammi-helmikuussa 2015 tehdyn internetkyselynsä tuloksia. Tällä kertaa julkistettiin 15 yleisintä lesboseksin harrastamisen tapaa prosenttiosuuksineen (kukin vastaaja pystyi valitsemaan useamman vaihtoehdon) ja tulos oli seuraava:
 1. Klitoriksen stimulointi – 99 % vastaajista
 2. Sukuelinten hyväileminen sormin 97,2 %
 3. Cunnilingus – 95,2 %
 4. Tribadismi – 79,6 %
 5. Nännien stimulointi – 73,1 %
 6. Strap-on seksi – 58,8 %
 7. Vibraattorien käyttäminen – 55,5 %
 8. Dildojen käyttäminen – 55 %
 9. Piiskaaminen – 50 %
 10. Saksittaminen – 34 %
 11. Peppuleikit (ulkoinen, esim. rimming) – 31 %
 12. Peppupenetraatio – 25,2 %
 13. BDSM – 22,2 %
 14. Muut seksivälineet – 20 %
 15. Vaginafistaus – 18 %         
Tulos oli samansuuntainen kuin muissakin tutkimuksissa on ollut sormin hyväileminen ja suuseksi ovat selvästi yleisimmät lesboseksin harrastamisen tavat. Olen kirjoittanut suurimmasta osasta listan aiheista jo aiemmin (linkit postauksiin löytyvät ylläolevasta listasta) ja jäljellä ovat käytännössä vielä peppuseksi, BDSM ja fistaus. Ensimmäiseksi kirjoitan peppuseksistä, muista myöhemmin.

Peppuseksin yleisyys

Peppuseksi, eli anaaliseksi (anal sex) on 2000-luvulla BDSM:n ohella eniten yleistyneimpiä heteroseksin harrastamisen tapoja. Aihe herättää kuitenkin yhä edelleen voimakkaita tunteita ja harva nainen kehdannee esimerkiksi ystävilleen kertoa harrastavansa sitä, saati nauttivansa siitä itsekin. Peppuseksi on kuitenkin selvästi yleisempää kuin monesti luullaan.

Peppuseksin yleisyydestä heterosuhteissa on saatu vaihtelevia lukuja eri vuosikymmeninä. Seksologi Kari Heusalan mukaan jopa 61 % amerikkalaisnaisista on joskus ollut anaaliyhdynnässä. Kun ajatellaan peppuseksin säännöllistä harrastamista, tutkimustulokset ovat olleet johdonmukaisia, peppuseksiä harrastaa heteroparien osalta reilu kolmasosa miehistä ja naisista. Esimerkiksi 2006 tehdyn kyselyn mukaan 38,2 % 20-39–vuotiaista amerikkalaisista miehistä ja 32,6 % 18-44vuotiaista amerikkalaisnaisista harrastaa heteropeppuseksiä, kun taas 1992 tehdyssä kyselytutkimuksessa luvut olivat selvästi pienemmät, 25,6 % 18–59–vuotiaista miehistä ja 20,4 % 18–59–vuotiaista naisista. Suomessa tehdyssä Finsex-tutkimuksessa tulos oli 36 % naisista ja miehistä. Myös se, että mies on heterosuhteessaan peppuseksiä vastaanottava osapuoli (eli ns. pegging) on selvästi yleistynyt. Tämän huomaa myös brittiläisten ja amerikkalaisten seksivälinekauppojen strap on-välineitä koskevia käyttäjäarvioita lukemalla. Yhä useampi mies pitää siitä, että naispuolinen kumppani "panee" häntä.

Heteropeppuseksin yleistymisen syyksi arvellaan luonnollisestikin pornosta saatua mallia ja toisaalta sitäkin, että netinkäytön ansiosta asiallista tietoakin on saatavilla. Yhä useampi heteropari on siten ainakin kokeillut peppuseksiä.

Jos tarkastelemme naisista pitävien naisten lukuja, Autostraddlen tammi-helmikuussa 2015 tehdyn kyselyn mukaan peräaukon ulkoista stimulointia (esim. rimming eli anilingus tai analingus) harrastaa 31 % naisista ja peppupenetraatiota 25,2 % naisista. Vuonna 2002 tehdyn Sexual behavior of lesbian and bisexual women-tutkimuksen mukaan luvut olivat puolestaan korkeammat kun kysymyksenasettelu oli erilainen:

Peppuseksiä koskevat oppaat

Asiallisia ja kattavia ohjeita peppuseksiin on vaikea löytää netin syövereistä etenkään seksuaalivähemmistöille suunnattuna. Suomenkielinen, homomiehille suunnattu Anaaliseksin ABC:kin julkaistiin vasta tämän vuoden kesäkuussa. Lesboseksiin liittyviä peppuseksioppaita en suomeksi löytänyt, mutta englanniksi erinomainen sellainen löytyy Autostraddlesta.

Peppuseksiä koskevaa kirjallisuutta löytyy toki. Ei tosin suomeksi, eikä varsinkaan lesboseksiin liittyen, mutta englanniksi anaaliseksiä koskevaa kirjallisuutta heteropareille suunnattuna on suhteellisen paljonkin. En ole kovinkaan perehtynyt kirjallisuuden tasoon tällä seksin osa-alueella, mutta Tristan Taorminon kirjaa The Ultimate Guide to Anal Sex for Women kehutaan naisten peppuseksin raamatuksi ja sen vuoksi se löytyy minultakin. Taorminon kirja on erittäin kattava, 198-sivuinen opas peppuseksin saloihin sekä siihen liittyviin vinkkeihin ja siitä puuttuu hetero-oletus. Kirja on kirjoitettu kaikille naisille, jotka vastaanottavat peppuseksiä ja kaikille henkilöille (sukupuolesta riippumatta), jotka antavat naiselle peppuseksiä. Taorminoa pidetään amerikkalaisissa seksuaalineuvontapiireissä peppuseksin THE Guruna ja hän kiertää maata valistamassa aikuisia peppuseksistä. Kirjan toisen painoksen (ISBN 9781573442213) saa tällä hetkellä tilattua esimerkiksi Adlibriksestä, Booky.fi:stä ja Suomalaisesta kirjakaupasta 1219 euron hintaan, käytettynä Amazonista vielä sitäkin halvemmalla. Suosittelen siis kirjaa kaikille, jotka haluavat saada kattavat perustiedot aiheesta, koska kaikkea hyödyllistä tietoa on mahdotonta käsitellä tässä yhdessä blogipostauksessa. Koetan kuitenkin käydä tärkeimmät asiat läpi.

Mikäli harkitset jonkun yleisoppaan hankintaa, sellaisen, jossa on käsitelty monta lesboseksin osa-aluetta, Felice Newmanin The Whole Lesbian Sex Book käsittelee peppuseksiä kaikkein kattavimmin. Jonkun verran käytännön ohjeita löytyy myös Diana Cagen Lesbian Sex Biblesta. Muissa oppaissa naisten välisestä anaaliseksistä ei sen sijaan ole kirjoitettu paljoakaan.

Suomeksi aihetta on käsitellyt esimerkiksi Kari Heusala kirjassaan Naisen seksuaalisuus (Heusalan kirjassa on tosin hetero-oletus), ruotsiksi aiheesta löytyy ainakin noin kymmenen sivua kirjasta Stora sex boken for tjejer som har sex med tjejer (ISBN 9789197911047), joka halvimmillaan maksaa tällä hetkellä vain vajaat 6 euroa Adlibriksestä tilattuna, mutta löytyy myös booky.fi:stä ja Suomalaisen kirjakaupan verkkoversiosta. Akateemisen kirjakaupan valikoimista tätäkään lesboseksiä käsittelevää kirjaa ei löydy, mutta Akateemisesta nyt ei muutenkaan löydy kovin monia naisista pitäville naisille suunnattuja seksioppaita. Liekö arvovalinta, vai vaan muuten erittäin huono kirjavalikoima muihin verrattuna?

Peppuseksiin liittyvät ennakkoluulot ja myytit

Peppuseksi herättää monissa ihmisissä voimakkaita negatiivisia tunteita ja peppuseksistä on erilaisia käsityksiä, jotkut niistä oikeita ja jotkut virheellisiä. Käydään siis seuraavaksi läpi Taorminon The Ultimate Guide to Anal Sex for Women-kirjassa listatut yleisimmät myytit ja ennakkoluulot.

1. myytti: Anaaliseksi on luonnotonta, väärin tai moraalitonta

Totuus: Uskonto, lääketiede, tiede, hallitukset, koulutus, media ja muut instituutiot määrittelevät sen, mitä pidetään yleisesti hyväksyttävänä kaikilla elämän osa-alueilla, seksi mukaan lukien. Kaikki edellä mainitut instituutiot ovat myös ylläpitäneet käsitystä peppuseksistä tabuna asiana. Peppuseksiä ei käsitellä paljoakaan nuorille suunnatussa seksivalistuksessa (ainakaan Yhdysvalloissa, jossa Taormino on kirjansa kirjoittanut) eikä sitä käsitellä paljoakaan aikuisillekaan suunnatussa seksikirjallisuudessa. Peppuseksiä käsitellään valtavirtamedioissakin useimmiten negatiivisella tavalla, väkivaltaisena tai nöyryyttävänä kokemuksena ennemmin kuin positiivisessa tai nautittavassa valossa. Yhdysvalloissa peppuseksi oli myös laitonta yhdeksässä osavaltiossa 2000-luvun alkuun asti kunnes korkein oikeus totesi kiellon perustuslain vastaiseksi vuonna 2003.

Onneksi käsitykset muuttuvat. Sooloseksiä pidettiin pitkään syntinä. Suuseksiä pidettiin vielä 70-luvulla epätavallisena seksin harrastamisen tapana, jopa kinkynä sellaisena. Nykyään molempia pidetään terveenä osana yksilön seksielämää.

Useimmille meistä on myös opetettu jotakin negatiivista peppuihin liittyen ja nämä tabut estävät meitä nauttimasta peppuseksistä. Käsityksemme voivat kuitenkin muuttua seksitutkimuksen ja uudenlaisen seksivalistuksen myötä.

2. myytti: Anaaliseksiä harrastavat vain luntut, pervertikot ja oudot tyypit

Totuus: Käsitys siitä, että peppuseksi olisi kinkyä, epänormaalia tai perverssiä perustuu oletukseen, jonka mukaan yksi seksin harrastamisen tapa, nimittäin heteroseksuaalinen penis-vaginayhdyntä, olisi luonnollista, normaalia ja tavanomaista ja muita seksin harrastamisen tapoja pidettäisiin epänormaaleina. Tilanne on kuitenkin se, että tutkimusten mukaan kaikenikäiset, kaiken sukupuoliset, kaikkia seksuaalisia suuntautumisia, sosioekonomisia luokkia, rotuja, uskontoja ja ammatteja edustavat henkilöt harrastavat ja nauttivat peppuseksistä.

3. myytti: Peppu ei ole erogeeninen alue vaan pelkkää ulostamista varten

Totuus: Peräreikä ja peräsuoli ovat osa elimistön jätteenkäsittelyjärjestelmää. Sen lisäksi peppu on täynnä herkkiä hermopäätteitä. Näiden hermopäätteiden stimuloiminen voi myös aikaansaada suurta mielihyvää, jopa orgasmin sekä miehille että naisille. Nainen voi peppupenetraatiossa saada epäsuoran g-pisteorgasmin ja mies eturauhasenstimulaatiota.

4. myytti: Peppuseksi on likaista ja sottaista

Totuus: Ihmiset suhtautuvat hygieniaan ja puhtauteen usein pakkomielteisesti ja tämä myytti liittyykin pitkälle pelkoihimme likaisuudesta. Kuvittelemme peppujemme olevan likaisempia kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Uloste säilyy paksusuolessa ja poistuu peräsuolen ja peppureiän kautta vasta ulostamisen aikana. Terveellä ihmisellä ulostetta on peräaukon tuntumassa ja peräsuolessa vain pieniä määriä, mikä tarkoittaa sitä, että jos pidät hygieniastasi huolta normaalisti, peppuseksi ei ole sen sottaisempaa kuin muukaan seksi. Ulostaminen ja suihku tai kylpy ennen seksiä riittävät vallan hyvin pepun alueen puhdistamiseksi. Jotkut ihmiset haluavat puhdistaa peräsuolensa anaalisuihkun avulla, mutta se ei ole välttämätöntä.

5. myytti: Ainoastaan homomiehet harrastavat anaaliseksiä

Totuus: Anaaliseksiä harrastavat kaiken sukupuoliset ja kaikkia seksuaalisia orientaatioita edustavat henkilöt. Vaikka monet homomiehet harrastavatkin peppuseksiä, määrä on tutkimusten mukaan luultua pienempi. Vain 5060 % homomiehistä on kokeillut peppuseksiä ja vain 30 % harrastaa sitä säännöllisesti. Suuseksi on huomattavasti yleisempi homoseksin muoto.

Ei myöskään ole olemassa mitään näyttöä tai tutkimustuloksia siitä, että minkään tietyn seksuaalisen suuntautumisen edustajat harrastaisivat peppuseksiä muita ryhmiä selvästi enemmän. Naisten osalta luvut ovat olleet 2045 % väliltä eri kyselyissä.

6. myytti: Heteromiehet, jotka harrastavat peppuseksiä, ovat oikeasti homoja

Totuus: Miehet, jotka tykkäävät peppuseksistä joko antavana tai vastaanottavana osapuolena pitävät siitä siksi, että se tuntuu hyvältä. Halulla kokeilla tai harrastaa peppuseksiä vastaanottavana osapuolena ei ole mitään tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa, vaikka homofoobikot ovatkin yrittäneet ylläpitää tällaista käsitystä. Heteromiesten kiinnostus tiettyyn seksin harrastamisen tapaan ei ole riippuvainen heidän kiinnostuksestaan tai poissulje heidän seksuaalista kiinnostustaan vastakkaista sukupuolta kohtaan.
Lisäksi, koska homomiehet harrastavat selvästi enemmän suuseksiä kuin peppuseksiä, voitaisiin samalla logiikalla väittää, että suuseksiä haluava heteromies olisi oikeasti homo.

7. myytti: Peppuseksi sattuu

Totuus: Peppuseksin ei pitäisi sattua, ei edes vähän. Jos peppuseksi sattuu, teette/teet jotakin väärin. Kipu on elimistön tapa kertoa, että jotakin on pielessä ja tällöin kehoa on kuunneltava. Mikäli et lopeta sitä mitä teet väärin, voit vahingoittaa itseäsi. Kipukokemus myös vaikuttaa peppuseksistä nauttimiseen seuraavillakin kerroilla, koska jännitämme sitä sen jälkeen vieläkin enemmän. Keholla on muisti ja tahdosta riippumattomat lihakset reagoivat, mikäli yritämme "väkisin" opetella peppuseksiä kipua sietämällä. Halu, rentoutuminen, kommunikointi ja runsas liukasteen käyttö ovat avaimia täysin kivuttomaan ja nautinnolliseen peppuseksiin.

8. myytti: Naiset eivät pidä peppuseksistä

Totuus: Tämä myytti liitetään usein erityisesti heteronaisiin, jotka ovat "suostuneet" peppuseksiin miehen toiveiden takia. Emme kuitenkaan kuule usein naisista, jotka haluavat ja nauttivat erilaisista peppuleikeistä, tai naisista, jotka panevat mielellään miehensä peppua vaikka heitäkin on.

9. myytti: Peppuseksi on vaarallista ja epäterveellistä

Totuus: Koska pepun ja peräsuolen kudokset ovat herkkiä, voit vahingoittaa itseäsi tai toista osapuolta, mikäli ette pidä huolta peppuseksiin liittyvistä varotoimenpiteistä. Jos etenette hitaasti, käytätte runsaasti liukastetta ja kuuntelette kehoanne, anaaliseksi on ihan yhtä turvallista kuin muutkin penetraation muodot. Mikäli harrastat säännöllisesti peppuseksiä, se voi jopa edistää terveyttäsi. Peräaukon lihasten kontrolloimisen ja rentouttamisen opetteleminen kehittää kyseisiä lihaksia ja parantaa verenkiertoa pepun alueella.

10. myytti: Mikäli harrastat paljon peppuseksiä, päädyt käyttämään aikuisten vaippoja

Totuus: Pepun säännöllinen penetroiminen ei aiheuta peräaukon tai peräaukon seudun lihasten löystymistä tai ulosteen karkailua, mikäli peppuseksiä harjoitetaan oikein. Peräaukon lihaksia rentoutetaan, ei revitä, peppuseksin aikana, jotta kokemus olisi mahdollisimman mukava. Eivät kehon muutkaan lihakset löysty vuosien saatossa vaikka niitä ahkerasti treenattaisiin. Säännöllinen peppuseksin harrastaminen voi itse asiassa auttaa tuntemaan omia peräaukon lihaksia ja oppia kontrolloimaan niitä paremmin.

11. myytti: Peppuseksi on helpoin tapa saada HIV-tartunta/AIDS

Totuus: HIV:in tai muun seksitaudin voi saada mistä tahansa suojaamattoman seksin muodosta henkilöltä, joka kantaa kyseistä tautia. Peppuseksissä, kuten vaginayhdynnässäkin, taudit leviävät usein pienten hankaumien ja haavaumien kautta. Peräaukon ja -suolen herkät kudokset eivät ole poikkeus, varsinkaan kun peräaukossa tai peräsuolessa ei ole mitään luonnollista liukastetta ja hankaumien riski on siten suurempi. Seksitaudeilta suojaudutaan naisten välisessä seksissä esimerkiksi kondomia käyttämällä mikäli kumppanukset käyttävät samaa peppulelua vuorotellen tai halkaistulla kondomilla esim. peppuun suuseksiä (rimming, anilingus) annettaessa.

(Lisää tietoa naisten välisestä turvaseksistä esim. täältä.)

12. myytti: Anaaliseksi on tuhmaa

Totuus: Tämä myytti on itse asiassa tottakin. Peppuseksin harrastaminen ei tee kenestäkään pahaa tai huonoa ihmistä. Monet peppuseksistä pitävät ihmiset kuitenkin nauttivat juuri siitä, että peppuseksi on tabu, "tuhmaa" tai "poikkeavaa" ja se on ihan hyvä syy harrastaa peppuseksiä.


Mitä ennakkoluuloja sinulla on ja mitä sinulle opetettiin pepuista lapsena, teininä tai aikuisena? Kaikilla meistä on jonkunlaista kasvatuksesta johtuvaa negatiivista painolastia peppuun tai "perseisiin" liittyen. Voimme toki naureskella niille, mutta ikävin asia on se, että ne estävät meitä hakemasta seksuaalista nautintoa pepun alueelta. Jos peppuseksiin liittyy pelkoa tai ahdistavia tuntemuksia, niistä pitää vain puhua omalle kumppanille. Keskusteleminen voi auttaa käsittelemään myyttejä ja näkemään totuuden myyttien takana. Vasta sen jälkeen pystymme näkemään peppuseksin sellaisena jota se voi olla: turvallinen, hauska ja nautinnollinen kokemus. Diana Cagen mukaan peppureikämme on klitoriksen jälkeen kehossamme eniten hermopäätteitä sisältävä alue eli erittäin herkkä kaikenlaiselle kosketukselle.

Pepun anatomia

Peräsuoli (rectum) on paksusuolen (colon) 1020 cm pitkä, sigmasuolen (sigmoid colon) jälkeinen loppuosa, joka päättyy anukseen eli peräaukkoon (anus). Anusta, eli peräaukkoa ympäröi puolestaan 12 cm vahva rengasmainen lihaskerros, jonka ulkoinen osa on tahdonalainen lihasrengas (external anal sphincter muscle) ja sisempi osa tahdosta riippumaton eli autonominen lihasrengas (internal anal sphincter muscle). Tämä lihaskerros muodostaa peräaukon kanavaksi (anal canal) kutsutun alueen ja se jatkuu noin 3 cm peräaukosta peräsuoleen päin.

Peräaukon pääasiallinen tehtävä on ulostaminen, johon tarvitaan tahdonalaista toimintaakin, kun taas pieraistaessa autonominen lihas rentoutuu, mutta ulostetta ei silti karkaa, koska peräaukon ulompaa lihasrengasta ei tällöin välttämättä tietoisesti avata. Peräsuoli on yleensä tyhjä, mutta se täyttyy ulostemassasta paksusuolen autonomisen, ulostemassaa eteenpäin työntävän liikkeen seurauksena. Ulostamisen tarve syntyy puolestaan siitä, että ulostemassa aiheuttaa ärsytystä peräsuolen reseptoreissa, jotka reagoivat venytykseen. Reseptorien viesti selkäytimen ulostamiskeskukseen aiheuttaa ulostamisrefleksin.

Kuva: Johns Hopkins Medicine Colorectal Center
Naisen kokema peppuseksinautinto johtuu paitsi peräaukon hermopäätteiden stimuloinnista, myös siitä, että peräsuolen ja emättimen väliset seinämät ovat ohuet ja emätintä, G-pistettä, kohdunkaulaa ja emättimen muita tuntoherkkiä alueita voidaan siten stimuloida peräsuolenkin kautta epäsuorasti.

Tarkempaa tietoa sisäisten sukuelinten rakenteesta esimerkiksi tästä aiemmasta postauksesta.

Peppuseksin hygienia ja turvallinen peppuseksi

Peräsuoli on siis suurimman osan aikaa aivan tyhjä. Pidämme ulostetta likaisena asiana kasvatuksestamme johtuen. Freudinkin mukaan pienet lapset ovat ylpeitä aikaansaannoksistaan eli esimerkiksi kakasta, mutta vanhemmat eivät yleensä ole siitä kovin innostuneita. Opimme näin jo pieninä, että uloste olisi jollain tavalla ällöttävää ja likaista.

Aiheesta kirjoittaneen seksologi Kari Heusalan mukaan peräsuolen tyhjentäminen (eli ulostaminen) sekä peppupesu riittävät peräsuolen kuonasta tyhjentämiseen. Koska peräsuolen bakteeristo kuitenkin on erilainen kuin emättimen, on tärkeää välttää peräaukon seudun ja peräsuolen bakteerien siirtämistä emättimeen. Peräaukossa käynyttä sormea, esinettä tai muuta kehon osaa ei siten saa viedä suoraan emättimeen jottei seurauksena oli bakteereista johtuva emätintulehdus. Mikäli siis käytätte seksileluja, suojatkaa ne joko kondomilla tai puhdistakaa ne kunnolla ennen kuin käytätte niitä emättimessä. Käsien perusteellinen peseminen on myös välttämätöntä, mikäli peppua on hyväilty sormin ennen kuin hyväillään vaginaa sormin, mikäli ette tulleet käyttäneeksi esimerkiksi kertakäyttöhansikkaita peppua hyväiltäessä.

Koska peräsuolessa ei erity mitään omaa liukastetta, on äärimmäisen tärkeää käyttää hyvää liukastetta, mieluiten peppuseksiin tarkoitettua sellaista, koska ne ovat koostumukseltaan paksumpia eivätkä siten kuivu liian nopeasti.

Peppuseksin eri muodot

Peppua voidaan lesboseksissä stimuloida monin eri tavoin. Sormin, suulla tai seksilelujen avulla. Sormin tapahtuvalle hyväilylle ei varsinaisesti ole omaa nimeä, sitä voidaan kutsua sormettamiseksi tai hyväilyseksiksi (anal fingering, anal penetration with fingers). Suuseksin muotoa, jossa stimuloidaan peräaukkoa huulin tai kielellä, kutsutaan anilingukseksi, analingukseksi tai rimmingiksi erotuksena cunnilinguksesta (joka on häpyyn kohdistuvaa suuseksiä). Peppuseksiä, jossa työnnetään joko sormi/sormet tai seksilelu peräaukosta sisään, kutsutaan peppu- tai anaalipenetraatioksi (anal penetration). Heterot puhuvat myös anaaliyhdynnästä (anal intercourse).

Naisten välisessä seksissä peppuseksin etu on nähdäkseni siinä, että peppuseksissä kumppaniaan stimuloiva osapuoli ei itse saa suoraa mielihyvää peppuun työntymisestä, jolloin peppuseksiin voidaan käyttää vastaanottavalle osapuolelle sopivan kokoista (= riittävän pientä) välinettä eikä isompaan välineeseen siirtymisessä ole minkäänlaista kumppanin tarpeisiin liittyvää painetta.

Peppuseksiin tutustuminen sooloseksin avulla

Peppuseksiin tutustuminen olisi hyvä aloittaa sooloseksillä eli yksin oman peräaukon seudun ja vähitellen sen sisäpuoliseen alueeseen tutustumalla. Sormia käytettäessä on hyvä huolehtia siitä, että kynnet ovat riittävän lyhyet eivätkä kynsien mahdolliset terävät reunamat raavi peräaukon kudoksia. Kädet voi myös halutessaan suojata kumikäsinein. Liukaste on myös välttämätön sillä peräaukossa tai peräsuolessa ei ole mitään omaa liukastetta.

Tarkempia neuvoja tähän saa mm. Tohtori.fi:n anaaliseksiä koskevasta kirjoituksesta ja jo mainitsemastani Taorminon kirjasta tai vaihtoehtoisesti alta:

Varaa peppuseksiin aikaa, laita soimaan jotain sopivaa taustamusiikkia, sytytä kynttilät ja kylve ensin. Muista pistää kännykkä äänettömälle. Kun olet kylpenyt, etsi sellainen asento, jossa voit katsoa peppureikääsi käsipeilin avulla. Älä järkyty, jos peppureikäsi ympärillä on karvoja, useimmilla meistä on niitä. Ota liukastetta kämmeneesi, lämmitä se kädelläsi ja sivele sitä hellästi peppuusi.

Peräaukon reunoja voi sooloseksin aikana hieroa ja painella hyvin liukastetulla sormella, jolloin peräaukko pikkuhiljaa rentoutuu ja jonka jälkeen sormen voi varovasti koettaa työntää peräaukon kanavaan. Älä kuitenkaan hosu. Rentoutuminen on peppuseksissä nautinnon edellytys. Jos koet kipua, et ole rentoutunut. Etene siis kehosi tuntemukset huomioiden. Kun työnnät sormeasi pikkuhiljaa syvemmälle, huomaa kuinka sulkijalihakset puristuvat sormen ympärille. Ulompaa niistä voit kontrolloida tahdonvoimalla, sisempiä et. Sisempi rengaslihas reagoi itsenäisesti pelkoon ja muihin tuntemuksiisi, sekä kaikenlaiseen kosketukseen. Anna sen siis tottua sormeesi, ennen kuin työnnät sormen syvemmälle. Jos yrität edetä liian nopeasti, etkä ole tarpeeksi rentoutunut, koet kipua tässä vaiheessa.

Varovaisuus ja omien tuntemusten huomioiminen on äärimmäisen tärkeää paitsi kiputuntemusten välttämisen, myös peppuseksistä nauttimisen kannalta. Peppuun ei pidä työntää mitään liian isoa liian aikaisin. Monen heteronaisen kammo peppuseksiä kohtaan johtuukin siitä, että peppuun on työnnytty liian nopeasti peniksen kokoisella vehkeellä vaikka peppuseksikokeilut tulisi aloittaa huomattavasti pienemmin välinein.

Rengaslihasten painelu ja venyttäminen sisäpuolelta voi tuottaa mielihyvää ja olla kiihottava kokemus. Mikäli kokemus on mukava, kokeilemista voi laajentaa useamman sormen avulla, tai kokeilemalla ns. pepputapin käyttöä. Peppunsa voi nimittäin totuttaa isompiin välineisiin ajan kanssa ja pepputapeissa (eli anaalitapeissa) on paksuneva tyviosa, jolloin penetraatiota voi pikkuhiljaa syventää. Pepputapeissa on myös kaulus, mikä estää niiden luiskahtamisen kokonaan peräsuoleen.

Peppuleikeissä on myös erittäin tärkeä välttää sellaisten välineiden työntämistä peräaukkoon, jotka voisivat luiskahtaa sinne vahingossa kokonaan tai rikkoutua. Peräsuoli on kuitenkin 1020 cm pitkä ja jatkuu vielä paksusuolenakin. Sinne siis kyllä mahtuu sellaista pitkääkin tavaraa, jota on melko vaikea saada jälkeenpäin itse ulos. Ellet siis halua joutua ensiapupolin henkilökunnan kahvipöytäkeskustelujen aiheeksi, älä työnnä peräaukkoon mitään missä ei ole paksua kaulusta, lenksukkaa tai muuta vastaavaa jolla estät nämä tilanteet. Ja jos kuitenkin joudut kyseiseen tilanteeseen eikä esine tule ulos peräsuolesta "ulostamalla", hakeudu välittömästi lääkärin vastaanotolle ja lohduttaudu sillä, että peppuunsa sinne kuulumattomia esineitä työntäneet henkilöt ovat joka tapauksessa suhteellisen tavanomaisia asiakkaita terveyskeskuksissa.

Älä hosu kun kokeilet peppupenetraatiota. Mahdollinen kipu voi johtua siitä, että yrität avata peräaukon liian nopeasti tai et ole käyttänyt riittävästi liukastetta. Muista olla hyväilemättä häpyäsi sormella, jolla on ollut peräsuolessasi eli pese kädet huolellisesti (tai poista kertakäyttöhansikas) ennen mahdollista muuta sooloseksiä.

Peräaukon nuoleminen eli rimming eli anilingus

Mikäli jompikumpi suhtautuu peppuseksiin ehdottoman kielteisesti, hänen tahtoaan täytyy luonnollisesti kunnioittaa. Kaiken seksin harrastamisen tulee olla molempien osapuolten tahtomaa ja yhdessä sopimaa. Käynkin seuraavaksi läpi ne peppuseksin tavat, joita voidaan kokeilla, mikäli aihe kiinnostaa teitä kumpaakin.

Yksinkertaisin ja helpoin peppuseksin muoto kumppanin kanssa on peräaukon stimuloiminen suulla, esim. nuolemalla. Seksologi Kari Heusalan Naisen seksuaalisuus-kirjassa kerrotaan mm. se, ettei puhtaan peräaukon nuoleminen eroa antajan kannalta muusta suuseksistä ja negatiiviset ajatukset ovat siinäkin mielessä aivan turhia. On kuitenkin tärkeä välttää peräsuolen bakteeriston joutumista emättimeen, joten peräaukkoon suoritetun suuseksin jälkeen ei pidä heti siirtyä emättimen suuseksiin, koska se voisi lisätä emätintulehduksen riskiä.

Koska peräaukon nuoleminen on äärimmäisen intiimi ja usein hermostuttavakin kokemus, käyttäkää aikaa esileikkeihin. Kun kumppanisi alkaa olla riittävän kiihottunut, aloita pepun alueelle eteneminen hänen reisiään, pakaroitaan ja muuta vartaloa hellästi huulin näykkimällä ja suutelemalla. Huomioi, että peräaukon seutu on täynnä hermopäätteitä, joten älä aloita liian voimakkaalla kontaktilla heti ensin.

Rimmingiä eli nuolemista voidaan tehdä esim. kevyin, pyörivin liikkein peräaukon ympärillä, varsinaista aukkoa ensin välttäen. Tämän jälkeen voidaan välillä kevyesti koskettaa aukkoakin kielen päällä. Peräaukon suuta voidaan nuolla erilaisilla voimakkuuksilla kevyestä voimakkaaseen vaihdellen.

Aiheesta kirjoittanut Diana Cage kehottaa kokeilemaan erilaisia nuolemisen tapoja ja kokeilemaan pehmeää, leveää nuolemista, mikäli kumppania hermostuttaa ensimmäisellä kerralla. Tällainen pitkä ja pehmeä liike voi hänen mukaansa rentouttaa vastaanottajan nopeastikin.

Naisen pakaroita voidaan levittää hiukan erilleen anilingusta annettaessa, jolloin peräaukon suu avautuu antajalle helpommmin. Peräaukon sisäpintaa voidaan sen jälkeen hyväillä kielellä ja painaa kieli osittain jopa sisällekin asti. Mikäli tämä tuntuu antajasta epämiellyttävältä, jälkimmäinen osa on parempi jättää väliin.

Suuseksiä annettaessa ei tulisi unohtaa käsien käyttöä. Niillä voi hyväillä naisen pakaroita, sukuelimiä ja/tai rintoja sen mukaan, mistä nainen pitää, sillä se voimistaa naisen kokemaa nautintoa. Heusala kehottaa huomioimaan erityisesti välilihan alueen, joka on hyvin herkkä ja saattaa muuten joutua seksissä laiminlyödyksi alueeksi.

Ohjeet vastaanottajalle: Keskity rentoutumaan, äläkä ota paineita hygieniastasi. Voit auttaa kumppaniasi levittämällä pakaroitasi tai hyväillä klitoristasi samalla kun hän nuolee sinua. Mikäli et kerta kaikkiaan vaan pysty rentoutumaan, älä pakota itseäsi. Rentoutuminen ja nauttiminen kulkevat käsi kädessä aivan erityisesti juuri peppuseksissä, joten on todennäköistä ettet nauti, mikäli et osaa rentoutua. Tehkää siis välillä jotain muuta ja kokeilkaa peppuseksiä jossain vaiheessa myöhemmin.

Peppuseksi sormin

Monet naiset pitävät hyvin kevyestäkin peppureiän sivelystä ja se jo pelkästään riittää. Jotkut naiset sanovat saavansa kaikkein voimakkaimmat ja tajunnan räjäyttävät orgasminsa nimenomaan peppupenetraatiossa. Mikäli siis haluatte kokeilla penetraatiotakin, on hyvä tietää muutama asia.

Peppupenetraation A ja O on se, että vastaanottaja määrää etenemisnopeuden, -laadun, -syvyyden ja -leveyden. Pitkä esileikki auttaa rentoutumaan ja peppuun kohdistuva suuseksi on erinomainen johdanto sormin hyväilemiseen.

Peppupenetraation kolme tärkeintä asiaa ovat Felice Newmanin mukaan:
 1. Kommunikointi
 2. Rentoutuminen
 3. Liukaste
Varatkaa siis aikaa peppuseksille. Laittakaa soimaan jotain sopivaa taustamusiikkia, sytyttäkää kynttilöitä ja kylpekää yhdessä ensin. Pistäkää kännykät äänettömälle. Lämmitelkää siis ensin esileikein ja/tai muulla tavoin rakastelemalla. Kun kumppani on peppuseksiin valmis, sormi ja peräaukko voidellaan hyvin liukuvoiteella (lämmitä liukuvoide käsissäsi ennen pepun alueelle laittamista). Kumihanskoja käytettäessä on tärkeä huomioida hanskojen ja liukuvoiteen yhteensopivuus, jottei hansikas ala hajota kesken kaiken. Lisätietoja sopivan liukuvoiteen valinnasta löytyy esimerkiksi täältä.

Ohjeet antajalle: Aloita peppuseksi kumppanin peräaukkoa hivelemällä, hyvin liukastetuin sormin. Muuta kosketusta voimakkaammaksi, hierovaksi liikkeeksi, jos kumppanisi niin toivoo. Anna hänen rentoutua ennen kuin työnnät sormesi sisään.


Tässä vaiheessa on hyvä tuntea penetraation anatomiaa: Peräaukon rengaslihaksia on kahdenlaisia. Ulompia niistä voi kontrolloida eli supistaa ja rentouttaa tahdon voimalla. Sisempi sulkijalihas on autonominen eikä sitä voi käytännössä juuri ollenkaan kontrolloida tietoisesti muuten kuin yrittämällä rentoutua. Sen toimintaan vaikuttavat nimittäin tunteet ja alitajuiset ajatukset, esimerkiksi pelot, jotka saavat rengaslihaksen jännittymään. Jos siis aiemmat peppuseksikokemukset ovat olleet negatiivisia, tämä sisäisempi sulkijalihas saattaa estää peppuseksin harrastamisen silloin kun henkilö ei pysty rentoutumaan riittävästi. Alitajuisten pelkojen poistaminen onkin tärkeää, samoin keskinäinen luottamus ja se, ettei peppuseksissä pidetä turhaa kiirettä.

Sulkijalihaksen sanotaan olevan rentoutuneempi uloshengityksen aikana, joten penetraatio kannattaa suorittaa uloshengityksen aikana.

Peräaukon sulkijalihasten päivittäinen harjoittelu on hyödyllistä tässä asiassa. Peräaukkoon työntymistä voi harjoitella vaikkapa suihkussa itsenäisesti peräaukon lihaksia sisältäpäin tunnustellen. Liukuvoidetta kannattaa käyttää, sillä vesi voitelee jossain määrin, muttei välttämättä riittävästi. Sormea sisään työnnettäessä sulkijalihakset reagoivat sormeen välittömästi, mutta tottuvat siihen ja rentoutuvat hetken päästä. Pidä siis sormi hetken aikaa paikallaan, kunnes sulkijalihas tottuu siihen ja rentoutuu. Heusalan mukaan kuka tahansa nainen voikin harjoittelun avulla oppia rentouttamaan sulkijalihaksensa. Hän myös mainitsee pepputapin erityisen suositeltavana harjoitteluvälineenä sillä sen avulla voidaan harjoitella asteittain leveämmän välineen käyttämistä peräaukossa.

Hyvin liukastettu sormi työnnetään siis peräaukkoon, ensin vain hiukan sormenpäätä aukkoa koskettamalla eikä missään nimessä kokonaan kerrallaan vaan muutama sentti kerrallaan, jotta nainen ehtii hallitsemaan sulkijalihaksiaan. Antajan on hyvä kysyä jokaisessa vaiheessa miltä työntyminen tuntuu ja vastaanottajan on tässä yhteydessä hyvä ohjata tilanteen etenemistä ja kertoa milloin hän on valmis syvemmälle työntymiseen. Suullinen palaute on välttämätöntä kivunkin välttämiseksi. Pieni ja nykyttävä liike on Heusalan mukaan yleensä kivuttomin etenemiskeino.

Kun sormi on sisällä peräsuolessa, sitä voidaan liikuttaa siellä peräsuolen seinämiä pitkin tai edestakaisin syvyyssuunnassa. Mikäli peppuseksin saaja pitää g-pisteen stimuloinnista, sitä voi hyväillä emättimen vastaisen seinämän puolelta, mikä Heusalan mukaan venyttää lantiopohjan lihaksia ja liikuttaa klitoriksen haarojakin. Nautintoa voidaan samalla lisätä toisen käden sormilla g-pistettä tai klitoriksen päätä hyväilemällä. Kumppani voi hyväillä omaa klitoristaan, rintojaan jne. samalla kun sormesi on hänen pepussaan. Voit myös kokeilla erilaisia painalluksia ja voimakkuuksia sormellasi. Kiinnitä samalla huomiota siihen, miltä kumppanistasi tuntuu ja mitä hän toivoo sinun tekevän. Kommunikointi on tällä seksin alueella erityisen tärkeää. Etenkin, jos olette tilanteessa ensimmäistä kertaa.

Mikäli yksi sormi ei tunnu riittävältä, peräaukkoon voidaan laittaa kaksi tai useampikin sormi. Olkaa kuitenkin varovaisia, koska liian nopea eteneminen suurempaan ja voimakkaampaan stimulaatioon voi aiheutua kipua, jonka välttäminen on erittäin tärkeää.

Voit myös kokeilla työntää sormen peräaukkoon samalla kun annat naiselle suuseksiä tai penetroit hänen vaginansakin. Keskustelkaa mieltymyksistänne ja toiveistanne kuitenkin etukäteen, sillä peppureikään kesken muun seksin yllättäen sujahtava sormi voi olla vastaanottajalle ikäväkin yllätys. Kunnioittakaa siis toinen toistenne rajoja, puhukaa asioista yksityiskohtaisesti ja rakentakaa sillä tavoin luottamusta, joka edesauttaa rentoutumistakin. Omien rajojen venyttäminen eri kokeiluilla voi olla hauskaa, mutta mikäli kokeiltu asia tuntuu jommastakummasta epämukavalta, lopettakaa välittömästi.

Pese kädet huolellisesti ennen kuin kosketat kumppanin emätintä tai vulvan aluetta samalla kädellä.

Penetraatio peppuleluja käyttämällä

Anaalipenetraation voi lesboseksissä suorittaa paitsi sormin ja käden avulla, myös sopivalla seksilelulla tai -esineellä. Peräaukkoon laitettavan esineen on kuitenkin täytettävä seuraavat ehdot:
 1. Sen tulee olla pehmeä, jotta peräsuolen seinämät eivät repeäisi
 2. Esineen on oltava joustava, jotta se myötäilisi peräsuolen mutkia
 3. Esineen on oltava puhdas
 4. Sen on oltava riittävän pitkä tai siinä on oltava paksumpi tyviosa, lenksu tai vastaava, jotta se ei uppoa peräsuoleen missään tilanteessa ja sen tulee muutenkin olla sellainen, että se on helppo poistaa
Yksinkertaisinta onkin hankkia peppuseksiin tarkoitettu lelu, joita löytyy seksivälineitä myyvistä kaupoista monta eri mallia. Yleisimpiä näistä ovat jo mainitut pepputapit ja peppuhelmet, joista kirjoitin seksivälineitä koskevassa kirjoituksessani jo aikaisemmin. Joistakin erotiikkaliikkeistä löytyy myös peppuseksiä varten suunniteltuja taipuvia ja ohuita vibraattoreita, joita voi halutessaan kokeilla samalla kun emättimessä on silikonidildo. Silikoni johtaa värinöitä varsin hyvin ja koska emättimen ja peräsuolen väliset seinämät ovat ohuet, tuntuvat peppuvibraattorin värinät siten laajemmalla alueella vaginan ja pepun alueella.

Monet strap on-dildot sopivat luonnollisesti myös peppuseksiin ja niitä käyttävätkin monet heteroparit silloin kun nainen penetroi miehen. Strap on-seksissä käytettäviä dildoja on luonnollisesti erikokoisia ja -muotoisia, joten suosittelen lukemaan mahdolliset käyttäjäarviot huolellisesti läpi, mikäli peppudildon hankinta houkuttaa. Jotkut strap on-dildot kun on suunniteltu nimenomaan miehen eturauhasen stimulointiin kun taas osa soveltuu paremmin naiselle.

Yleensä taipuva, pieni, ohut ja sileä dildo on peppuseksiin kaikkein paras. Yksinkertaisesti siksi, että se mahtuu peräsuoleen paremmin, eikä aiheuta kipua yhtä herkästi.

Oikeanlainen liukaste on myös erittäin tärkeä. Jos käytätte silikonista lelua tai dildoa, valitkaa vesipohjainen liukaste. Mikäli lelussa ei ole silikonia, silikonipohjainen liukastekin käy. Varminta on kuitenkin valita paksumpi, nimenomaan anaaliseksiin tarkoitettu vesipohjainen liukaste.

Mikäli haluatte käyttää samaa dildoa sekä pepussa, että emättimessä, käyttäkää kondomia dildon päällä ja poistakaa se emättimen puolelle siirryttäessä, jotta vältätte mahdolliset peräsuolen bakteeriston aiheuttamat emätintulehdukset.

Valitkaa hyvä asento, esimerkiksi doggie style, jossa vastaanottava osapuoli on kontallaan, peppu hiukan pystyssä sängyn päällä, ylävartalollaan patjaan tai tyynyyn nojaten. Voitele kumppanisi peppureikä ja käyttämäsi dildo runsaalla määrällä liukuvoidetta. Älä työnny hänen sisäänsä kokonaan heti, vaan pyöritä dildon päätä hellästi hänen peppureikänsä reunoilla, ympyränmuotoista ja kevyttä liikettä tehden. Kiusaa häntä erilaisin kosketuksin ja liikkein pitkään. Mitä rentoutuneempi ja kiihottuneempi hän on, sitä helpompaa sinun on työntyä sisään silloin kun sen aika on. Kysy eri vaiheissa miltä kukin asia tuntuu. Kysy, onko hän valmis penetraatioon, ennen kuin työnnät dildon sisään.

Kun hän on valmis, etene hellästi ja hitaasti kumppanisi sanalliset viestit huomioiden. Pyydä kumppaniltasi palautetta, mikäli hän ei sitä oma-aloitteisesti anna. Lisää liukastetta tarvittaessa. Kun olet kokonaan hänen sisällään, voit varovasti aloittaa edestakaisen pumppaavan liikkeen tai vaihtoehtoisesti pyytää häntä liikkumaan.

"Peppupano" voi olla naiselle äärimmäisen kiihottava kokemus. Antajakin voi saada orgasmin peppuseksiä antaessaan esimerkiksi silloin, jos harnessissa on tasku pienikokoista vibraattoria varten. Tai vaihtoehtoisesti omaa klitoristaan samalla hyväilemällä. 

Peppuseksiasennot

Heusalan mukaan sulkijalihasten rentouttaminen on helpompaa tietyissä asennoissa. Esimerkkejä näistä asennoista on mm. selällään makaaminen jalat levällään tai jalat rinnan päälle koukkuun nostettuna. Pepun alle asetettu tyyny helpottaa rentoutumista entisestään. Koska peräsuoli on S-kirjaimen muotoinen (emättimen alaosan kohdalla emätintä kohden kaareutuva), selän tai pepun alla oleva tyyny saattaa helpottaa penetraatiota.

Toinen suositeltava asento on doggie style eli kontallaan oleminen niin, että takapuoli on hiukan pystyssä. Asennosta saa vieläkin rennomman, jos rintakehän alle sijoittaa jonkun pehmeän tuen, esimerkiksi tyynyjä.

Kolmas hyvä asento on Heusalan mukaan kylkiasento niin, että päällimmäinen jalka on vartalon edessä koukussa hivenen rintakehää kohden kallistettuna ja alempi jalka on suorana.

Neljäs vaihtoehto voi olla hyvä siinä vaiheessa kun nainen osaa jo rentouttaa sulkijalihaksensa, ja se on päällä istuminen strap onia käytettäessä. Heusala ei kuitenkaan suosittele asentoa ensikertalaiselle, sillä pakaralihasten jännittämisen takia on sulkijalihastakin vaikeampi rentouttaa

Muut välineet - suolihuuhtelu

Kuten jo mainitsinkin, suihku, kylpy tai muu hyvä alapesu riittävät peppuseksiin valmistautumiseen, koska kehomme ei "säilytä" ulostetta peräsuolessa. Jos siis et tunne ulostamisen tarvetta, peräsuolesi on todennäköisesti lähes täysin tyhjä. Mikäli kuitenkin haluat varmistua ettei peräsuolesta tule ulos mitään pieniäkään jäämiä esimerkiksi sormea pois otettaessa, voit tehdä peräsuolihuuhtelun ennen peppuseksiä.

Koska suolihuuhtelu on monien mielestä jo itsessäänkin kiihottava kokemus, seksivälineliikkeistä löytyy ns. anaalisuihkuja (intiimisuihku, anal douche) tätä tarkoitusta varten. Niiden toimintaperiaate on varsin yksinkertainen: Peräsuoli huuhdellaan puhtaaksi kädenlämpöisellä vedellä esimerkiksi wc-istuimen päällä istuen. Huuhtelu toistetaan tarvittaessa, kunnes ulostuleva neste on täysin kirkasta.

Mikäli tarve huuhdella peräsuoli liittyy puolestaan fetissiin tai BDSM:ään, tarkempia ohjeita löytynee verkosta esimerkiksi hakusanoilla enema, enema play tai klismaphilia.

Lopuksi

Tässä tärkeimmät, ne tiedot mitä kasasin Heusalan, Cagen ja Newmanin kirjojen pohjalta. Mikäli haluat perehtyä asiaan tarkemmin, suosittelen Taorminon kirjan hankintaa. Jos sinua askarruttaa joku tietty asia, ota yhteyttä ja katsotaan jos kirjoittaisin aiheesta myöhemmin jonkun tarkentavan blogipostauksen.

Kirjallisuutta:
 • Diana Cage: Lesbian Sex Bible
 • Kari Heusala: Naisen seksuaalisuus
 • Felice Newman: The Whole Lesbian Sex Book
 • Tristan Taormino: The Untilmate Guide to Anal Sex for Women
 • Helene Delilah & Malinda Flodman: Stora sexboken - för tjejer som har sex med tjejer
Muuta asiallista tietoa (hetero-oletus):

4 kommenttia:

 1. Kiitos todella hyvästä ja laadukkaasta blogista! Ihanaa kun löytyy asiallinen, suomenkielinen blogi, joka kertoo naisten välisestä seksistä. Oon lukenut täältä ihan jokaisen postauksen mielenkiinnolla ja saanut paljon hyviä vinkkejä omaan seksielämääni vaimoni kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi, ihana kuulla, että blogista on ollut hyötyä <3 Kaikkea hyvää sinulle ja vaimollesi :)

   Poista
 2. Törmäsin tänään vahingossa blogiisi. Täytyy sanoa että Wau!! Mielestäni kaikkien jotka harrastavat seksiä naisen kanssa, tulisi lukea tekstejäsi! Erityisesti haluaisin että varsinkin miehet tutustuisivat erinomaisiin suuseksiohjeisiisi! Olet pukenut sanoiksi kaiken sen, mitä itse olen tuntenut ja kaivannut, mutta en ole osannut selittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kannustavasta palautteesta! Osa blogin lukijoista on miehiä, tiedän senkin ja hyvä, jos hekin saavat näistä vinkkejä rakasteluun naisen kanssa :)
   Kiitos kuuluu luonnollisesti myös rapakon takaisille uranuurtajille, on ollut iso joukko naisia, jotka ovat kirjoittaneet aiheesta paljon ennen minua ja joilta olen opit imenyt ja tänne sanoiksi pukenut :)

   Poista