sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Tutkimustietoa ja lukuja

Naisten välisestä seksistä on saatavilla aivan liian vähän kyselytutkimuksiin perustuvaa tietoa. Suomalaisten naisista pitävien naisten seksistä ei tietoa ole saatavilla käytännössä ollenkaan, koska tutkimusta ei täällä ole tehty. Koska numerot kuitenkin kertovat jotakin meidän seksielämästämme, kulttuuritaustastakin riippumatta, koetin etsiä tutkimustietoa ja lukuja muissa länsimaissa tehdyistä tutkimuksista.

Diva Sex Issue, toukokuu 2015

Diva-lehden toukokuun 2015 "seksinumeron" artikkelissa "69 Things about sex" kerrotaan seuraavia lukuja:

Eka kerta

Naiset harrastavat seksiä naisen kanssa ensimmäisen kerran keskimäärin 21-vuotiaina. (Lähde: Sexual behavior of lesbian and bisexual women, 2002)

Seksin kesto

Lesboseksin kesto on keskimäärin 57 minuuttia, kun taas heteroparien seksin kesto on keskimäärin 18 minuuttia. (Lähde: Beyond lesbian bed death: Enhancing our understanding of the sexual minority in relationships, 2013)

Lesboseksin harrastamisen tavat

Suosituimpia lesboseksin harrastamisen tapoja ovat:
 1. Vaginapenetraatio sormin (vaginal penetration with fingers)
  (usein 84 %, satunnaisesti 13 %, yht. 97 %)
 2. Cunnilingus - eli vaginaan kohdistuva suuseksi (oral sex - mouth-vagina)
  (usein 72 %, satunnaisesti 25 %, yht. 97 %)
 3. Yhtaikainen masturbointi/kumppanin tyydyttäminen sormin (mutual masturbation)
  (usein 71 %, satunnaisesti 24 %, yht. 95 %)
 4. Vulva-vulvakontakti - eli esim. saksittaminen (genital-genital contact)
  (usein 50 %, satunnaisesti 42 %, yht. 92 %)

  Seuraavina:
 5. Vaginapenetraatio seksilelua käyttämällä (vaginal penetration with sex toy)
  (usein 16 %, satunnaisesti 37 %, yht. 53 %)
 6. Vaginafistaus (fisting hand-vagina)
  (usein 16 %, satunnaisesti 17 %, yht. 33 %)
 7. Peppupenetraatio sormin (anal penetration with fingers)
  (usein 13 %, satunnaisesti 42 %, yht. 53 %)
 8. Rimming/anilingus eli suuseksi peppuun (mouth-anus)
  (usein 10 %, satunnaisesti 29 %, yht. 39 %)
 9. S & M-aktiviteetit (sado-masochistic activity)
  (usein 5 %, satunnaisesti 19 %, yht. 24 %)
 10. Peppupenetraatio seksilelua käyttäen (anal penetration with sex toy)
  (usein 4 %, satunnaisesti 12 %, yht. 16 %)
 11. Peppufistaus (fisting hand-anus)
  (usein 2 %, satunnaisesti 13 %, yht. 15 %)
(Lähde: Sexual behavior of lesbian and bisexual women, 2002)

Ultimate Lesbian Sex Survey

Autostraddle-verkkojulkaisu teki helmi-maalikuussa 2015 The Ultimate Lesbian Sex Survey-kyselyn naisista pitäville naisille. Kyselyyn vastasi kokonaisuudessaan 8566 LBT-naista. Tuloksia on julkaistu tipoittain maaliskuun jälkeen. Tässä joitakin niistä:

Eka kerta

37 % Autostraddlen kyselyyn vastanneista LBT-naisista harrasti seksiä naisen kanssa ensimmäisen kerran 1719-vuotiaana, 23 % teki niin 2022-vuotiaana, 20 % alle 16-vuotiaana, 10 % 2325-vuotiaana, 4 % ei ole vielä harrastanut seksiä naisen kanssa, 4 % harrasti seksiä naisen kanssa ensimmäisen kerran yli 29-vuotiaana, 4 % 2628-vuotiaana.


 Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey


Seksikumppanien määrä

Autostraddlen kyselyyn vastanneista 8566:sta LBT-naisesta 22 %:lla on ollut 35 petikumppania, 21 %:lla on heitä ollut 610 kpl, 18 %:lla on ollut 12 kumppania, 13 %:lla on ollut 1115 petikumppania, 11 %:lla 1625 kumppania, 8 %:lla 2650 kumppania, 3 %:lla yli 50 kumppania ja 2 %:lla ei ole vielä ollut seksikumppania.


Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Kuinka usein?

1 % Autostraddlen kyselyyn vastanneista LBT-naisista harrastaa seksiä useammin kuin kerran päivässä, 2 % kerran päivässä, 29 % harrastaa seksiä useamman kerran viikossa, 15 % kerran viikossa, 23 % vastanneista tekee niin useamman kerran kuussa ja 21 % harrastaa seksiä harvemmin kuin kerran kuussa.Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Milloin?

Autostraddlen kyselyssä kyseltiin myös suosituinta ajankohtaa seksin harrastamiselle. Kysymykseen pystyi halutessaan valitsemaan useamman vaihtoehdon.
Suosituin ajankohta oli 52 %:lla vastanneista myöhään illalla, 41 %:lla nukkumaan mennessä, 31 %:lla hyvin myöhään illalla tai aikaisin aamulla, 31 %:lla aamupäivällä, 30 %:lla aikaisin aamulla, 29 %:lla iltapäivällä, 26 %:lla illallisen jälkeen, 23 %:lla ennen illallista ja 14 %:lla lounasaikaan.

Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Sooloseksi

8 % LBT-naisista masturboi kerran päivässä, 3 % useammin kuin kerran päivässä, 44 % LBT-naisista masturboi useammin kuin kerran viikossa, 13 % kerran viikossa, 4 % kerran viikossa, 18 % useamman kerran kuussa, 6 % kerran kuussa, 5 % useamman kerran vuodessa, 4 % kerran vuodessa tai harvemmin.

Tarkempaa dataa ja analyysiä masturboinnista löytyy tästä linkistä.

Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Orgasmin saaminen

37 % LBT-naisista saa yhden orgasmin kumppanin kanssa per seksikerta, 21 % LBT-naisista saa useamman kuin yhden orgasmin kumppanin kanssa per seksikerta, 20 % saa orgasmin lähes joka kerta, 11 % saa orgasmin joskus, 7 % saa sen harvoin eikä 4 % saa sitä koskaan kumppanin kanssa.

Kun lukuja katsotaan tarkemmin seksuaalinen identiteetti huomioon ottaen, 68,5 % parisuhteissa olevista lesboista sai orgasmin kerran tai useammin per seksisessio, kun taas bi-naisilla vastaava lukema oli selvästi pienempi, 60,4 %.
Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Orgasmit ja ikä

Orgasmin saaminen helpottuu iän myötä. Yli 45-vuotiaista 72,6 % saa aina yhden tai useamman orgasmin seksissä kumppanin kanssa, kun taas 1821-vuotiailla vastaava lukema on vain 48,8 %.

Tarkempaa dataa ja analyysiä orgasmeista löytyy tästä linkistä.

Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Saksittaminen

Käsitys, että saksittaminen olisi lesbojen lempipuuhaa, ärsyttää meistä monia. Autostraddlen kyselytutkimuksen mukaan se on kuitenkin aika yleinen naisten välisen seksin harrastamisen muoto. Kyselyyn vastanneista 8566 LBT-naisesta 40,6 % kertoo saksittavansa säännöllisesti. Tulos on samansuuntainen vuonna 2002 tehdyn Sexual behavior of lesbian and bisexual women-tutkimuksen kanssa, jonka mukaan vagina-vaginakontakti oli neljänneksi suosituin lesboseksin harrastamisen tapa (ks. yllä).

Saksittaminen on joka tapauksessa mielipiteitä herättävä aihe, mikä näkyy myös The Ultimate Lesbian Sex Survey-tutkimuksen avoimista kommenteista.

Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Ejakuloiminen

47 % LBT-naisista kertoo ettei ole ejakuloinut koskaan, 33 % kertoo ejakuloineensa joskus, 10 % arvelee joskus ejakuloineensa, 8 % LBT-naisista arvelee ettei ole koskaan ejakuloinut ja 2 % naisista ei tiedä mitä ejakuloimisella tarkoitetaan.


Lähde: The Ultimate Lesbian Sex Survey

Tutkimuksista

Yllä siis jotakin meistä naisista pitävistä naisista. Autostraddlen verkkokyselyyn on voinut periaatteessa vastata mistä vaan päin maailmaa (minäkin tein niin täältä Suomesta), kun taas Sexual behavior of lesbian and bisexual women tehtiin Kings Collegessa Lontoossa 2002 terveyspalveluita käyttäneiden LBT-naisten (803 vastaajaa) sekä LBT-yhteisöön kuuluvien naisten (415 vastaajaa) keskuudessa. Beyond lesbian bed death: Enhancing our understanding of the sexual minority in relationships on puolestaan 2013 Yhdysvalloissa tehty tutkimus (586 vastaajaa).

Toivottavasti saamme joskus täällä Suomessakin jotain luotettavaa dataa suomalaisten naisista pitävien naisten seksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti