tiistai 5. toukokuuta 2015

Tribadismi ja saksittaminen


Tribadismi, joka tunnetaan myös saksittamisena tai "hinkkaamisena" (tribadism, tribbing, frottage, humping, dry fucking, grinding, rubbing, slip-and-slide, scissoring) on seksin muoto, josta kirjoittamisen jätin tarkoituksella myöhäisemmäksi kuin monesta muusta naisten välisestä seksin alueesta kirjoittamisen. Yksinkertaisesti siksi, ettei aiheesta ole kirjoitettu paljoakaan. Toisin kuin heterommat henkilöt usein luulevat, saksittaminen ei ehkä ole naisten välisen seksin ykkösjuttu eikä kovin yleistä, ainakaan niiden naisista pitävien naisten joukossa, jotka itse tunnen. Sen sanotaan sopivan naisille, joiden klitoris on erityisen herkkä ja joiden klitoris tarvitsee siten epäsuorempaa stimulointia. Sen sanotaan olevan monille melko tehoton orgasmin saamisen tapa ja kehon ulottuvuuksien kannalta hankala, jos jommallakummalla osapuolista on vaikkapa isompi vatsa. Tribadismiin liittyvät asennot (erityisesti saksittaminen), voidaan kokea myös aika hankaliksi.

Jotkut naiset pitävät kuitenkin tästäkin seksin tavasta. Tribadismilla tarkoitetaan sitä, että häpyä hierotaan joko kumppanin häpyä tai hänen muuta kehon osaansa (reisi, vatsa, lantio, peppu, käsivarsi, rinnat tms.) vasten, joko alasti tai vaatteet päällä. Tribadismi voi sitten myös olla turvaseksin muoto silloin kun limakalvot eivät kosketa toisiaan. Sormin tai käsin hyväilemistä tai suuseksiä, joista kirjoitin aiemmin, ei luonnollisestikaan lasketa tribadismiin kuuluviksi.

Alun perin termiä tribadismi-termiä käytettiin lesboseksistä yleisemminkin usein nimenomaan halventavaan sävyyn. Nykyisin termin merkitys on neutraalimpi, vaikkakin se monien naisten mielestä liittyykin pornoteollisuuden antamaan, mieskatsojia miellyttävään kuvaan lesboseksistä eikä ole niin yleinen rakastelemisen tapa kuin ehkä luullaan.

Autostraddlesta löytyy aiheesta suhteellisen perusteellinen artikkeli. Alla kooste Autostraddlen artikkelissa mainituista asioista sekä kirjoista, joista aiheesta löytyi jotakin.

Asennot

Eniten tribadismiksi miellettävä asento on luonnollisesti saksittamisessa käytettävä asento, jossa molemmat makaavat hävyt toisiaan vasten jalat haarallaan, kuten esimerkiksi alla olevassa autostraddlen kuvassa:

Kuva: Autostraddle.com
Asento on hankala, koska klitoriksia on aika vaikea saada osumaan sopivaan paikkaan riittävän stimuloinnin saavuttamiseksi.

Saksittamista voidaan harjoittaa myös niin, että toinen osapuoli istuu:

Kuva: Autostraddle.com


Kuva: Autostraddle.com
Kolmas versio on sellainen, jossa omaa vulvaa hierotaan johonkin muuhun kuin kumppanin vulvaan. Esimerkiksi reiteen, kuten kuvassa alla. Muunnelma alla olevasta on luonnollisesti se, että päällä oleva henkilö hieroo omaa reittään selällään olevan kumppanin häpyä vasten.
Kuva: Autostraddle.com


Tribadismia voidaan harrastaa myös muissa asennoissa, joita en kuitenkaan kutsuisi saksittamiseksi. Yksi tapa on hyvin perinteinen lähetyssaarnaaja-asento, jossa toinen on selällään ja toinen hänen päällään häpy häpyä vasten.

Muita mahdollisia tribadismiasentoja ovat luonnollisesti reiden päällä istuen, esimerkiksi sohvalla tai nojatuolissa ollessa.

Muita vinkkejä

Tribadismiin voi myös yhdistää lelujen käyttöä: klitoriksen stimulointia vibraattorilla, sormien käyttämistä sen kumppanin kanssa, joka haluaa samanaikaisen penetraation jne. Tällöin voidaan toki sanoa, että kyse on puolittaisesta tribadismista, jos vain toista kumppaneista stimuloidaan tribadismiksi laskettavalla tavalla.

Diana Cage kirjoittaa tribadismista Lesbian Sex Bible-kirjassaan kädet vapauttavana seksinä. Hänen mukaansa ne naiset, jotka pitävät tribadismista, pitävät siitä sitten myös paljon ja heille se on tärkeä osa lesboseksiä. Hän kehuu tribadismin olevan seksin harrastamisen tapa, jossa kädet jäävät vapaaksi esimerkiksi rintojen hyväilyä varten ja jossa on helpompi saada yhtaikainen orgasmi. Hän myös suosittelee vibraattoria klitoristen väliin stimulaation parantamiseksi.

Eniten aiheesta on kuitenkin kirjoitettu vanhemmissa lesboseksiä koskevissa oppaissa, tosin niissäkin suhteellisen vähän esimerkiksi suuseksiin verrattuna. Pat Califian Sapphistry - The Book of Lesbian Sexuality, jonka kolmas painos on vuodelta 1988, kerrotaan yllä mainitun lisäksi se, että oikean asennon, rytmin ja stimuloinnin voimakkuuden löytäminen on tribadismissa tärkeää. Kumppanit voivat vuorotella sen suhteen kumpi on päällä ja saksittamista voidaan harrastaa sivuttaisessakin asennossa. Califia sanoo tribadismin olevan ideaali seksin harrastamisen tapa sellaiselle naiselle, jonka täytyy saada liikuttaa lantiotaan orgasmin saamiseksi. Hän myös mainitsee sen, että tribadismia verrataan usein virheellisesti heteroseksiin vaikka niissä on yksi erittäin olennainen ero. Ja se ero on klitoriksen suorassa stimuloinnissa, joka on tribadismin idea.

Diana Cagen ja Rachel Kramer Busselin toimittamassa On Our Backs Guide to Lesbian Sex-kirjassa, joka on vuodelta 2004, tribadismia suositellaan niille naisille, jotka eivät ole sitä aiemmin kokeilleet, sekä tapana aloittaa seksi ennen muunlaiseen stimulointiin siirtymistä. Lisäksi aiheesta kirjaan kirjoittanut JoAnne Loulan suosittelee tribadismia naisille, jotka eivät ole harrastaneet seksiä vähään aikaan, koska se on vähemmän "uhkaava" rakastelun tapa kuin esimerkiksi suuseksi, ja tuntuu kuitenkin hyvältä. Tribadismi voi myös olla kivempi tapa harrastaa seksiä sellaiselle naiselle, joka on huolissaan oman tai kumppaninsa vulvan tuoksusta tai mausta.

Mikäli klitoriksen stimulointia halutaan helpottaa ja parantaa, häpyhuuliaan voi levittää asennon hakemisvaiheessa niin, että klitoriksen pää tulee paremmin esiin. Lisäkostutusta saa tarvittaessa sopivalla liukuvoiteella, vaikkakin joillekin kumppanin nesteiden tunteminen voikin olla tribadismissa "se juttu".  Loulan kehottaa kumppanuksia kertomaan toisilleen, mikäli stimulointi osuu väärään kohtaan, se on liian voimakasta tai jos rytmi on vääränlainen. Loulanin mukaan oikean asennon, voimakkuuden ja rytmin löytäminen vaatii tribadismissa usein harjoitusta, joten orgasmin saamisesta ei tulisi ottaa turhia paineita.

Zoë Schramm-Evansin Making Out-kirjassa vuodelta 1995 perinteisen saksittamisasennon sanotaan sopivan hyvin yhteen kaksipäistä dildoa käytettäessä (vaginaan ja/tai peppuun). Tässä asennossa stimuloinnin voimakkuutta voidaan parantaa myös ranteista kiinni pitämällä. Hän myös kehottaa huomioimaan kumppanin jalat ja varpaat kyseisessä asennossa (esimerkiksi nuolemaan tai imemään niitä).

Wendy Casterin The New Lesbian Sex Bookissa (vuodelta 2008), mainitaan lisäksi yksi lisäplussa saksittamiseen liittyen: se on fyysisempi seksin harrastamisen tapa ja käy aerobisesta treenistäkin. Tribadismin mukavuus ja kiihottavuus ovat tosin hänen mukaansa kiinni kumppanusten anatomiasta. Liike puolestaan voi rytmiltään ja laajuudeltaan olla joko pitkittäistä ja hierovaa, pumppaavaa tai keinuvaa. Hänkin suosittelee vibraattorin mukaan ottamista, mikäli orgasmin saaminen on hankalampaa saksittaessa.

Tässä oikeastaan kaikki, mitä aiheesta löysin. Joillekin varmastikin itsestäänselvyyksiä, toisille ehkä jotakin uutta kokeiltavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti