sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tietoa naisten välisestä seksistä

Huomasin ilokseni, että joku muukin on tekemässä jotain sille, ettei naisten välisestä seksistä ole kirjoitettu suomeksi juuri mitään.

HeSeta nimittäin kutsui naisia mukaan suljettuun ryhmään naisten välisestä seksistä. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on tänään ja siihen otettiin maksimissaan kahdeksan itsensä naiseksi määrittelevää henkilöä. Ryhmän tarkoitus (suora lainaus HeSetan sivuilta) on seuraava:

"Hae mukaan HLBTIQ*-naisten seksuaalisuutta ja naisten välistä seksiä käsittelevään ryhmään!  Ryhmän tarkoituksena on vertaistutkijoiden avulla koota tietoa niin tutkimuksista kuin kokemustietona naisten välisestä seksistä. Ryhmän toteutus ja sen aikana koottu materiaali ovat osa seksuaalikasvattajakoulutuksen lopputyötä, jonka tavoitteena on tuottaa ensimmäinen suomenkielinen materiaali naistenvälisestä seksistä.

Ryhmän aiheina ovat mm. naisen seksuaalisuus, seksuaalisuuden eri vaiheet, seksitavat, turvallisempi seksi, sosiaalinen seksuaalisuus, hyvinvointi ja identiteetti, kumppanin etsiminen, ulostulo, halu ja päihteet. Ryhmässä tehdään keskustelemisen lisäksi toiminnallisia harjoituksia sekä pieniä kotitehtäviä."

HeSetan tiloissa toimivan ryhmän verkkotutkimusosion yms. etenemistä voit seurata ryhmän omalla Facebook-sivulla täällä: https://www.facebook.com/naistenvalisestaseksista.

Aiheena on aika paljon samoja juttuja siis kuin tässä blogissakin ollut. Minulla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tuon ryhmän kanssa, jos joku sitä miettii. Ajoitus on hauska sattuma ja kertonee siitä, että aika on kypsä tälle. Tarvitsemme ja haluamme seksiin liittyvää luettavaa materiaalia, joka ei ole heterokeskeistä ja joka on kirjoitettu meidän, vähemmistön näkökulmasta.

En tunne ryhmän vetäjiä enkä sen jäseniä. En myöskään osallistu ryhmän tapaamisiin. Saatan joskus täyttää jonkun anonyymin verkkokyselyn, jos voin sillä tavalla myötävaikuttaa tuohon tärkeään projektiin, mutta siinä se. Minulle luontevampaa on kirjoittaa aiheesta yksin. "Tiivistelmiä" ja tutkielman kaltaisia postauksia niistä teksteistä, joista joku muu on jo aiheesta lähinnä englanniksi kirjoittanut. Kirjan näistäkin blogipostauksista jo toki saisi, sillä olen kirjoittanut aiheesta 33 artikkelia (noin 140 Word-sivua), mutta näin blogimuodossa jokainen pääsee materiaaliin käsiksi ilmaiseksi mistä vaan, missä on toimiva verkkoyhteys. Tunteja tämän blogin kirjoittamiseen on kulunut arviolta jo noin 200-300 tässä vaiheessa ja työ jatkuu. Tarkkaa kirjaa en ole tunneista pitänyt, mutta joidenkin artikkelien koostaminen on vienyt 12 tuntiakin, koska tapanani on kirjoittaessani tarkistaa kaikki aiheesta kirjoitettu materiaali useammasta eri lähteestä (jotka on kaikki lueteltu Luettavaa-välilehdellä) ja koostaa niistä kaikista omasta mielestäni hyvä tiivistelmä.

Säännöllisiä vierailijoita tässä blogissa on ollut mm. Indonesiasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä asti. Blogimuoto siis voitti kun viime kesänä mietin lähestyisinkö kirjankustantajia ideani kanssa vai jakaisinko materiaalin verkossa kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Odotankin mielenkiinnolla tuon HeSetan siiven alla toimivan ryhmän tuloksia. On mielenkiintoista saada tietää, kuinka me suomalaiset naisista pitävät naiset harrastamme seksiä toistemme kanssa. Jos siis tutkimuksen tuloksia julkaistaan joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti