sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Penetraatioon liittyviä myyttejä

Termillä vaginal penetration tarkoitetaan paitsi yhdyntää, myös sellaisia seksin muotoja, joissa stimuloidaan vaginaa jollain tavalla. Anal penetration puolestaan tarkoittaa peräaukon tai eturauhasen vastaavaa stimulointia. Tavallisimpia stimulointitapoja penetraatiossa lienevät sormien, kielen, dildojen tai vibraattorien käyttäminen. Dildo tai vibraattori voidaan myös kiinnittää ns. harnessiin (jota vyödildoksikin joskus kutsutaan), jotta kädet vapautuvat muuhun käyttöön. Tällaista seksiä kutsutaan nimellä strap on-seksi (strap-on sex).

Harnessien ja dildojen käyttäminen on Suomessa ymmärtääkseni vielä aika harvinaista, eikä kovin monilla naispareilla ainakaan omassa ystäväpiirissä niitä ole. Arvelisin sen johtuvan siitä, että aiheesta on hyvin vähän tietoa suomeksi ja täkäläisten erotiikkaliikkeiden valikoima on vielä aika vaatimaton. Ennakkoluuloillakin voi olla vaikutus asiaan.

Felice Newmanin The Whole Lesbian Sex Bookista ja Karlyn Lotneyn The Ultimate Guide to Strap-on Sex-kirjasta löytyi listoja myyteistä, joita liittyy penetraatioon ja strap on-seksiin. Käyn ne läpi seuraavaksi. Joukossa on mukana myös hetero- ja homoseksiin liittyviä kommentteja, jotka käyn myös läpi sen vuoksi, että aiheeseen liittyy todella paljon harhaluuloja myös hetero- ja homoseksin osalta ja toisaalta, huomattava, ellei jopa suurin osa harnessien ostajista ja tyytyväisistä käyttäjistä on itse asiassa heteropareja. Ainakin käyttäjäarvioiden (joita löytyy runsaasti englanninkielisistä verkkokaupoista) perusteella. On siis ehkä paikallaan käsitellä aihetta heteroparienkin kannalta, yhtenä mahdollisuutena monipuolistaa seksielämää sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

1. myytti: "Lesbo, joka haluaa vaginaansa jotakin, ei ole oikea lesbo".

Kuten Susie Bright on sanonut: "Paneminen ei ole yhtään sen enemmän heteroseksuaalista kuin suuteleminenkaan". Penetratiivinen seksi stimuloi vaginan ulointa sensitiivistä aluetta, mukaan lukien g-pistettä ja antaa mahdollisuuden klitoriksen epäsuoraan stimulointiin vaginasta käsin. Kokonaisvaltaisuus on sekä emotionaalisesti, että fyysisesti miellyttävä kokemus. Hermopäätteillämme ei ole poliittista kantaa identiteettiin liittyviin asioihin.

Omana kommenttinani linkkaan anatomiapostauksiin, joissa käydään läpi 1) vaginan eli emättimen alueen, 2) klitoriksen sekä 3) aivojen merkitys seksuaalisessa nautinnossa. Tieteellisen tiedon valossa olisikin melkeinpä hölmöä jättää joku näistä alueista, esim. vagina, kokonaan huomiotta, mikäli on tarkoitus saada rakastelusta mahdollisimman suurta ja kokonaisvaltaista nautintoa, tai vaan vaihtelua rakasteluun, eikä penetraatiolle ole muuta fysiologista tai psyykkistä estettä. Kokeilla kannattaa ainakin aina.
Heteronainenkaan ei ole sen perusteella vähemmän hetero, jos hän tarvitsee orgasmin saadakseen myös klitoriksen pään stimulointia.

2. myytti: "Kädet ja sormet riittävät esileikissä, mutta jos kalu ei ole mukana, kyseessä ei ole oikea seksi".

Tämän myytin takana on ajatus siitä, ettei vain käsin aikaansaatua mielihyvää, masturbointia tai kumppanin runkkaamista lasketa seksiksi. Kädet ovat kuitenkin kätevät tähän tarkoitukseen ja sormet taipuvat. Käsien ja sormien mahdollisuudet nautinnon tuottamiseksi kosketuksen ja liikkeen avulla ovat rajattomat, mahdollistaen esimerkiksi g-pisteen stimuloinnin paljon helpommin kuin peniksellä.

Jotkut henkilöt varmaan vieläkin haluaisivat monopolisoida seksin itselleen ja/tai vain naisen ja miehen väliseksi toiminnaksi. Tutkittu tosiasia kuitenkin on, ettei moni nainen (n. 70 % naisista) saa orgasmia pelkässä penis-vaginayhdynnässä eikä seksiä siten voi rajata pelkän vaginayhdynnän sisältäväksi toiminnaksi.

Jokaisella yksilöllä on oikeus harrastaa seksiä tavalla, joka hänelle itselleen tuottaa mielihyvää, kunhan sillä ei vahingoiteta muita (vahingoittamiseksi ei lasketa joidenkin harvojen yksilöiden pahastumista sinun ja kumppanisi sänkyelämästä kateuden, kotikasvatuksen, uskonnon tms. takia).

3. myytti: "Dildot vain matkivat 'aitoa' asiaa".

Dildo on aito asia, se on rakasteluun tarkoitettu lesbon oman kehon jatke. Dildoilla on omat ominaisuutensa, jotka tekevät niistä sopivia seksuaalisen nautinnon tuottamiseen. Dildoja käyttävät (ja jopa preferoivatkin toisinaan) sellaisetkin naiset, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa. Dildon koon, muodon ja värin voi valita. Dildojen tarkoitus on tyydyttää käyttäjänsä, ne pysyvät kovana kummankin partnerin orgasmin jälkeenkin ja ne voi laittaa takaisin yöpöydän laatikkoon käytön jälkeen.

Samaa mieltä. Voimme valita käyttämämme dildon koon, pituuden ja paksuuden mielialan mukaan. Voimme myös vaikka vaihtaa kokoa lennossa kesken rakastelun. Mikäli haluamme stimuloida g-pistettä, valikoimista löytyy dildoja, joissa on nystyjä ja kyhmyjä, jotka stimuloivat emättimen etuseinämää.
Dildosta ei myöskään tule raskaaksi, se on aina valmis seksiin, eikä rieku yömyöhällä ulkona ties missä. Se on monikäyttöinen ja uskollinen seuralainen myös silloin, jos tyttöystävä jättää.

4. myytti: "Pidän penetraatiosta, mutta jos haluaisin jotain penistä muistuttavaa sisääni, etsisin miehen".

Dildoja löytyy joka lähtöön. Jotkut ovat realistisen näköisiä ja niissä on suonet, pallit ja terska. Voit jopa hankkia dildon, joka on kopio tunnetun pornotähden peniksestä. Jotkut taas ovat abstraktin näköisiä, kirkkaan värisiä ja niissä on nystyjä, eivätkä ne muistuta penistä juuri ollenkaan.

Lesbo on nainen, joka tuntee seksuaalista ja eroottista halua naisia kohtaan. Naisella on tissit ja pimppi, miehellä ei.

5. myytti: "En itse saa orgasmia antamalla kumppanilleni penetratiivista seksiä".

Molemminpuolinen orgasmi ei ole strap on-seksin "se juttu". Jos kuitenkin haluat saada orgasmin harnessia käyttäessä, siihen on useita eri keinoja ja tekniikoita, joista lisää myöhemmin.

Tähänkin liittyy nähdäkseni se vanhanaikainen ajatus, että molempien tulisi seksissä nauttia yhtä aikaa ja mielellään myös saada orgasmi yhtäaikaa. Omasta mielestäni parasta seksiä saa usein silloin kun toinen osapuoli on sataprosenttisesti keskittynyt vain minuun ja minun tarpeisiini. Vuorottelu on siis in. Moni myös saa suurta tyydytystä, ns. kiksit, harnessin käytöstä ja siihen liittyvästä visuaalisuudesta sekä strap on-seksin fyysisyydestä jo itsessään. Ja jos se ei riitä, aina voi hankkia joko harnessin, jonka etuosassa (klitoriksen päällä) on tasku, johon saa bullet-mallisen vibraattorin tai strap on-dildon, jonka sisään saa vibraattorin. Parhaimmillaan siis molemmat pääsevät nauttimaan samoista värinöistä ja mahdollisesti orgasmistakin yhtä aikaa.

6. myytti: "Naiset, jotka käyttävät harnesseja, haluavat olla miehiä tai kärsivät peniskateudesta."

Jotkut harnesseja käyttävät henkilöt saattavat identifioitua transsukupuolisiksi, transmiehiksi, jotkut butcheiksi. Jotkut butchit ja transmiehet taasen pitävät penetraatiosta. Jotkut naiset, jotka käyttävää harnessia pukeutuvat samalla sukkanauhoihin, verkkosukkiin ja korkkarehin. Strap-on seksin ei tarvitse millään lailla liittyä sukupuoleen, dildoa voi seksissä käyttää vain siksi, että se yksinkertaisesti tuntuu hyvältä.

Sata vuotta sitten naisia, jotka halusivat käyttää housuja, syytettiin ja epäiltiin samasta asiasta, heidän alitajuisesta halustaan olla miehiä. Nykyään on itsestään selvää, että kyse on vain vaatekappaleen käyttämisestä, eikä housujen käyttämisestä voi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä naisen sukupuoli-identiteetistä.

Ne lesbonaiset, jotka tiedän, ja joilla on käytössään harness dildoineen, ovat cis-naisia ja kiihottuvat cis-naisista. Ja kertauksen vuoksi: cis-nainenhan siis on "nainen, joka ei koe itseään transihmiseksi, intersukupuoliseksi tai muunsukupuoliseksi ja ilmaisee sukupuoltaan pääosin omalle synnynnäiselle sukupuolelleen ominaisesti".

7. myytti: "Fisting on vaarallista."

Ei ole, mikäli se tehdään oikein. Lisää aiheesta myöhemmin.

8. myytti: "Jos olet fistingiä saava osapuoli, paikat venyvät, eivätkä pienemmät dildot tai sormet enää riitä."

Emättimen lihakset vahvistuvat, eivätkä heikenny, kun niitä käytetään. Jos olet huolissasi lantionpohjalihasten kunnosta, voit treenata niitä.

9. myytti: "Jos tykkäät siitä, että sinua pannaan, olet bottom".

Vaginapenetraatio voi olla osa bdsm:ää (submission/dominance) kun "top" antaa alistuvalle osapuolelle strap on-seksiä, fistingiä tai käyttää dildoa häneen. "Top" voi myös olla vastaanottava osapuoli, joka käskee alistuvaa osapuolta panemaan häntä.
Ja luonnollisesti, monet penetraatioseksistä kiinnostuneet eivät ole kiinnostuneet S/D-roolileikeistä millään tavalla. Se, että vaginassa on jotakin, tuntuu vain monista yksinkertaisesti hyvältä. Yleensä saava osapuoli on myös se, joka päättää kuinka antaja tilanteessa toimii, koska saajan tarpeet ja fyysiset rajoitukset ovat nautinnon kannalta keskeisessä roolissa ja hän määrää mitä, miten ja milloin tahtoo esim. strap on-seksiä.

Vastaavasti voisi väittää, että jokainen heteronainen, joka antaa miehen panna häntä, on bottom ja alistuva osapuoli ja että jokaisessa heteroyhdynnässä olisi kysymys S/M-seksistä.

10. myytti: "Naiset, jotka pitävät penetraatiosta, ovat todellisuudessa biseksuaaleja tai heteroita."

Mahdollisesti, tai mahdollisesti eivät. Eräskin nainen kirjoitti, "En koskaan aiemmin nauttinut vaginapenetraatiosta ennen kuin tajusin olevani identiteetiltäni lesbo".
Pelko, joka tämän myytin takana joskus on, on kumppanin miehelle menettämisen pelko. Monet lesbot, jotka eivät koe mitään mielenkiintoa miehiä kohtaan, tykkäävät strap on-seksistä, aivan kuten monet biseksuaalitkin naiset. Olennaista on se, että kumppanisi haluaa sinut jalkojensa väliin, nauti siis siitä.
Vaginassa on paljon hermopäätteitä ja klitorista voi stimuloida emättimen kautta, mikä itsessään tuntuu hyvältä. Asialla ei ole mitään tekemistä sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen kanssa, koska kyse on mieltymyksistä sen suhteen minkälainen kosketus ja stimulointi tuntuvat hyvältä.

Jos anatomian tuntemus on kunnossa, tämän asian ei pitäisi olla epäselvä. Viittaan nyt tietoon useista emättimestä löytyvistä alueista, joita stimuloimalla nainen voi saada orgasmin ja/tai suurta seksuaalista mielihyvää ja tässä asiassa lesbot eivät eroa heteronaisista. Lesbous ei tee AFE-alueesta, g-pisteestä, cul-de-sacista tai emättimen muista hermopäätteistä toimintakyvyttömiä. Itse en pitänyt seksistä, varsinkaan yhdynnästä miesten kanssa, mutta sitä vastaan minulla ei ole mitään, että rakastelen strap on-dildon päälleen pukeneen naisen kanssa, koska saan kiksini naisista.

11. myytti: "Strap on-seksi on lesbojen juttu".

Monet heteroparit, ja homotkin harrastavat strap on-seksiä. Heteronainen voi aivan hyvin panna heteromiestä takaapäin ja mies voi käyttää harnessia ja dildoa seksissä peniksensä lisäksi.

Mikäli tosiaan englanninkielisten verkkokauppojen asiakaspalautetta on uskominen, valtaosa harrastajista on heteropareja.

12. myytti: "Vain impotentit miehet käyttävät harnessia ja dildoa."

Harness ja siihen kiinnitetty dildo voivat olla ratkaisu erektio-ongelmiin. Miehet voivat kuitenkin käyttää harnessia ja dildoja apuna tuplapenetraatiossa eli sekä emättimen että peräaukon stimuloimiseen yhtä aikaa, tai vaginapenetraation jatkamiseen siinä vaiheessa kun mies on jo itse saanut orgasmin.

Aivan, ks. esim. tämä Psychology Todayn blogipostaus.

13. myytti: "Miehet, jotka haluavat peppuseksiä, ovat todellisuudessa homoja".

Peppu on peppu ja eturauhanen on eturauhanen, kuuluu se sitten Playboy- tai Men-lehden tilaajalle. Monet heteromiehet nauttivat peräaukon ja eturauhasen stimuloinnista, monet homo- tai biseksuaalit miehet eivät. Monet heteromiehet pitävät voimakkaalle, strap-onia käyttävälle naiselle antautumisesta, kun taas monet homomiehet eivät päästä ketään peräaukkonsa lähelle. Kehon osat, niihin liittyvät mieltymykset ja seksin harrastamisen tavat eivät ole riippuvaisia sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

14. myytti: "Strap on-välineet ovat rumia lateksivirityksiä, joissa on kumihousut ja niihin kiinnitetty dildo aivan kuten pornoelokuvissa."

Harnesseja on nykyisin laaja valikoima, kunhan vaan tutustut valikoimaan jossain hyvässä kaupassa etkä tyydy halpisversioihin.

15. myytti: "Dildoja ja harnesseja löytyy vain likaisista pornokaupoista".

Parhaimmat ja monipuolisimmat dildo- ja harness-valikoimat löytyvät itse asiassa naisille suunnatuista "siisteistä" kaupoista, joissa palvelu on erittäin asiallista.

Esim. Lovehoney.co.uk, Babeland.com tai Goodvibes.com. Sin Citystäkin löytyy ainakin yksi hyvä Tantuksen malli. 

16. myytti: "Strap-onin käyttöön tarvittavaa tekniikkaa ei voi oppia. Joko olet hyvä siinä, tai et ole".

Jostain syystä jotkut ihmiset luulevat ettei seksiin liittyviä asioita voi oppia samoin kuin uimista tai polkupyörällä ajamista. Kenties odotuksena on vaan se, että seksin vaan osaisi automaattisesti. Sen oppiminen, mikä liukaste ja minkälainen harness sopivat sinun tai teidän tarpeisiinne parhaiten, kuinka opit olemaan tökkimättä välilihaa seksin aikana tai kuinka pitkään jaksatte fyysisesti olla esimerkiksi lähetyssaarnaaja-asennossa, oppii vain kokeilemalla. Kuten seksissä yleensäkin, sinusta voi tulla taitavampi rakastaja vain tietoa ja käytännön kokemusta hankkimalla.

17. myytti: "Tiedät jo ensimmäisen kokeilun perusteella onko strap on-seksi sinua varten vai ei. Jos kokemus tuntuu oudolta, se ei ole sinun juttusi".

On totta, ettei strap on-seksi sovi kaikille. Ensimmäinen kerta voi kuitenkin tuntua oudolta siksi, ettei strap on-seksi ole välttämättä helppoa. Harva asia elämässä on sellainen, että sen pitäisi heti ensimmäisellä kerralla sujua täydellisesti. Mitä enemmän aiheesta tiedät ja mitä enemmän sinulla on käytännön kokemusta, sitä taitavammaksi tulet.

Ensimmäinen kerta on monien mielestä huvittavakin. Onhan se hilpeää kun omalla kullalla on ensimmäistä kertaa lanteillaan esim. vaaleanpunainen jököttävä dildo. Hyvään suhteeseen kuuluu mielestäni sekin, että seksiin liittyviä asioita voidaan ottaa toisinaan huumorillakin. Se on rentouden merkki.

18. myytti: "Strap on-seksi on luonnotonta".

Mikä on luonnollista? Onko se luonnollista, että käytämme vaatteita? Ovatko vesiputkistot luonnollisia? Parfyymit? Vuodevaatteet? Mitkään näistä eivät ole sen luonnollisempia kuin dildot ja harnessitkaan, muttet varmastikaan välttelisi niitä sen vuoksi, sillä ne myös helpottavat elämääsi. Miksi pelkkien uskomusten pitäisi antaa estää tuottamasta nautintoa sinulle tai kumppanillesi?

Strap on-seksi on asia, jota kannattaa kokeilla, mikäli kaipaat vaihtelua seksiin kumppanisi kanssa ja jompikumpi teistä pitää vaginan stimuloinnista seksin aikana.

Kuva: Lovehoney.co.uk

2 kommenttia:

  1. Sulla on hyviä pointteja, mutta mun on pakko puuttua kielenkäyttöön - naiset, jotka identifioi itsensä transmiehiksi, EIVÄT OLE naisia, vaan transmiehiä. Myöskin transmies voi halutessaan pukeutua kuin nainen, eikä se muuta häntä naiseksi. Ja miten määritellään naiseksi pukeutuminen/naiselta näyttäminen?

    t.transmies ja vaimo joka pukeutuu ihan tasan siihen mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä, oli ne sit lökärit tai korkkarit.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kommentista! Olet oikeassa, korjasin tekstin kyseisen kohdan osalta.

    VastaaPoista