keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Cunnilingus - suuseksiin liittyvät pelot ja estot

Suuseksiin liittyvät pelot voidaan jakaa neljään ryhmään: ulkonäköön, tuoksuun, makuun ja suorituspaineisiin liittyviin huoliin ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi haluumme vastaanottaa ja antaa suuseksiä, sekä kykyymme nauttia suuseksistä.

Pimpin ulkonäköön liittyvät paineet

Jokaisella meistä on enemmän tai vähemmän seuraavia: karvoitusta, kaksi ulompaa häpyhuulta, kaksi epäsymmetristä sisempää häpyhuulta, klitoris ja aukko. Variaatioita siitä miltä niistä kukin näyttää, on todella paljon eikä kahta keskenään identtistä pimppiä ole olemassakaan (Photoshopilla käsiteltyjä ja muokattuja kuvia tai kirurgisesti muotoiltuja pimppejä ei lasketa). Ei siis voida sanoa, että joku pimppi olisi normaalimpi tai epänormaalimpi kuin muut pimpit. Ei myöskään sinun.

Mikäli pidät omaa pimppiäsi jotenkin "epänormaalina", ota peili käteesi ja katso omaa simpukkaasi. Ulommat häpyhuulet voivat olla täyteläiset, pyöreät tai pulleat taikka tiukat, timmit ja littanat sekä kaikkea näiden väliltä. Sisemmät häpyhuulet työntyvät joillakin naisilla selkeästi ulompien häpyhuulten ulkopuolelle tai ovat huilumaiset, toisilla naisilla ne ovat pienet, eivätkä näy kiihottumattomassa tilassa ulompien häpyhuulten ulkopuolelle. Sisemmissä häpyhuulissa voi lisäksi olla suuria koko- ja muotoeroja, toinen voi olla selvästi isompi kuin toinen. Klitoris voi samoin olla joillakin naisilla iso, jopa peukalon paksuinen, ja näkyä sisempien häpyhuulten välistä tai pienenpieni harjanne sisempien häpyhuulten liitoskohdassa, sekä kaikkea niiden väliltä.

Kun olet perehtynyt oman pimppisi ulkonäköön, käy sen jälkeen esim. Large Labia Project-sivustolla. Käyttäjien postaamista kuvista saa todella hyvän käsityksen siitä, että pimppejä on todella moneen lähtöön. 

Ja mitä karvoitukseen tulee, kaikilla meistä kasvaa karvoja. Myös peräaukon ympärillä.

Pimpin tuoksut ja hajut

Terveen emättimen eli vaginan tuoksu on aavistuksen verran pistävä, hiukan makea tuoksu, samantyyppinen kuin maustamattomassa jugurtissa. Sekä vaginassa, että jugurtissa elää samoja maitohappobakteereita, jotka pitävät huolen vaginan kemiallisesta ja hormonaalisesta tasapainosta.

Mikäli emättimen oma bakteeritasapaino häiriintyy esimerkiksi liiallisen pesemisen, saippuan käytön, sokeripitoisen ruokavalion, antibioottikuurin tai vieraiden bakteerien päästessä jylläämään, seurauksena on usein epämiellyttäviä tuoksuja ja/tai tulehdus. Mutta kuten jo aiemmassa postauksissa kirjoitin, terve emätin ei tuoksu, eikä maistu pahalle ja sen puhtaaksi pesemiseksi riittää kevyt "pintapesu" tunti tai pari ennen suuseksiä, jos sinulla ei juuri sillä hetkellä ole kuukautisia.

Mikäli haluat välttää tulehduksia ja hajuja, vältä tavallista saippuaa, glyseriiniä sisältäviä liukasteita, makuliukkareita ja muita öljyjä ja aineita, jotka saattavat aiheuttaa tulehduksen ja emättimen bakteeriston epätasapainon. Lisää aiheesta postauksista: Hyvä hygienia ja Naisten välinen turvaseksi

Pimpin maku

Makukammoisille on tehty omia tuotteita: makuliukkarit, jotka ruokkivat seksuaalisuuteemme liittyviä häpeän tunteita, maistuvat yleensä pahalta ja saavat emättimen bakteeritasapainon pois tolaltaan. Ne ovat täydellisiä kääntämään yhden illan rakkausjuhlan seuraavan päivän hiivailoitteluksi. Harkitse siis tarkkaan ennen kuin laitat, tai annat laittaa, alapäähäsi sokeria tai muita vaginaepäystävällisiä aineita vain siksi, että käsityksesi oman pimppisi mausta on "paha" pelkkien kosmetiikkateollisuuden myymien mielikuvien ja omien ennakkoluulojesi johdosta tai sen vuoksi, että pimppien vitsaillaan maistuvan kalalta.

Pimpin "normaali" maku muistuttaa jugurtin makua, samoin kuin tuoksukin. Sen pH on lähellä valkoviinin pH:ta ja on siis hieman hapan kuten jugurttikin. Jos olet epäluuloinen oman makusi suhteen, ota kylpy tai suihku ja harrasta sooloseksiä sen jälkeen. Maista makua sormessasi ja hyvin todennäköisesti yllätyt positiivisesti. Voit myös kysyä kumppanisi mielipidettä maustasi. Todella monet naiset pitävät pimpin mausta erittäin paljon ja pitävät sitä myös erittäin kiihottavana makuna.

Pimpin suorituspaineet

"Saaminen kestää liian kauan ja kumppanini väsyy orgasmiani odotellessa". Tuttu päänsisäinen ääni, joka estää meitä rentoutumasta ja nauttimasta. Fakta on kuitenkin se, että useimmat naiset eivät saa orgasmia parissa minuutissa. Joskus orgasmin saaminen vie vähemmän aikaa, joskus enemmän. Tyypillisesti orgasmin saaminen on vaikeaa silloin kun otamme paineita siitä, tai keskitymme epäolennaisiin asioihin, kuten murehtimaan ulkonäköä, makua tai mahdollisia hajuja.

Mikäli olet huolissasi siitä, ettet saa orgasmia suuseksissä kovin nopeasti, kerro se kumppanillesi. Älä ota mitään paineita orgasmin saamisesta vaan keskity nauttimaan tuntemuksistasi. Pitäkää ensin huoli hyvästä esileikistä, läheisyyden tunteesta ja hellyydestä. Vaihtakaa välillä tekniikkaa, hyväilkää toisianne muuten, fantasioikaa, käyttäkää sormia, leluja ja käsiä, kokeilkaa eri asentoja. Harrasta sooloseksiä saadaksesi seksuaalista itsevarmuutta ja parantaaksesi itsetuntemustasi sen suhteen minkälaisesta kosketuksesta pidät. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä rennommaksi oman seksuaalisuutesi suhteen todennäköisesti tulet.

Mikä neuvoksi jos kumppani ei halua saada suuseksiä?

Yleisimpiä syitä haluttomuuteen suuseksin vastaanottamisessa ovat edellä mainitut epävarmuudet, pelot ja huolet oman pimpin ulkonäöstä, hajusta ja mausta. Asiaan voi vaikuttaa positiivisen palautteen kautta. Kehumalla ulkonäköä, tuoksua ja makua. Ehkä mikään ei saa naista rentoutumaan yhtä paljon kuin varmuus siitä, että pidät tai rakastat sitä mitä haluaisit hänelle tehdä.

On toki mahdollista, että naisella vaan on todella voimakkaat estot jotta hän voisi nauttia saadessaan suuseksiä.  Osa naisista ei myöskään halua olla toiminnan keskipisteessä, nauttia 100-prosenttisesta huomiosta, vaan haluaa tehdä rakastelun aikana jotakin molemminpuolista, tai olla kasvotusten tai ihon kautta kosketuksessa kumppaniin. Kumppanin tahtoa tulee tietenkin kunnioittaa, ketään ei tule pakottaa tai painostaa seksiin taikka erilaisiin seksin harrastamisen tapoihin. Mikäli syy haluttomuuteen kuitenkin liittyy huonoon itsetuntoon, huonoihin kokemuksiin tai suorituspaineisiin (pelkoon siitä, että kumppanin kieli väsyy tai hän kyllästyy), asia kannattaa ottaa puheeksi sängyn ulkopuolella, ns. vertikaalisen keskustelun aikana, positiiviseen ja rakentavaan sävyyn.

Mikäli olet jo aiemmin antanut hänelle suuseksiä, mutta hänen kiinnostuksensa siihen on lopahtanut, voi olla paikallaan opetella uusia juttuja. Kokeilla jotain muuta suuseksin tapaa tai ottaa leluja tai sormet myös mukaan leikkiin. Suuseksitaitoja voi nimittäin kehittää paljonkin, niin kuin monia muitakin rakastelun osa-alueita.

Mikä neuvoksi jos kumppani ei halua antaa suuseksiä?

Syynä haluttomuuteen voivat olla huonot kokemukset, väärät käsitykset tai ennakkoluulot, jos olet pitänyt hygieniasta huolta ja olet kertonut pitäväsi suuseksistä. Jos kumppanisi ei ole koskaan aiemmin harrastanut suuseksiä naisen kanssa, hän saattaa jopa pelätä suuseksin antamista ja kynnys ryhtymiseen voi olla hyvinkin korkealla, vaikka hän sinuun voimakasta vetoa tuntisikin. Älä siis ota haluttomuutta ainakaan itseesi kohdistuvana kritiikkinä.

Kyse voi myös olla pelko kykyjen puutteesta, siitä ettei tietäisi miten suuseksiä tulisi antaa, huoli siitä, ettei osaa tyydyttää kumppania suuseksillä. Käyn myöhemmissä postauksissa läpi vinkkejä asiaan liittyen. Lue kuitenkin ensin anatomiaan liittyvä postaus täältä mikäli et itse oikein tiedä missä kohtaa ulkoisissa sukuelimissä eli vulvassa on kohtia, joiden stimuloiminen voi tuottaa nautintoa.

Mikäli kyse on kasvatukseen, uskontoon tms. liittyvistä käsityksestä suuseksin "likaisuudesta", on asiasta vain tärkeä puhua avoimesti. Keskusteluapua voi myös pyytää seksuaalineuvojalta tai -terapeutilta. Mikäli kumppani on haluton antamaan suuseksiä tautien saamisen pelossa, vinkkejä suojautumiseen löytyy turvaseksiä koskevasta postauksesta täältä.


Linkit aiempiin postauksiini:

Seksistä keskusteleminen
Peseytymisestä: Hyvä hygienia
Naisten välinen turvaseksi
Anatomia: Naisen ulkoiset sukuelimet eli vulva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti