lauantai 21. helmikuuta 2015

Cunnilingus - ohjeita ja vinkkejä hyvään suuseksiin

Suuseksillä, jota myös oraaliseksiksi, tai oraaliseksi seksiksi kutsutaan, tarkoitetaan seksuaalisen kanssakäymisen muotoa, jossa sukuelimiä tai peräaukkoa stimuloidaan suulla, kielellä, huulilla tai hampailla. Suuseksiksi lasketaan myös anilingus, eli rimming tai rimmaus, joka tarkoittaa peräaukon stimulointia, mutta koska se on oma, ei yhtä yleinen seksin muoto kuin cunnilingus, en käy anilingusta tarkemmin läpi tässä postauksessa.

Cunnilinguksen, eli häpyyn, klitorikseen ja emättimeen kohdistuvan stimuloinnin suulla sanotaan olevan se kahdenkeskisen seksin muoto, josta nainen saa orgasmin varmimmin. Sen sanotaan myös olevan intiimein ja kumppanusten tunnesidettä eniten vahvistava seksin osa-alue, koska se vaatii erityisen paljon luottamusta. Moni ei halua päästää ketä tahansa jalkojensa väliin.

Suu on lämmin ja kostea, huulissamme ja kielessämme on sormia parempi tuntoaisti, joten suu soveltuu oivallisesti sukuelinten stimulointiin kun liukastettakaan ei välttämättä tarvita. Suun käyttäminen vapauttaa myös kädet muuhun tarkoitukseen, esimerkiksi rintojen hyväilemiseen.

Suuseksistä on kirjoitettu lukuisia oppaita ja sille on omistettu useita verkkosivuja. Siitä on tehty opetusvideoita ja online-oppimateriaaleja. Lähteenä tässä postauksessa käytän pääasiassa seksuaalivähemmistötkin huomioivia Diana Cagen Box Lunch: The Layperson's Guide to Cunnilingus vuodelta 2004 sekä Violet Bluen The Ultimate Guide to Cunnilingus vuodelta 2002. Molemmista siis käytännössä puuttuu hetero-oletus, se, että cunnilinguksen antaja olisi mies ja vastaanottaja nainen. Suosittelen molempia kirjoja, mikäli mielesi tekee parantaa "kielitaitoja" tällä seksin osa-alueella. Kummastakin oppaasta löytyy tietoa myös anilinguksesta.

Kävin jo aiemmissa postauksissa läpi anatomiaan ja hygieniaan liittyvät asiat, sekä suuseksiin liittyvät taudit ja turvaseksivälineet. Käy siis ainakin anatomiaosiot läpi ensin, mikäli sanasto ei ole sinulle tuttu asia entuudestaan tai vaikka vain kertauksen vuoksi ymmärtääksesi alla olevat vinkit helpommin.

Naisen anatomiaa osa 1 - Vulva
Naisen anatomiaa osa 2- Vagina eli esim. G-pisteen sijainti
Naisen anatomiaa osa 3 - Klitoriksen laaja oppimäärä
Naisten välinen turvaseksi
Hyvä hygienia
Cunnilingus - suuseksiin liittyvät pelot ja estot


Avaimet hyvän suuseksin saamiseen

Suuseksiä voi parantaa ja monipuolistaa aivan kuten muitakin rakastelemisen taitoja. Suuseksi ei ole jotain, jonka jokainen automaattisesti osaa. Eivät myöskään lesbot, vaikka he itsekin ovat naisia ja saattaisivat teoriassa osata suuseksin antamisen naiselle paremmin kuin miehet sen vuoksi, että omistavat periaatteessa suht samanlaisen simpukan kuin kumppanikin. Naiset ovat jo anatomian kannalta siinä määrin erilaisia, että suuseksi on tietyssä mielessä opeteltava uudelleen uuden kumppanin kanssa, koska mieltymykset ovat erilaisia.

Suuseksin laatuun vaikuttaa eniten se, kuinka motivoitunut kumppanisi on sen antamiseen ja mielihyvän tuottamiseen sinulle juuri sillä tavalla joka sinusta tuntuu kaikkein parhaimmalta.

Jos motivaatio puuttuu sen vuoksi, että suhteenne ei ole kunnossa, saattaa pariterapiasta olla apua, mikäli tilanne on niin solmussa, ettei kahdenkeskinen keskusteleminen enää riitä. Jos taas suhde on muuten kunnossa, mutta kumppanisi ei ole innostunut antamaan sinulle suuseksiä, voi kyse olla estoista tai ennakkoluuloista (joita käsittelin aiemmassa postauksessa) suuseksiin liittyen.

Mikäli kuitenkin motivaatio on kunnossa, eikä suhdettanne hierrä mikään seksin vähyyteen tai laatuun vaikuttava asia, on asioita joita voit tehdä saadaksesi parempaa suuseksiä. Ensimmäinen niistä on motivaation parantaminen.

Mikäli kumppanisi suhtautuu suuseksin antamiseen sinulle hiukankin nihkeästi tai "velvollisuutena" esimerkiksi sen vuoksi, että hän saisi sitä sinulta itsekin, se näkyy ja tuntuu saamasi suuseksin laadussa. Tärkein avain loistavan suuseksin saamiseen onkin kumppanin innokkuus ja halu oppia ne tavat, keinot ja kikat, jotka saavat juuri sinut hekuman huipulle. Kun hän pystyy huomaamaan oman tekemisensä tulokset (eli sinut onnellisena ja tyydytettynä saamasi suuseksin jälkeen), hän tekee sen mielellään toistekin. 

Mikäli kumppanisi epäröi sen vuoksi, että epäilee omia kykyjään suuseksin antajana ja arvelee ettei osaa, kannusta häntä. Suuseksin opetteleminen ja sen kehittäminen ei ole sen vaikeampaa kuin vaikkapa ruoanlaitto. Ohjeet ja niiden seuraaminen riittävät mainiosti alkuun ja improvisoinnillekin on tilaa. Hän vain tarvitsee harjoitusta - ja sinut ohjaajakseen. On äärimmäisen palkitsevaa huomata oppineensa asioita, jotka tekevät oman kumppanin onnellisemmaksi ja tyytyväisemmäksi. Kun hän antaa sinulle suuseksiä, anna siis positiivista palautetta. Jos vain kritisoit häntä ja kiinnität huomiota epäkohtiin, saatat lannistaa häntä lisää.

Voit auttaa kumppaniasi suuseksin aloittamisen alkumetreillä, ja sen jälkeenkin erittäin paljon. Avain tähän on kommunikaatio. Se, että puhutte suuseksistä ja siihen liittyvistä mieltymyksistä sängyn ulkopuolella ns. vertikaalisen keskustelun aikana, sekä sängyssä seksin aikana ns. horisontaalisen keskustelun aikana. Kumppanisi on pelkästään sanattomia viestejäsi lukemalla hyvin hankala tietää mistä pidät, ellet tosiaan kerro ollenkaan, mikä sinusta tuntuu hyvältä ja mikä puolestaan ei tunnu hyvältä. Anna siis armoa hänelle mahdollisen ensimmäisen ei-niin-hyvän kerran jälkeen ja kanna vastuusi tilanteen parantamiseksi. Puhukaa ja keskustelkaa. Näytä hänelle vaikkapa sooloseksin avulla kuinka hyväilet itseäsi, jotta hän näkee konkreettisesti sen, pidätkö esimerkiksi klitoriksen pään suorasta hyväilystä vai haluatko, että sitä hyväillään jommaltakummalta, tai molemmilta sivuilta epäsuoremmin yhtä aikaa. Kerro, haluatko vaginaasikin jotain, esim. sormet tai dildon, vai oletko ehdottomasti penetraatiota vastaan. Pidä huoli omasta hygieniastasi ennen kuin vastaanotat suuseksiä ellei kumppanisi nimenomaan ole sanonut ettei puhtaudella ole hänelle yhtään mitään väliä.

Huomioi, että kumppanisi on hankala puhua ja kysyä "tuntuuko tämä hyvältä"-kysymyksiä kun pimppisi on hänen suussaan, joten anna ohjeita, mikäli tuntuu että kosketus on liian pehmeä tai kova, rytmi on liian hidas tai nopea, tai jos hänen pitäisi siirtyä ylemmäksi, alemmaksi tai johonkin muuhun suuntaan. Älä oleta, että hän osaisi lukea ajatuksiasi. Sano myös, kun hän tekee jotain mikä tuntuu erittäin hyvältä, jotta hän osaa jatkaa sitä ja muistaa jatkossa mikä toimi.

Suosikkiesimerkkini tällaisten ohjeiden antamisesta on L-koodin neljännen kauden neljännen jakson aloituskohtaus, jossa Alice ohjaa lesboseksissä kokematonta Phyllisiä suuseksin aikana ja tuloksena on kaikesta päätellen järisyttävä orgasmi. Vaikka kohtaus onkin puhtaasti käsikirjoittajan luomus ja näyttelijöiden toteuttama, se on loistava esimerkki siitä mitä sängyssä tapahtuva ohjeiden antaminen on, sekä siitä kuinka paljon antajan innokas asenne vaikuttaa suuseksin laatuun!

Fantasioiminen suuseksin aikana ei ole kiellettyä, vaan jopa suositeltavaa, etenkin jos sinulla on paineita saada orgasmi nopeasti. Kuvittele siis teidät sellaiseen tilanteeseen, mikä kiihottaa sinua lisää. Jos fantasioit esimerkiksi rakastelusta julkisilla paikoilla, kuvittele teidät sovituskoppiin, rannalle tai työpaikalle tai mitä tahansa muuta, josta kiihotut lisää. Jos pidät rintojesi samanaikaisesta koskettelusta, hyväile omia rintojasi samalla kun kumppanisi antaa sinulle suuseksiä tai ohjaa hänen kätensä rinnoillesi. Sinun ei tarvitse vain maata passiivisena paikallasi.

Suuseksin laatuun vaikuttavat luonnollisesti myös sinun oma suhtautumisesi asiaan. Mitä vähemmän jännität ja mitä itsevarmempi olet siitä, että antajallakin on kivaa, sitä helpompi on vain rentoutua ja nauttia toisen huomiosta. Ja saada orgasmi helpommin, mikäli tavoitteenne on sinun orgasmisi suuseksin päätteeksi. Koeta siis unohtaa kaikki itsekritiikki häpysi ulkomuotoa, tuoksua ja makua kohtaan. Mikäli sinun on vaikea vastaanottaa huomiota tai palveluksia, unohda sellainen edes hetkeksi ja yritä rentoutua vain nauttimaan. Loistavan suuseksin voi rinnastaa lahjan saamiseen. Suuseksistä nauttiminen ei ole itsekkyyden merkki silloin kun kumppani sitä sinulle mielellään antaa.


Kuinka voit oppia antamaan parempaa suuseksiä

Ensimmäinen lähtökohta on se, että ymmärrät naisten olevan erilaisia. Se mikä toimi eksäsi kanssa, ei välttämättä toimi ollenkaan nykyisen tyttöystäväsi kanssa. Retostelu suuseksitaidoilla on siis aivan turhaa. Voit olla samaan aikaan loistava suuseksin antaja tietylle naiselle, ja lähestulkoon surkea toiselle. Pelkästään siksi, että oletat samojen juttujen toimivan jokaisen naisen kohdalla.

Jos asenteesi on kunnossa, ja olet riittävän nöyrä opettelemaan uusiakin asioita, mutta kumppanisi on liian ujo, kokematon tai estoinen kertomaan sinulle mistä hän pitää, ei se vielä tarkoita, ettet voisi kehittyä loistavaksi rakastajaksi hänelle myös suuseksin antamisessa. Avain tähänkin on kommunikaatio. Kommunikaation parantaminen erityisesti positiivista, kannustavaa ja rohkaisevaa palautetta antamalla. Kerro, että rakastat häntä, hänen tuoksuaan ja makuaan sekä siitä, että sinusta olisi upeaa antaa hänelle loistavaa suuseksiä ja haluaisit olla hänelle parempi rakastaja. Niillä sanoilla, jotka sinulle itsellesi ovat luontevia ja teidän tilanteeseenne sopivia.

Kun kumppanisi kertoo sinulle mistä hän pitää, kuinka hellästi tai kovaa häntä tulee koskea, mihin ja millä tavalla, kuuntele! Mikäli mahdollista, pyydä häntä näyttämään sinulle miten, esimerkiksi niin, että hän hyväilee itse itseään sormin ja sinä katsot, mihin ja miten hän itseään koskee. Jos hän on liian kaino näyttämään sinulle sitä itse, eikä tiedä oikein itsekään mistä hän mahdollisesti pitäisi, lukekaa vaikka yhdessä jotakin aihetta käsittelevää kirjaa, jossa on vinkkejä ja ideoita ja joita on ehkä helpompi kommentoida. Sekin voi auttaa kumppaniasi rohkaistumaan, jos kerrot itse omista mieltymyksistäsi avoimesti.

Varatkaa aikaa suuseksiin. Suuseksi voi kestää mitä vaan muutamasta minuutista vaikkapa puoleen tuntiin. Sen ei tarvitse johtaa orgasmiin vaan voitte jatkaa rakastelemista jollakin muullakin tavalla. 

Muistakaa myös hyvä esileikki, sillä monet naiset eivät halua edetä suoraan suutelemisesta suuseksiin, varsinkaan klitoriksen suoraan hyväilyyn. Kiihota siis naistasi ensin muulla tavoin koskettamalla häntä muualle kuin sukuelinten alueille. Esileikkiin löytyy vinkkejä aiemmista postauksista: Koskettamisen eri tavat, Esileikin merkitys, Rintojen hyväileminen ja Suuteleminen. 

Älä hosu. On varmempaa edetä suuseksiin silloin kun naisesi alkaa jo olla todella kiihottunut, jos et ole varma mikä on oikea hetki. Mikäli hän ei itse tee aloitetta suuseksin suhteen tai kerro milloin on oikea hetki, voit lukea hänen fysiologisia merkkejäänkin. Muun muassa nännien erektio, seksuaalisen kiihottumisen aikana joidenkin naisten iholle ilmestyvä puna, silminnähden suurentuneet sisemmät häpyhuulet sekä emättimestä ulos valuva neste ovat tahdottomina reaktioina kiihottumisen paljastavia merkkejä, joista kerroin Naisen seksuaaliset reaktiot-postauksessa. Voit myös kysyä kumppaniltasi "Saanko nuolla sinua?" tai sanoa "Haluaisin nuolla sinua nyt" tms. saadaksesi varmuuden siitä, että hetki on cunnilingukselle oikea ja kumppanisi on siihen sillä hetkellä valmis. Yksi hyvä tapa on kysyä sängyssä, ennen seksin harrastamista "Minkälaista seksiä sinun tänään tekisi mieli?"-tyyppinen kysymys tai "Saisiko tänään olla suuseksiä?", jolloin tiedät jo etukäteen, mikä fiilis kumppanillasi juuri sillä hetkellä on suuseksin suhteen vai haluaako hän mieluummin jotain muuta.

On tärkeää tietää, että jotkut naiset pitävät klitoriksen suorasta stimuloinnista, kun taas jotkut pitävät sitä epämukavana kokemuksena, joka voi jopa viedä fiiliksen kokonaan. Mikäli et tiedä kumpaa mieltä kumppanisi on, on varminta aloittaa epäsuoralla kontaktilla ja muuttaa koskettamisen tapaa asteittain intensiivisemmäksi. Hellä kosketus on harvemmin turn off naisille niin kuin ryntääminen klitoriksen pään kimppuun joillekin on. 

Mikäli kumppanisi on ujo tai hän jännittää suuseksin vastaanottamista, aloittakaa lyhemmällä sessiolla. Suuseksin ei ole mikään pakko johtaa orgasmiin. Se voi olla vain osa yhteisestä hetkestänne, jonka aikana voitte tehdä muutakin kivaa.

Mikäli kumppanisi pelkää, että orgasmin saaminen kestää liian kauan ja kielesi tai niskasi väsyy, kerro hänelle ettei se haittaa kunhan hän itse vaan on "mukana" tilanteessa ja että rakasteleminen hänen kanssaan on sinulle tärkeintä, ei se, saako hän lopuksi orgasmin. Voitte myös valita asennon, joka ei rasita niskaa yhtä paljon. Voitte käyttää tyynyä hänen peppunsa alla suuseksin aikana ja voit vaihdella asentoa ja tekniikkaa suuseksiä antaessasi, jos tuntuu että lihakset väsyvät.


Tekniikkaa, harjoituksia ja vinkkejä

Vaikka suuseksi ei ensisijaisesti tekniikkalaji olekaan (koska olennaista on löytää kumppanille sopivin tapa ja nauttia itsekin), suuseksiä voi antaa monin eri tavoin.

Sanotaan, että olennaisinta hyvässä suuseksissä ovat a) vaihtelu ja b) johdonmukaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että monotoninen, jatkuva sama liike turruttaa ja on tylsää saajan kannalta. Näin ollen vaihtelua olisi hyvä olla. Toisekseen vaihtelevuus ei saa olla liian runsasta tai nopeaakaan. Eli jotta kumppani ehtii havaita, mikä juttu ja missä kohtaa kosketus juuri sillä hetkellä kiihottaa häntä lisää, ei liikettä saisi vaihtaa myöskään liian nopeasti. 

Ääriesimerkkeinä edellisistä mainittakoon "ylös-alas-ylös"-aidanmaalausliike, jota jatketaan minuuttitolkulla tai randomisti ja liian nopeasti ympäriinsä pyörivä kieli, jota ei kerta kaikkiaan vaan ehdi pimpissään missään kohtaa kunnolla tuntea.

Ole siis luova, mutta älä hosu. Anna kumppanillesi ainakin muutama sekunti (mieluiten ainakin 10) aikaa reagoida kieleesi, huuliisi tai helliin näykkäisyihin ennen kuin vaihdat tekniikkaa, jotta näet pitikö hän siitä vai ei, ja jotta hän kerkeää ilmaisemaan nautintonsa - tai pyytää muuttamaan jotain.

Älä myöskään kysele koko ajan mikä kumppanistasi tuntuu hyvältä. Pimppi suussa on vaikea puhua ja useat tauot stimuloinnissa voivat viedä kumppanisi fiiliksen kokonaan. Kysy siis ennen suuseksiä minkälaisesta kosketuksesta hän pitää. Rohkaise kumppaniasi kertomaan oma-aloitteisesti seksin aikana mitä hän toivoo, tai mikä ei tunnu hyvältä. Koeta myös lukea hänen sanattomia viestejään ja kehon kieltä samalla kun annat hänelle suuseksiä. Äläkä missään nimessä ota sanallisia ohjeita sinuun kohdistuvana arvosteluna tai kritiikkinä. Hyvä suuseksi on yhteinen tavoitteenne ja siinä tarvitaan teitä molempia. On erittäin yksilöllistä mikä toimii ja mikä ei, ja näitä asioita opitaan myös yrityksen ja erehdyksen kautta.

Mikäli et ollenkaan tiedä minkä tyyppisistä jutuista kumppanisi suuseksissä pitää, jos hän on uusi tuttavuus ja vaan joudut tilanteen vietäväksi, etene mieluiten asteittain hellästä, hitaasta, pehmeästä ja epäsuorasta kosketuksesta voimakkaampaan, nopeampaan, "kovaan" tai suoraan. Jos huomaat, ettei nainen reagoi pehmeään, hitaaseen, hellään ja epäsuoraan kosketukseen yhtään mitenkään vaan vain makaa vain paikallaan ikään kuin jotain odottaen (ja vaikuttaen tylsistyneeltä), kokeile muuttaa jotain. Esimerkiksi kovempaa, "terävää" kieltä pehmeän ja leveän kielen sijasta ja keskity kumppanisi reaktioiden, sekä sanallisten että fyysisten, havainnointiin.

Muista myös huomioida muutkin erogeeniset alueet kuin klitoriksen pää. Pelkkään klitoriksen päähän keskittyminen on tyypillisin aloittelijan virhe ja joistakin naisista todella ärsyttävää. Harva nainen haluaa pelkkää suoraa klitoriskosketusta ja pelkkä klitorikseen kohdistuva stimulointi, varsinkin liian pian, voi olla todella suuri turn off. Siitä saattaa syntyä vaikutelma, että vaan haluat hoitaa "työt" ja "velvollisuudet", eli suuseksin, mahdollisimman nopeasti alta pois. Tällainen klitorishyökkäys ei viesti välittämistä tai aitoa kiinnostusta suuseksin antamista kohtaan.

Huomioi myös se, että usein kontaktin pitää olla sitä voimakkaampi, mitä pidemmälle kiihottuminen etenee, koska hermopäätteet turtuvat hyväilystä. Lisää siis stimulointiin voimakkuutta ja intensiivisyyttä asteittain.

Ota huomioon sekin, että erityisesti tasannevaiheessa (josta kirjoitin aiemmin), voi käydä, ja usein käykin niin, että nainen palaa voimakkaasta kiihottumisesta lievemmän kiihottumisen tilaan ja tarvitsee jonkun aikaa hellempää ja vähemmän intensiivistä kosketusta. Etenkin, jos kiihottumisen tila tasannevaiheessa on kestänyt jo hyvin pitkään ja hän on ollut jo lähellä orgasmia. Keho vaan ei pysty olemaan äärimmäisen jännittyneessä tilassa liian pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti. Älä missään nimessä kuitenkaan lopeta stimulointia kokonaan (ellei hän käske niin tekemään) vaan käytä hetken aikaa, vaikkapa pari minuuttia kevyempiä kosketuksia, pehmeämpää kieltä, epäsuorempia ja hitaampia liikkeitä, jotta hän ikään kuin "pääsee käynnistymään" uudelleen. Tuloksena tällaisesta kiihottumisen asteen hetkellisestä heikentymisestä ja uudelleen kiihottumisesta voi olla vieläkin voimakkaampi orgasmi, etenkin jos hän melkein jo ehti saada orgasmin kerran tai kahdesti saman session aikana.

Kun kumppanisi on lähellä orgasmia, keskity yhteen tai kahteen voimakkainta nautintoa tuottavaan liikkeeseen. Mikäli kumppanisi on todella, todella lähellä orgasmia, hänen hengityksensä kiihtyy voimakkaasti, hän avaa lantionsa ja jo osapuilleen voihkii, älä missään nimessä lopeta sitä, mitä olet tekemässä! Jos hän ei halua saada orgasmia vielä, hän kyllä pyytää sinua pitämään tauon. Jos hän kuitenkin on juuri sillä hetkellä saamassa orgasmin sen vuoksi, että teit juuri sillä hetkellä jotain äärimmäisen kiihottavaa, jatka samaa liikettä, samaa rytmiä ja samalla voimakkuudella. Älä missään nimessä siinä vaiheessa muuta mitään tai muutenkaan keskeytä häntä. Mikäli hän jostain syystä ei kuitenkaan saakaan orgasmia ja huomaat hänen olevan orgasmin partaalla sitä kuitenkaan saamatta, ehkä turhautumistakin kokien, voi vain olla, että hän tarvitsee lisäkiihotusta päästäkseen ikään kuin kynnyksen yli. Esimerkiksi nopeampaa tai voimakkaampaa kosketusta, sormesi mukaan suuseksiin, sitä että puristat hänen reisiään yhteen poskiasi varten tms.  Älä kuitenkaan muuta liian montaa asiaa samalla vaan tuunaa tekemääsi hiukan, koska hän on jo todella lähellä ja saattaa vain tarvita jonkun pienen lisäsysäyksen orgasmia kohti.

Erilaisia tekniikoita:

 • Rintojen suuteleminen, nuoleminen ja imeminen esileikin aikana niin kuin suutelisit, nuolisit ja imisit hänen häpyäänkin
 • Pimpin suuteleminen ja stimuloiminen pikkuhousujen läpi ennen kuin ne on riisuttu
 • Pikkuhousujen poistaminen hampailla
 • Hyväksyvät, ihailevat katseet kumppanin pimppiä kohtaan (opit samalla tuntemaan hänen anatomiaansa). Koeta kuitenkin olla tuijottamatta pimppiä neutraalisti tai epäröivästi, koska se tulkitaan herkästi haluttomuudeksi
 • Vatsan, reisien ja nivusten alueiden nuoleminen ja suuteleminen. Tällaisen johdannon suuseksiin voi myös aloittaa kauempaa eli pohkeista häpyä kohden edeten suudellen ja/tai nuollen (tai vastaavasti kaulalta häpyä kohden suunnaten)
 • Koko vulvan alueen läpisuuteleminen ennen kuin kosketat kielellä  
 • Koko vulvan alueen stimuloiminen huulet mutrussa 
 • Vulvan suuteleminen niin kuin suutelisit kumppaniasi suullekin
 • Ulompien häpyhuulten nuoleminen, hellä näykkiminen huulilla, suuteleminen ja/tai hellä imeminen
 • "Jäätelönsyöntiliike" eli nuollaan häpyä alhaalta ylös-liikkeellä kieli pehmeänä ja mahdollisimman leveänä pitäen, ikään kuin jäätelöpalloa tötterön päässä
 • Koko kielen painaminen häpyä vasten ja todella hidas liike, jopa minuutin tai parin kestoinen, alhaalta ylös häpyhuulten välissä
 • Edestakaisin alhaalta ylös-liike niin, että ylähuulesi koskettaa klitorista ennen kuin siirryt takaisin alas
 • Koko vulvan alueen hidas nuoleminen O:n ja/tai kahdeksikon muotoisella liikkeellä suoraa klitoriksen pään stimulointia päältä päin välttäen
 • Sivuttainen kielen liike puolelta toiselle
 • Kasvojen upottaminen häpyyn eli stimulointi nenällä, huulilla ja kielellä samaan aikaan 
 • Sisempien häpyhuulten suuteleminen, nuoleminen ja hellä imeminen tai näykkiminen (jopa hellä venyttäminen)
 • Välilihan nuoleminen ja suuteleminen
 • Emättimen aukon nuoleminen ja suuteleminen
 • Klitoriksen päätä ympäröivien alueiden nuoleminen O:n muotoisella liikkeellä kieli kovana pitäen
 • Klitoriksen pään hyväily hellästi imemällä. Klitoriksen pään voi myös ympäröidä huulilla ja stimuloida kaikkein herkintä kohtaa samalla kielen päätä nopeasti liikuttaen
 • Kiusoittelevat todella kevyet lipaisut klitoriksen päähän ja huppuun
 • Klitoriksen kiusaaminen 10-15 sekunnin välein kielen päällä kevyesti nuolaisten juuri aivan klitoriksen hupun alta
 • Klitoriksen tökkiminen kielen päällä, kieli kovana pitäen
 • Pornoelokuvista tuttu nopea edestakainen liike klitoriksen päällä kieli kovana pitäen
 • Hyriseminen, hyräileminen ja "kehrääminen" samalla kun nuolet. Ääniaallot saattavat aikaansaada samankaltaisen tuntemuksen kuin vibraattori. Mikäli valitset hyräilemisen, valitse joku muu kappale kuin Ukkonooa tai Piippolan vaarilla oli talo, jotka saisivat aikaan vain naurua. Joku tunnelmaan sopiva mieluummin siis
 • Epäsuoran ja suoran klitoriskontaktin vuorotteleminen
 • Kosketuksen tavan pehmeyden ja kovuuden asteittainen muuttaminen hellästä ja hyvin kevyestä voimakkaaseen ja kovempaan kosketukseen. Avain tässä on löytää se voimakkuus ja paine, mikä on kumppanin mielestä sopiva.
 • Rytmin vaihtaminen hitaasta nopeampaan asteittain
 • Rytmin vaihteleminen hitaan ja nopean välillä
 • Mikäli naisella on runsaammin karvoitusta, voit aluksi nuolla vakoa hellästi ja odottaa, että hän avautuu hieman saadaksesi klitoriksen ja emättimen aukon esille helpommin. Voit myös varovasti raottaa ulompia häpyhuulia sormin, tai pyytää häntä tekemään saman itse. Tämä sen vuoksi, että nipistelevät tuntemukset voivat tuntua kumppanista ikävältä
 • Silmien sitominen kumppanilta, jos hänen on vaikea keskittyä vain tuntoaistimuksiin tai jos hän on hyvin kriittinen omaa häpyään kohtaan 
 • Suuseksin antaminen suihkussa, jos kumppanisi on erityisen huolissaan maustaan ja tuoksustaan 
 • Valaistuksen vähentäminen mikäli kumppanisi on itseään kohtaan ulkonäkökriittinen
 • Käsien käyttäminen samalla kun annat suuseksiä esimerkiksi nännien, rintojen, vatsan, pakaroiden, pepun, reisien hyväilyyn, silittelyyn ja puristeluun
 • Mikäli kumppanisi pitää penetraatiosta, stimuloidaan emätintä ja g-pistettä sopivalla dildolla tai vibraattorilla samaan aikaan kun hyväillään klitorista suulla
 • G-pisteen stimulointi suuseksin aikana sormin eli ns. "tule tänne"-liike. Kostutetaan etusormi ja/tai keskisormi syljellä, liukkarilla tai emättimen nesteillä ja työnnetään ne varovasti ja yksitellen emättimeen. Koukistetaan sormea/sormia emättimessä g-pisteen kohdalla edestakaisin. Liike muistuttaa "tule tänne"-elettä ja voi olla erittäin stimuloiva naisille, jotka pitävät g-pisteen hyväilystä
 • Kielellä "paneminen" eli emättimen stimulointi kielellä samaan aikaan kun nenäsi stimuloi klitoriksen päätä
 • "Paneminen" sormilla samalla kun annat suuseksiä eli koukistetaan muut sormet paitsi etu- ja/tai keskisormi ja liikutetaan ojennettuja sormia kumppanin emättimessä työntävin liikkein
 • Klitoriksen nuolemisen muuttaminen yhdeksi pitkäksi ja pehmeäksi imuksi juuri sillä hetkellä kun kumppani saa orgasmin. Pysy paikallasi samalla kun sen teet ja pidä yhtäjaksoinen imu päällä kunnes hän on saanut. Tuloksena saattaa olla intensiivisempi ja pidempi orgasmi.

  • Voit myös halutessasi jäädä kyseiseen asentoon, huulesi hänen klitoriksensa ympärillä siltä varalta, että hän haluaisi heti perään toisen orgasmin. Odota paikallasi kunnes hän tekee aloitteen joko sanoin tai liikkumalla huuliasi vasten tai vaihtoehtoisesti poispäin ilmaistakseen ettei enää kaipaa lisää. Älä itse ala nuolla häntä heti, koska usein klitoris on jonkun aikaa liian herkkä kosketukselle heti orgasmin jälkeen.

Kysymysten esittäminen

Vaikka kysymysten liiallista esittämistä tulee välttää juuri silloin kun annat seksiä (jottet keskeytä stimulointia liian usein), voit esittää joitakin seuraavista täsmällisistä kysymyksistä halutessasi:
 • Haluatko minun olevan hitaampi? Vai nopeampi?
 • Kovempaa? Pehmeämmin?
 • Näyttäisitkö tarkemmin mistä?
 • Ylhäältä alas?
 • Sivusuunnassa sivulta toiselle?
 • Ympyröiden muotoisesti?
 • Haluatko pitkiä nuolaisuja? Lyhyitä=
 • Mitenkäs tämä (sisemmät häpyhuulet/ulommat häpyhuulet/väliliha)?
 • Haluatko, että pidän tauon? Kerro kun haluat, että jatkan.
 • Haluatko, että kokeilen imeä tätä?
 • Haluatko, että jatkan juuri tällä tavalla?

  Sanattomien viestien lukeminen

  Kaikki naiset eivät välttämättä ääntele kovin paljon seksin aikana, tai eivät kerro mitä toivoisivat sinun tekevän. Hiljaisuus ei välttämättä tarkoita, että tekisit jotain väärin. Lue siis hänen kehonkieltään antaessasi suuseksiä. 

  Äänteleminen, voihkiminen, yniseminen jne. mielihyvän ilmaisut on luonnollisesti helpoin huomata.  Myötäilevät lantion liikkeet, hävyn alueen tai reisien jännittyminen ovat myös merkkejä nauttimisesta ja kiihottumisesta. Samoin se, jos hän puristaa lakanoita käsillään, jos hän painaa sinua päähän tarraamalla lähemmäksi itseään, jos hänen hengityksensä kiihtyy, jos hän tärisee tai värisee lievästi. Kaikki edellämainitut ovat mahdollisia merkkejä kiihtyvästä jännityksestä ja lähenevästä orgasmista.

  Jos lihasjännitys katoaa saman tien kun muutat jotain, ei tekemäsi asia luultavasti ole yhtä kiihottava kuin aikaisemmin tekemäsi.

  Jos hän työntää häpyään lähemmäksi sinua, hän haluaa luultavasti voimakkaamman, nopeamman tai kovemman kielikontaktin. Jos hän liikuttaa itseään johonkin suuntaan hän haluaa kielesi osuvan tiettyyn kohtaan paremmin. Muuta siis kielen asentoa siihen suuntaan, johon hän kehollaan on sitä ohjaamassa. 

  Mikäli hän puolestaan vetäytyy poispäin sinusta, kieli- tai suukontakti on liian voimakas. Jos hän pompsahtaa tai tärisee välittömästi kun kielesi osuu suoraan klitoriksen päähän, hänen klitoriksensa on erityisen herkkä. Kokeile vaihtaa epäsuorempaan kosketukseen.

  Klitoriksen pään ja g-pisteen sijainti

  Kertauksena: Klitoriksen pää löytyy sisempien häpyhuulten yhtymäkohdasta, emättimen aukon yläpuolelta kello 12 kohdalta. Klitoriksen päätä peittää klitoriksen huppu, jotta se ei altistuisi jatkuvasti esimerkiksi vaatteiden hankaukselle. Klitoriksen pää voi suuseksin hetkellä olla joko selvästi näkyvissä tai hupun alla piilossa, klitoriksen pään koostakin riippuen. Helpoin tapa löytää klitoriksen pää on pitkä nuolaisu alhaalta ylöspäin koko vaon alueelta ja siinä kohdassa ylhäällä, jossa on kova pieni nyppylä, on klitoriksen pää. Se voi olla joko riisinjyvän tai sormenpään kokoinen, tai kaikkea niiden väliltä. Kysy, jos et ole varma oletko oikeassa kohdassa :) 

  Huomaa, että klitoris voi "piiloutua" kun nainen on erittäin kiihottunut. Tämä johtuu siitä, että tasannevaiheessa (josta kirjoitin aiemmin) klitoriksen varsi ja pää vetäytyvät normaalista riippuvasta asennosta häpyliitoksen reunaa vasten. Ja vaikka klitoriksen pään koko silloin onkin noin kaksinkertainen normaaliin kokoonsa verrattuna, se vaikuttaa katoavan näkyvistä klitoriksen erektiosta aiheutuvasta kulman muutoksesta sekä häpyhuulten voimakkaasta turpoamisesta johtuen. Tämä klitoriksen piiloutuminen ei siis välttämättä tarkoita että olisit tehnyt jotain väärin. Löydät sen todennäköisesti pian uudelleen esim. kieltä koukistamalla ja astetta voimakkaammalla kielikontaktilla.

  G-pisteen sijainti selviää alla olevasta kuvasta. Se siis sijaitsee emättimen etuseinämässä 2-5 cm päässä emättimen aukosta. Alue tuntuu hiukan röpelöiseltä emättimen sileisiin seinämiin verrattuna. Kun aluetta painaa esimerkiksi sormella tai g-pisteen stimulointiin tarkoitetulla vibraattorilla, kumppani saattaa tuntea virtsaamisen tarvetta. Mikä puolestaan johtuu siitä, että virtsarakko on lähellä kyseistä kohtaa. Virtsaamisen tarpeen tunne on siis ihan normaali reaktio.
   

  Oppaat ja kuvalliset materiaalit

  Vinkkejä cunnilinguksen antamiseen löytyy myös pornoelokuvista. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, että pornoleffoissa visuaalinen näyttävyys on ensisijainen asia. Pornoleffojen tekijöitä ei kiinnosta se, nauttiiko näyttelijä kokemuksesta, vaan se, että se näyttää katsojasta kiihottavalta. On kuitenkin olemassa videoita, joita seksioppaiden kirjoittajat suosittelevat. Lista alla, jotta voit itse googlettaa ne halutessasi: 

  Nina Hartley - Guide to Cunnilingus 
  Nina Hartley's Guide to Better Cunnilingus 
  Nina Hartley's Advanced Guide to Oral Sex 
  Nina Hartley's Making Love to Women 

  Hartley on pornotähti ja sairaanhoitaja, jolla oli 80-luvulla oma "Bees and honey"-tyyppinen kysymys ja vastaus-palsta lesboille suunnatussa On Our Backs-pornolehdessä. Pitkä ura lesboseksiin liittyvien neuvojen antamisessa siis ja monissa oraaliseksiä käsittelevissä lesboille suunnatuissa kirjoissa viitataan ylläoleviin videoihin.

  Muita: 

  Sinclair Institute - Better Oral Sex Techniques 
  Annie Sprinkle & Joseph Kramer - Fire in the Valley: An Intimate Guide to Female Genital Massage
  Patti Britton: The Complete Guide to Oral Lovemaking 
  Laura Corn: The Incredible G-Spot 
  Betty Dodson: Selfloving

  Lopuksi

  Älä ota paineita kumppanin tyydyttämisestä suuseksillä heti ensimmäisellä kerralla. Yksikään järkevä nainen ei odota sinulta täydellistä suoritusta heti ensimmäisellä, tai vielä toisellakaan kerralla. Orgasmin saamiseen ei tarvita monimutkaisia koreografioita. Riittää, että variaatiota on edes jonkin verran ja että itse nautit siitä mitä olet tekemässä. Voit kokeilla eri kerroilla paria tai muutamia eri juttuja kerrallaan ja painaa mieleesi ne, jotka olivat kumppanisi kannalta parhaimmat. Tekemällä oppii.

  Koska postauksesta tuli näin pitkä, kirjoitan vielä erikseen suuseksin ergonomiasta ja hyvistä suuseksiasennoista.

  2 kommenttia:

  1. Mikä tuo A-spot on?

   VastaaPoista
  2. Vastaus löytyy toisesta anatomiapostauksesta (http://naisenhehku.blogspot.fi/2014/12/naisen-anatomiaa-osa-2-sisaiset.html) eli
   "AFE (Anterior fornix erogenous) eli A-piste on alue emättimen etuseinämässä, lähes etupohjukassa. Kyseisellä alueella on paljon tuntohermojen päätteitä, vaikka mitään erilaisia pisteitä ei sielläkään ole todettu. Alueen löytäneen Chua Chee Annin mukaan AFE:n merkitys on olennainen erityisesti niille naisille, joilla on vaikeuksia kostua, sillä kyseisen alueen stimuloiminen lisää hänen mukaansa emättimen nesteeneritystä. Muuta näyttöä, kuin Chua Chee Annin tutkimus, aiheesta ei kuitenkaan toistaiseksi ole."

   VastaaPoista