sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Cunnilingus - asennot

Parhaita seksiasentoja ovat luonnollisesti ne, jotka sopivat teille parhaiten, eivätkä aiheuta lihasten, nikamien tai nivelten kiputiloja jälkeenpäin. Etenkään silloin kun seksi kestää pidempään, koska emme välttämättä seksin aikana huomaa lihaksia ja tukirankaa rasittavia asentoja ja tuloksena on pahimmassa tapauksessa jopa sairasloma. Vammojen, jumiutuneiden lihasten ja kiropraktikkokäyntien välttämiseksi onkin tärkeä löytää kummallekin osapuolelle mahdollisimman hyvä asento, jossa on helppo rentoutua. Paras asento löytyy siis vain kokeilemalla, sillä asennon sopivuus riippuu paitsi lihaskunnosta, myös keskinäisistä mittasuhteistanne. Esimerkiksi 69 voi olla hankala asento, mikäli rakastavaisten pituusero on suuri.

Luonnollisesti on olemassa myös varta vasten seksiin suunniteltuja tyynyjä ja patjoja, jotka on muotoiltu ergonomian kannalta hyvän tuen ja korkeuden kannalta sopiviksi, esim. amerikkalaiset Liberator Shapes-tyynyt tai Fetish Fantasyn pumpattava rakastelutyyny, jolla vaikkapa suuseksin saajan lantion saa nostettua ylemmäksi. Halvimmalla pääsee luonnollisesti omia tyynyjä käyttämällä ja/tai asentoa vaihtelemalla.

Saaja selällään ja sen muunnelmat

Yleisin cunnilingusasento lienee se, jossa saaja makaa selällään ja antaja on mahallaan saajan jalkojen välissä. Saajan pepun alle voi laittaa esimerkiksi tyynyn. Asento on hyvä saajan kannalta, mutta antajan niska saattaa rasittua tässä asennossa paljonkin.

Yksi muunnos tästä asennosta on sellainen, jossa saaja koukistaa polvensa omaa rintaansa vasten ja pitää niitä paikoillaan käsillään, jolloin häpy nousee parempaan pystympään asentoon antajan kannalta. 

Asentoa voi parantaa myös niin, että antaja istuu polvillaan sängyllä pystyssä asennossa ja saaja laittaa jalkansa hänen olkapäillensä polvitaipeen kohdalta, ristien nilkkansa antajan niskan taakse. Samalla saajan peppu nousee luonnollisesti ylös patjasta, jolloin hänen kehonpainonsa on paitsi antajan hartioilla, myös hänen oman yläkroppansa ja käsivarsiensa varassa. Antajan tulisi samalla tukea saajan asentoa esimerkiksi lantiosta tai pepusta. Asento onkin erityisen hyvä naisille, jotka pitävät samanaikaisesta pepun hyväilemisestä, mutta vaatii hieman akrobatiaa.

69 ja sen muunnelmat

69 on yksi tunnetuimmista seksiasennoista ja siinä molemmat ovat cunnilinguksen antajia ja saajia samanaikaisesti. Perinteisessä kuusysissä toinen makaa selällään ja toinen on hänen päällään. Kuusysin voi tehdä myös kyljellään, jolloin se ei pitkäkestoisenakaan rasita päällä olevan osapuolen polvia tai hartiaseudun lihaksia.

69 on helpompi, jos painavampi osapuoli on selällään ja hänen päänsä alla on sopivan kokoinen tyyny.

Kyljellään ollessa

Yksi mahdollinen vaihtoehto on sellainen, jossa molemmat makaavat kyljellään. Antajan pää lepää saajan reiden päällä ja saajan toinen jalka joko sulkee antajan pään saajan reisien väliin tai on jossain muussa mukavassa asennossa.

Variaatio tästä on kyljellään makaaminen 69:n kaltaisessa asennossa, jolloin emätin on klitoriksen sijasta paremmassa kulmassa. Kulma voi säätää halutun mukaisesti, mutta idea on sama, eli antajan pää lepää saajan reiden päällä.

Saaja päällä

Jotkut naiset haluavat itse kontrolloida kielen ja suun kosketusta hävyssään, rytmiä ja intensiteettiä. Hyvä asento tähän on sellainen, jossa saaja on päällä eli esimerkiksi kontallaan ja antaja hänen allaan selällään, jompaankumpaan suuntaan päin.

Toinen muunnelma asennosta on sellainen, jossa saaja istuu hajareisin antajan kasvojen päällä ja ottaa käsillään tukea sängyn päädystä tai seinästä. Antaja voi saada tukea niskalleen tyynyä käyttämällä.

Kolmas muunnelma on sellainen, jossa saaja on pystyasennossa polviensa varassa. Antaja makaa selällään, mutta polvet koukussa niin, että saaja voi ottaa tukea etunojaansa hänen polvistaan ja halutessaan stimuloida antajan häpyä toisella kädellään. Ikään kuin 69 siis, mutta ilman antajalle suoritettua suuseksiä.

Neljäs muunnelma on se, että saaja on kontallaan sängyssä peppu pystyssä, kyynärvarsiinsa nojaten ja saaja hänen takanaan. Asento on erityisen sopiva anilinguksen kannalta.

Viides muunnelma on sellainen, jossa antaja makaa selällään sängyn päädyssä pää sängynpäätyyn päin, pehmeä tyyny päänsä alla. Saaja istuu osittain saman tyynyn päällä jalat sängyn ulkopuolella.

Seisten

Seisoma-asento mahdollistaa klitoriksen pään ja häpyhuulten helpomman imemisen kun ne painovoiman vaikutuksesta laskeutuvat valmiiksi alaspäin. Saaja voi myös nostaa toisen jalkansa sopivalle korkeudelle sängyn reunalle, tuolille, olohuoneen pöydälle tai antajan olkapäälle, jotta antajan on helpompi stimuloida häpyä laajemmaltakin alueelta.

Saaja voi myös nojata yläselällään seinää vasten pysyäkseen paremmin pystyssä tai antaja voi tukea saajan asentoa pitämällä kiinni hänen lantiostaan tai pepustaan. Saaja voi nojata myös seinään päin jolloin antaja istuu lattialla selkä seinää vasten.

Eräs muunnelma on se, että saaja seisoo kumarassa asennossa ottaen käsillä tukea omista polvistaan tai polvien alapuolelta. Antaja istuu polvillaan hänen takanaan. Asento on erityisen hyvä myös anilingukselle.

Mikäli pituusero tuottaa ongelmia, korkeutta voi säätää sopivan korkuisia korkkareita käyttämällä.

Huonekalujen luova käyttö

Kodin huonekaluja voi myös käyttää apuna parempaan ergonomiaan. Yksi yleinen vaihtoehto on cunnilingus niin, että saaja istuu sohvalla, nojatuolissa tai tuolissa hiukan taaksepäin nojaten ja antaja on polvistuneena hänen edessään. Asento mahdollistaa saajalle parammat näkymät ja stimuloinnin näkemiseen läheltä. Mikäli sohva, tuoli tai nojatuoli on sopivan korkuinen, asento ei myöskään rasita antajan niskaa. Antaja voi halutessaan käyttää tyynyä oman peppunsa alla.

Molempien ei myöskään tarvitse olla sängyssä. Niskaa vähemmän rasittava vaihtoehto on esimerkiksi sellainen, jossa saaja makaa selällään aivan sängyn reunalla ja antaja istuu lattialla. Saajan jalat ovat joko antajan olkapäillä tai roikkuvat vapaasti lattiaa kohden. Korkeutta voi säädellä tyynyllä saajan pepun alla.

Kuva Eugène Reunierin "Tower of Love" litografisarjasta 1920-luvulta.

Yksi mahdollinen huonekalu, jota voi käyttää apuna, on pöytä. Kannattaa tosin ensin varmistaa, mikä on kyseiselle pöydälle asetettava suurin sallittu maksimipaino ennen kuin saaja asettuu kyseisen pöydän päälle selälleen. Sopivan korkuista ruokapöytää voi käyttää myös niin, että saaja seisoo jalat harallaan pöydän vieressä, nojaten pöytään käsillään ja antaja istuu lattialla.

Sohvan tai nojatuolin pehmeitä käsinojia voi samoin käyttää luovasti niin, että saaja makaa mahallaan käsinojan päällä peppu pystyssä ja antaja stimuloi häntä takaapäin.

Seksikeinut ja -hihnat

Erilaiset seksikeinut ja hihnat ovat erityisen suosittuja bondageharrastajien keskuudessa, mutta mikään ei estä hankkimasta sellaisia omaan kotiin ihan vaan erilaisia seksiasentoja varten. Englanninkielisistä verkkokaupoista seksikeinut löytyvät esimerkiksi hakusanoilla "sex swings", "sex slings" tai "sex position enhancers". Keinujen malleja on kiinnitystavastaan riippuen pääsääntöisesti kolmelaisia, oveen kiinnitettäviä, kattokoukkuun laitettavia taikka metallisessa kehikossa olevia. Hihnoissa puolestaan on se idea, että ne auttavat ylläpitämään erilaisia asentoja kehon oman painon ja painovoiman avustuksella, ks. esim. kuva alla.
Kuva: Lovehoney.co.uk

Muuta

Mikäli kieli väsyy tai leuka kramppaa kesken suuseksin, mikään ei estä jatkamasta samanlaista hyväilyä käsin ja sormin heti perään. Saaja ei välttämättä edes juurikaan huomaa muutosta, jos pimppi on valmiiksi jo syljestä kostea ja matkit mahdollisimman samanlaista liikettä kuin kielelläsikin teit.

Aiempia postauksia cunnilinguksesta löytyy kaksi: Ohjeet ja vinkit hyvään suuseksiin sekä Cunnilingukseen liittyvät pelot ja estot.

Cunnilingusasennoista löytyy mainintoja suurin piirtein jokaisesta lesboille suunnatuista seksioppaista, suurin osa niistä tosin pelkästään sanallisia eli ilman kuvia olevia. Kuvallisia asento-oppaita, joissa on laaja valikoima muitakin kuin cunnilingusasentoja, on tietääkseni kaksi. Molemmat tilattavissa esim. Amazonista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti