torstai 12. helmikuuta 2015

Aikuisten naisten lelut - liukkarit, peppulelut, jne.

Liukuvoiteet


Kun kiihotumme, emättimen verisuonet täyttyvät verestä, jonka seurauksena emättimeen työntyy kudosnestettä ja emättimen limakalvot kostuvat. Nesteen määrän erittyminen on yksilöllistä ja sen määrään vaikuttavat myös ikä, terveydentila, psyykkiset ja hormonaaliset asiat sekä kuukautiskierron vaihe. Liukasteiden käyttäminen onkin erityisen suositeltavaa, mikäli luonnollista kostumista ei tapahdu tarpeeksi riittävästä esileikistä huolimatta. Liukasteen käyttäminen on myös tärkeätä mikäli harrastetaan peppuleikkejä tai fistausta.

Liukkaria voi käyttää muutenkin, sillä ne voivat parantaa klitoriksen pään, sisempien häpyhuulten ja emättimen eteisen tuntoherkkyyttä merkittävästi. Emättimeen erittyvä neste ei välttämättä kostuta edellä mainittuja alueita riittävästi ja lisätyn liukasteen kosteus jo itsessään lisää kiihottumisen tunnetta, joka puolestaan kiihottaa lisää.

Liukuvoiteiden pääkategorioita on kolme: vesipohjaiset, silikonipohjaiset sekä öljypohjaiset liukasteet. Kullakin niistä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Vesipohjaiset liukasteet sopivat käytettäväksi kaikenlaisten seksilelujen kanssa ja vesipohjainen liukaste on helppo pestä pois. Vesipohjaisia liukasteita pidetään liukasteista turvallisimpina ja herkkää sukuelinten aluetta vähiten ärsyttävänä vaihtoehtona. Vesipohjaisen liukasteen huono puoli on se, että sitä saattaa joutua lisäämään kesken seksin, eivätkä ne siten ole myöskään hyvä vaihtoehto muun kehon hierontaan. Vesipohjainen liukaste sopii käytettäväksi myös kondomin kanssa.

Silikonipohjainen liukaste ei kuivu yhtä nopeasti kuin vesipohjainen liukaste eikä sitä välttämättä tarvitse lisätä seksin aikana. Samasta syystä silikonipohjainen liukaste on hankalampi pestä pois sukuelimistä seksin jälkeen. Silikonipohjainen liukaste ei myöskään sovi käytettäväksi silikonisten seksilelujen kanssa, sillä se pilaa niiden pinnan. Silikonipohjainen liukaste sopii käytettäväksi myös kondomin kanssa.

Öljypohjaiset liukasteet on tarkoitettu muiden kuin intiimialueiden hierontaan, koska ne saattavat aiheuttaa hiivatulehduksen. Öljypohjaisia liukasteita voi käyttää peppuleikeissä, mutta liukasteen joutumista vaginaan ja ulkoisiin sukupuolielimiin on silloin erittäin tärkeä varoa. Useimmat seksilelut eivät kestä öljypohjaisia liukasteita.

Valmistusaineiden lisäksi käyttötarkoitus on olennainen sopivia liukasteita valitessa. Peppuleikeissä tai fistingissä käytettävän liukasteen tulisi olla paksumpaa, koostumukseltaan jopa geelimäistä. Mikäli annat kumppanillesi suuseksiä, pidät luultavimmin mauttomasta liukasteesta. Jos harrastatte fistingiä, pumppupullo lienee kätevin vaihtoehto. Makuliukkarit saattavat maistua pahalle houkuttelevasta nimestään huolimatta ja ne sopivat pääasiassa muiden kehonosien liukastamiseen, esim. nänneille. Etenkin, jos makuliukkarissa on mukana glyseriiniä, sokeria tai muita aineita, jotka voisivat vaginaan joutuessaan aiheuttaa hiivatulehduksen. Maku myös kannattaa testata ennen pullon ostamista, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Vältettäviä ainesosia liukkareissa ovat glyseriinin lisäksi nonoxynol-9 (jota on myös joissakin kondomeissa siittiöitä ja taudinaiheuttajia tuhoavan vaikutuksensa vuoksi). Mikäli jompikumpi teistä on erityisen herkkä kemikaaleille tai saa herkästi hiivatulehduksen, kannattaa ehdottomasti valita myös sopivan pH:n (vaginan 3,5-5 pH:ta vastaava) liukuvoide. Lisäksi tuotteen olisi hyvä olla parabeeniton ja spermisiditön. Liukasteita löytyy laaja valikoima myös apteekeista, joten voit kysellä sieltäkin sopivaa vaihtoehtoa.

Mieti siis tarkkaan liukuvoiteen käyttötarkoitus ennen kuin teet hankintasi ja perehdy liukasteen ohjeessa erityisesti "ei sovi sille tälle ja tuolle"-listaan. Koska liukkarin ominaisuudet ratkaisevat sen mihin tarkoitukseen sitä on järkevintä käyttää, on myös järkevämpää hankkia kaksi eri pulloa erilaista liukastetta kuin yksi, joka ei ole parhaimmillaan kummassakaan mahdollisessa käyttötarkoituksessa (klitorisstimulaatio/suuseksi/vaginapenetraatio/peppuseksi tms.)

Peppulelut

Peppuseksi on monille pelkoa tai inhoa aiheuttava seksin alue. Niin ei kuitenkaan tarvitse olla. Koska peräaukon seutu sisältää paljon hermoja ja peräsuolta ympäröivät osin samat lihakset kuin vaginaakin, peppuleikit voivat tuottaa nautintoa ja tuoda lisää vaihtelua seksiin. Pepun ja vaginan välinen seinämä on myös ohut ja esimerkiksi g-pistettä voidaan stimuloida peräaukon kautta.

Kirjoitan jossain vaiheessa aiheesta oman postauksen, mutta jos olet jo perehtynyt aiheeseen jonkin verran tai aihe kiinnostaa, käyn lyhyesti tässä läpi yleisimmät peppuleikkeihin tarkoitetut lelut, joiden valikoima on viime vuosina laajentunut.

Peppuun sisään laitettavia seksileluja on oikeastaan neljänlaisia, pepputappeja, peppuhelmiä (joita Suomessa kutsutaan myös thaihelmiksi), peppudildoja sekä miehille tarkoitettuja eturauhasen kiihottimia (prostate stimulator).

Tärkeintä peppulelujen valinnassa on se, että lelussa on joko leveä tyviosa tai paksu rinkula, jotta lelun ei uppoa peräsuoleen vahingossa kokonaan tai että siitä saa helposti pidettyä kiinni. Peppulelussa ei myöskään tule olla mitään terävää tai raapivaa kohtaa, jotta peräsuolen seinämät eivät niistä haavaumia saisi. Peppuleikeissä tulisi myös käyttää liukastetta, sillä peräsuolessa ei erity mitään luonnollista liukastetta. Pidemmän peppulelun on myös hyvä olla erityisen joustava, jotta se muokkautuu peräaukossa esimerkiksi asennon mukaan. Varminta onkin käyttää peppuseksissä leluja ja liukasteita, jotka on peppuleikkejä varten varta vasten suunniteltu ja valita koko joka on itselle sopiva.

Pepputapit

Pepputappi eli anustappi (butt plug, anal plug) on tappi, jonka on tarkoitus olla paikallaan peräaukossa penetraation aikana. Sitä ei siis ole tarkoitus liikutella siellä edestakaisin kuten vibraattoria vaan se pysyy paikoillaan sulkijalihaksen ansiosta. Pepputappeja on saatavana myös pumpattavia (inflatable butt plug) ja väriseviä malleja (vibrating butt plug). Pepputappien käytön sanotaan myös herkistävän peräaukon hermoston ja lihaksiston seksuaalista herkkyyttä.

Butt plug (Lovehoney.co.uk)

Peppuhelmet ja -kuulat

Anaalihelmet ja -kuulat (anal beads) ovat toisiinsa yhdistettyjä pieniä palloja. "Helmiä" on vähintään kaksi ja ne voivat olla joko samankokoisia tai asteittain suurenevia. Mahdollistaen sen, että peppuseksin vastaanottaja voisi valita itselleen sopivan kokoisen helmen valitsemalla sen kuinka syvälle lelu laitetaan. Anaalihelmien tai -kuulien poisvetäminen orgasmin aikana voimistaa orgasmia. Materiaalina anaalihelmissä ja -kuulissa ovat yleensä silikoni, kumi tai muovi, tai edellisten seokset. On myös olemassa peppuleluja, joiden toisessa päässä on pepputappi ja toisessa anaalikuulia, joten lelun jompaakumpaa tai molempia päitä voi käyttää sen hetkisen fiiliksen mukaan.

Anal beads with finger loop (Lovehoney.co.uk)

Peppudildot ja -vibraattorit

Peppudildot ja -vibraattorit (anal dildo, anal vibrator, anal prober), ovat usein kapeampia ja pidempiä kuin vaginaan tarkoitetut dildot ja vibraattorit, jotta ne mahtuisivat peppuun paremmin ja olisivat toisaalta riittävän pitkiä, jotta niistä saisi pidettyä hyvin kiinni. Peppudildot ja -vibraattorit ovat usein myös joustavampia kuin vaginadildot, jotta sauva asettuu peräsuoleen mukavasti asennosta riippumatta.

Anal vibrator (Lovehoney.co.uk)

Edellä mainittujen lisäksi peppuleikeissä voi käyttää ns. anaalisuihkuja (anal douche, enema). Niitä voittaan käyttää peräsuolen tyhjentämiseen ennen peppuseksiä, mutta lämmin vesi peräsuolessa saattaa aiheuttaa erityistä mielihyvää jo itsessään.
Anal douche (Lovehoney.co.uk)

BDSM-lelut

Luksusvibraattorien lisäksi BDSM-lelut ovat erotiikkalelujen uusin trendi. Kiitos Fifty Shades of Grey-kirjojen. Suurin piirtein jokaisesta erotiikkaliikkeestä löytyykin kirjojen mukaan brändätty seksilelusarja. Voisinkin kuvitella, että bdsm-lelujen myynti lähtee taas uuteen nousuun 13.2. maailmanensi-iltansa saavan saman nimisen elokuvan myötä.

Periaatteessa BDSM:ssä voidaan käyttää melkein mitä vaan kotoakin löytyvää esinettä tai vaatekappaletta. Ns. aloittelijan paketeissa (beginner's kit, starter's kit), joita löytyy tavallisimmista erotiikkaliikkeistäkin, on yleensä jalkojen ja/tai käsien sidontaan käytettävät silkki- tai muut kangasnauhat (tai käsiraudat), silmälaput näköaistimusten estämiseksi, mahdollisesti jopa piiska tai nänninipistimet.

Lisäksi erotikkaliikkeiden perusvalikoimista löytyy ruoskia, käsi- ja jalkakahleita, kaulapantoja ja talutushihnoja, erilaisia sidontasettejä, kuten patjan alle tai oveen kiinnitettäviä nauhoja tai köysiä, ns. panokeinuja, koko pään huppuja, erilaisia naamioita ja maskeja, sulka- ja muita kutitusvälineitä, PVC- ja kumipetivaatteita, vahakynttilöitä, nännipumppuja, suukapuloita ja suupalloja kinkyihin leikkeihin.

Vain mielikuvitus on siis rajana, jos BDSM, eli sitominen, alistaminen, rankaiseminen tai erilaiset valta-asetelmat kiinnostavat teitä. Mikäli perusvarusteita jo on, rajumpaan BDSM:ään erikoistuneita liikkeitä löytyy mm. Britanniasta (vaikkapa osoitteesta uberkinky.co.uk).

Muut seksitarvikkeet

Erotiikkaliikkeistä löytyy myös laaja valikoima tuhmia asuja (pikkuhousuja, joissa on aukko vaginan kohdalla jne.). Mikäli taasen mielitte toteuttaa tyypillisimpiä sairaanhoitaja-, lääkäri-, poliisi- yms. fantasioita, asuvalikoima lienee laajin naamiaistarvikeliikkeissä. Laadukkaimmat alusvaatteet taasen löytyvät tavaratalojen alusvaateosastoilta, mikäli haluatte käytössäkin kestäviä sensuelleja alusvaatteita.

Välineiden ja asusteiden lisäksi saatavilla on myös erilaisia eroottisia pelejä, joissa tutustutaan toiseen seksuaalisesti tai joiden avulla voidaan päättää mitä tehdään seksissä seuraavaksi. Esimerkiksi noppia, joita pyöräyttämällä valitaan kehonosa, vaikkapa "nännit", johon toisen nopan kertoma toiminta esim. "nuole" seuraavaksi kohdistetaan.

Suuri osa tällaisista lauta- ja korttipeleistä on toki suunnattu heteropareille. Olen törmännyt vain yhteen naispareille suunnattuun "Lesbian sex! Game"-peliin aikuisten lauta- ja korttipeleihin erikoistuneelta Kheperiltä ja sekin on loppuunmyyty suuresta osasta verkkokauppoja. Samalta Kheperiltä on ilmestynyt myös saman korttipelin lautapeliversio, jossa tarkoitus on siis suorittaa erilaisia esileikkitehtäviä kumppanin kanssa.

Lesbian Sex! Game-korttipeli

Turvaseksitarvikkeet

Naisten välistä turvaseksiä käsittelin jo sitä koskevassa omassa postauksessa, mutta kertauksen vuoksi, seksitauteja, emätin- ja virtsatieinfektioita voi estää seuraavien välineiden avulla:
 • käyttämällä suuseksissä suuseksisuojaa tai halkaistua kondomia
 • käyttämällä kondomia dildojen tai vibraattorien päällä vagina- tai anuspenetraatioiden välillä tai jos samaa seksivälinettä käytetään vuorotellen
 • käyttämällä lateksi-, vinyyli- tai nitriilikertakäyttöhanskoja vagina- tai anuspenetraation aikana
 • pesemällä seksilelut käytön jälkeen antibakteerisella saippualla (joita löytyy mm. apteekeista) ja kuumalla vedellä

Yhteenvetona

Lesbon yöpöydänlaatikon perustarvikkeet ovat siis seuraavat:
 • kondomeja tai suuseksisuojia suuseksiin (kuukautisten ajaksi tai uuden kumppanin kanssa käytettäväksi)
 • vesipohjaista liukkaria
 • pieni vibraattori, joka mahtuu klitorikselle penetraation aikana ja/tai mukaan matkalle
 • g-pistevibraattori g-pisteen stimulointiin
 • isompi vibraattori tai dildo, jota voidaan käyttää emättimen stimulointiin
 • antibakteerista saippuaa (tai seksilelujen puhdistamiseen tarkoitettua ainetta) seksilelujen puhdistamista varten
 • paristoja vibraattoreita varten

...sekä mahdollisesti seuraavia:
 • strap on-harness ja leveätyvinen silikonidildo tai -dildoja
 • kova akryylinen, lasinen tai metallinen dildo
 • pieni silikoninen pepputappi tai peppuhelmet
 • hieromalaite, josta saa järeämmät värinät sooloseksiin
 • nänninipistimet tai -puristimet
 • käsiraudat tai muut bondagevälineet
 • silmälaput
 • joku hyvä lesboseksistä kertova, ideoitakin antava kirja (esim. Jude Schell: Lesbian Sex 101: 101 Lovemaking Positions tai Shanna Katz: Lesbian Sex Positions ja Felice Newman: The Whole Lesbian Sex Book: A Passionate Guide for All of Us)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti