sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suuteleminen


Huulissamme on paljon hermoja ja huulten iho on hyvin ohut, huulet ovat kuin tehdyt herkkien kosketusten saamiseen ja niiden antamiseen.  Suukkoja ja suudelmia onkin hyvin monenlaisia - lentosuukkoja, käsisuudelmia, poskisuudelmia, suudelmia huulille, lyhyitä pusuja, ranskalaisia suudelmia, suudelmia eri kehon osille, suudelmia tervehdittäessä, suudelmia kunnianosoituksena, äidillisiä tai isällisiä suudelmia, suudelmia jäähyväisiksi ja intohimoisia suudelmia joitakin mainitakseni.

Romanttinen suudelma on kuitenkin suudelmista se, joka käynnistää fysiologisten reaktioiden vyöryn. Intohimoisen suudelman aikana verisuonet laajenevat ja aivot saavat enemmän happea. Hengitys nopeutuu ja muuttuu epätasaisemmaksi, posket hehkuvat, pulssi kiihtyy, pupillit laajenevat. Hormonituotantoon tulee myös piikki, dopamiinin, serotoniinin, norepinefriinin, oksitosiinin ja adrenaliinin tuotanto suorastaan kylvettää kehoamme hetkellisesti. Biologiassamme suutelemisella vaikuttaa siis olevan nautinnon kannalta kiinteä, jopa riippuvuutta aiheuttava rooli.

Suuteleminen onkin eräs tavallisimmista esileikin osista vaikka kaikki eivät suutelemisesta itsessään pidäkään. Suuteleminen ei varsinaisesti ole tekniikkalaji, yhteisen sävelen etsiminen ja löytäminen on "Se Juttu" ja parhaimmillaan suuteleminen sujuukin kuin tanssi kumppanin kanssa.

Suutelemista kumppanin kanssa voi halutessaan kehittää ja monipuolistaa. Vinkkejä suutelemisen kehittämiseen löytyy lukuisista artikkeleista, mm. rakkaudeksi.fi-sivustolta, josta löytyy seuraava suutelutehtävä:

"Suudelkaa toisianne intohimoisesti, mutta ilman, että se johtaa seksiin.
  • Kokeilkaa erilaisia tapoja ja tyylejä – helliä suudelmia, intohimoisia suudelmia, nopeita suudelmia tai leikkisiä suudelmia
  • Seuratkaa, kumpi on aktiivisempi ja innokkaampi ja vaihtakaa osia.
  • Keksikää uudenlaisia suudelmia, jollaisia ette ole koskaan kokeilleet.
  • Miltä tuntuu työntää kielesi kumppanisi suupieleen tai ehkä tunnustella kielelläsi hänen hampaitaan?
Nauttikaa! Älkää vaatiko toisiltanne mitään esileikkiä enempää juuri nyt."

Useimmat naiset arvostavat asteittaista etenemistä eli käytännössä mm. sitä, ettei heti aloiteta ranskalaisella suudelmalla. Toki, jos tilanne on kehittynyt illan aikana jo pitkään flirtin tai kiusoittelun myötä hyvin seksuaalissävytteiseksi, tilanne voi jo olla kypsä kiihkeälle ja intohimoiselle kielisuudelmalle. Mutta pääsääntöisesti, jos vastapuoli ei ole valmis kielikontaktiin, on varminta aloittaa hienovaraisemmin.

Voit esimerkiksi aloittaa menemällä aivan lähelle, ottamalla suutelukumppanin kasvot kämmentesi väliin, hyväillä poskia ja katsoa samalla vastapuolta syvälle silmiin. Aloita pienin suudelmin äläkä kiirehdi. Anna kiihtymyksen rakentua. Jo kevyt ja herkkä kosketus huulille voi aikaansaada suurta nautintoa. Tämän jälkeen, ota kielesi pää mukaan suudelmaan ja kosketa sillä hänen hampaitaan. Sulje silmäsi, jotta voit keskittyä tuntemuksiisi siitä miltä hänen huulensa ja kielensä tuntuvat. Seuraa koko ajan aktiivisesti kumppanisi reaktioita, sillä jotkut naiset eivät pidä ollenkaan kevyistä ja pienistä suudelmista, toiset nimenomaan janoavat niitä. Jotkut eivät ollenkaan pidä kielisuudelmista, jotkut naiset käyttävät kieltään hyvin aggressiivisesti, toiset pitävät enemmän herkemmistä kielisuudelmista. Makuja on monenlaisia ja sen vuoksi yhteinen sävel on olennaisen tärkeä löytää, eikä suinkaan esitellä omia ns. suutelijan taitojaan toiselle sooloesityksen kaltaisesti.

Keskity siis hänen kehonkieleensä ja reaktioihinsa. Vaikuttaako siltä, että hän haluaa lisää? "Matki" hänen suutelemistaan. Kumartuuko hän lähemmäksi sinua ja suuteleeko aiempaa voimakkaammin? Vastaa siis samalla tavalla. On olennaista sovittaa oma suutelemisen voimakkuuden taso kumppanin intensiteetin tasoon.

Muita, mm. Cagen Lesbian Sex Biblesta löytyviä vinkkejä erilaisten suutelutapojen löytämiseksi:
  • keskeytä pitkä, syvä ja voimakas suudelma kevyillä ja pehmeillä suudelmilla
  • näyki ja ime rakastajasi huulia
  • nuolaise rakastajasi ylähuulta kevyesti
  • näyki rakastajasi alahuulta hellästi hampaillasi
  • vältä märkiä ja löysiä suudelmia, joista kukaan ei pidä
  • pidä kielesi pehmeänä kielisuudelman aikana ja vältä voimakkaita edestakaisin työntyviä liikkeitä, joista harva nainen pitää

Suudellessa voi myös äännellä, voihkia tyytyväisyydestä tai sanoa pitäväsi hänen suudelmastaan vahvistaen siten suutelukumppanin käsitystä siitä minkälaisesta suutelemisesta hänen kanssaan pidät.

Kosketa kumppaniasi suudelman aikana myös muuten. Moni nainen pitää parhaimpana suudelmaa, jossa hyvillään samalla niskaa, päätä, kaulaa, rintoja, selkää, peppua tai lantiota. Erogeenisimpiä alueita, kuten rintoja, ei tosin kannata koskettaa ihan ensiksi, koska se voidaan tulkita viestinä siitä, että olisit kiinnostunut vain seksistä samaan aikaan kun hän haluaisi nauttia esileikistä. Taikka vain suudella kanssasi ilman sen kummempia päämääriä seksiin liittyen.

Rintojen koskettamista voi kokeilla varovasti ensin, hipaisemalla niitä suudelman aikana. Jos hän reagoi tulemalla lähemmäksi sinua tai ojentautumalla sinua kohti aiempaakin enemmän, tyytyväisestä huokailusta puhumattakaan, on se merkki siitä, että voit jatkaa rintojen sivustaa hyväilemällä (älä koskaan koske nännejä heti ensin). Jos hän ottaa välimatkaa, se tarkoittaa, ettei rintojen koskeminen siinä vaiheessa ollut hyvä juttu. Mikäli haluat omia rintojasi hyväiltävän, ota hänen käsistään kiinni ja aseta ne rinnoillesi. Nännejä voi hyväillä, jopa nipistää sitten kun hän alkaa olla todella kuumana sinuun. Ota kuitenkin huomioon se, että nännit voivat olla todella herkät eikä kaikki naiset välttämättä halua nännejään kovin voimakkaasti kosketeltavan, muutoin kuin korkeintaan seksin aikana.

Eroottinen suudelma voivat olla erittäin tehokas esileikki ja tunnelman luoja. Olen kuullut joidenkin naisten sanovan, että suutelutaidot korreloisivat seksitaitojen kanssa, mutta olen voimakkaasti eri mieltä. Jotkut naiset eivät vain yksinkertaisesti pidä suutelemisesta ja toisilla taasen on saattanut olla kumppani, joka ei ole pitänyt suutelemisesta. Tai sitten he vain eivät ole suudelleet monipuolisesti muista syistä, edellinen kumppani on ollut kieltä puoliväkisin suuhun tunkeva yksilö. Silloin kiinnostus suutelemiseen on saattanut olla vähäistä muista, ulkoisista syistä johtuen. Meillä on tapana viedä suutelemisen tapoja suhteesta toiseen, samoin kuin harrastaa seksiäkin tavoilla, jotka ovat meille ennestään tuttuja ja turvallisia. Älä siis leimaa toista osapuolta huonoksi suutelijaksi tai arvele syyttä suotta hänen olevan "huono" sängyssäkin. Monelle riittää pieni vinkkikin siitä mitä toivoisit hänen tekevän seuraavaksi, joten ohjaa häntä kokeilemalla suutelun aikana asioita joista itse pidät ja katso vastaako hän siihen. Etsikää yhdessä teille yhteiset intohimoisen suutelemisen tavat :)

Kuva: Amazon.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti