lauantai 31. tammikuuta 2015

Seksin etiketti?

Diana Cagen Lesbian Sex Biblea lukiessani törmäsin ekaa kertaa termiin "sex etiquette" eli seksin etiketti. Koska etiketissä listatut asiat sopivat erityisesti yhden yön juttuihin, taikka satunnaiseen seksiin jonkun ennestään tuntemattoman kanssa, tässä oma postaus aiheesta ennen kuin kirjoitan muusta.

Cagen mukaan seksietikettiin eli seksiin liittyviin hyviin tapoihin kuuluvat seuraavat asiat:
  1. Tsekkaa seuralaisesi suhteen missä mennään, miltä hänestä tuntuu ja saako hän tarvitsemaansa huomiota. Pysähdy koskettamaan ja suutelemaan. Hän saattaa tarvita tauon puhuakseen ja halaillakseen kanssasi - tai vain haluta yksinkertaisesti panna kanssasi. Selvitä, mitä hän toivoo.
  2. Älä painosta tai ole liian päällekäyvä. Jokaisen täytyy saada mahdollisuus olla omalla mukavuusalueellaan. Teitä on tilanteessa kaksi eri ihmistä, mikä tarkoittaa myös kahdenlaisia erilaisia mieltymyksiä ja makuja. Vaikka uusien asioiden kokeminen voikin olla kiihottavaa, päällekäyvyys voi olla turn off.
  3. Keskity. Seksi on muutakin kuin orgasmin saamista ja tavoittelua. Keskity siihen mitä on meneillään ja löydät paremmin ne asiat, joista hän pitää ja joista itse nautit. Älä ahnehdi, vaan nauti hetkestä.
  4. Rentoudu ja pidä välillä taukoakin. Joskus ihmiset tarvitsevat vain pienen breikin esim. suutelun jälkeen voi vain siirtyä koskettamaan toista.
  5. Muista huumori. Seksi on hassua ja näyttää hassulta. Ihmiset näyttävät huvittavilta harrastaessaan seksiä. Älä siis koe sitä mitenkään outona tai friikkaa asian takia.
  6. Varmista, että seuralaisesi kokee itsensä erityiseksi. Lausu kohteliaisuuksia, kuumia tai tuhmia asioita.
  7. Älä pomottele. Tilanteen "vieminen" ja aloitteiden tekeminen on kivaa, mutta kiinnitä huomiota seuralaisesi reaktioihin. Äläkä missään olosuhteissa arvostele hänen osaamistaan tai käyttäytymistään seksin aikana.
  8. Ole kiltti ihmisille, joiden kanssa harrastat seksiä.
Melko itsestäänselvyyksiä mielestäni. Tulee vaan mieleen, että kuinkahan moni näitä kaikkia harjoittaa tai kykenisi muistamaan alkoholihuuruisen baari-illan jälkeen kun vaan yksinkertaisesti panettaa, eikä harkintakyky ole muutenkaan ihan kirkkaimmillaan.

Koska hyviin tapoihin ja satunnaisenkin kumppanin huomioimiseen kuuluu mielestäni muitakin tärkeitä asioita, mm. turvaseksi ja hygienia, kirjoitan niistä myöhemmin erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti