maanantai 19. tammikuuta 2015

Rintojen hyväileminen

Rintojen hyväileminen on osa hyvää esileikkiä ja hyvää seksiä. Vuonna 2006 tehdyssä tutkimuksessa 82 % naisista kertoi rintojen stimuloinnin voivan saada heidät kiihottumaan. Lisäksi 78 % naisista sanoi rintojen stimuloinnin lisäävän kiihottumista kun he jo ovat valmiiksi kiihottuneita.

Tästä huolimatta rinnat jäävät usein liian vähälle huomiolle esileikin ja seksin aikana. Jotain kertonee sekin, ettei suomen kielessä edes ole asialle omaa termiä. Englannin kielessä puhutaan breastplaysta tarkoittaen kaikkea sitä mitä rinnoille eroottisessa mielessä voi tehdä.

Varsin yleinen harhaluulo on se, että nainen tietäisi automaattisesti miten toisen naisen rintoja tulee koskea. Väärin. Rintojen koskettelumieltymyksiä lienee yhtä paljon kuin klitoriksen hyväilymieltymyksiäkin. Rinnat ovat yksilöllisiä, niitä on erikokoisia ja erimuotoisia. Joidenkin nännit ovat pienemmät, joidenkin isommat. Lisäksi rintojen tuntoherkkyys vaihtelee kuukautiskierron, kiihottuneisuuden asteen ja iän mukaan.

Jotkut naiset voivat saada orgasmin pelkästään heidän nännejään hyväilemällä, jotkut eivät halua rintojaan koskettavan ollenkaan, milloinkaan. Jotkut eivät halua etenkään nännejään koskettavan milloinkaan muulloin kuin seksin tai esileikin aikana. Jotkut eivät saa juuri mitään kiihottavia tuntemuksia rintojensa koskettelusta. Nainen saattaa ehkä kuitenkin helpommin ymmärtää, että edellä mainitut seikat vaikuttavat tuntoherkkyyteen, jos hänen omia rintojaankin on erilaisissa tilanteissa hyväilty, puristeltu, nuoltu tai purtu.

Lukemastani naisille suunnatusta kirjallisuudesta laajin kirjoitus aiheesta löytyy Felice Newmanin The Whole Lesbian Sex Bookista, suurimmassa osassa muusta kirjoista aihe on lähes kokonaan sivuutettu. Näin ollen nojaan seuraavassa eniten hänen kirjotuksiinsa sekä omiin kokemuksiini.

Naisen rinnat voivat olla herkimmillään kierron puolivälissä, juuri ennen kuukautisia, kuukautisten tai raskauden aikana. Kosmeettiset leikkaukset puolestaan voivat aiheuttaa arpikudosta ja siten heikentää tuntoherkkyyttä. Koska tilanne voi vaihdella paljonkin, paras neuvo on: kysy kumppaniltasi. Toinen neuvo on: etene hellemmästä/epäsuoremmasta kosketuksesta kovempaan/suoraan kosketukseen äläkä heti tarraa suoraan nänniin kiinni niitä nipistellen. Lämmittele ensin. Huomioi sekin, että jotkut naiset pitävät voimakkaasta kosketuksesta, joten pitkäkestoinen liian hellä kosketus voi olla jopa turn off silloin kun on jo voimakkaasti kiihottunut. Kolmas neuvo on: kehu hänen rintojaan. Erityisesti, jos hän häpeilee niitä, kokee rintansa liian pieniksi, kokee niiden olevan eri paria tai on muulla tavoin epävarma rintojensa viehätyksessä sinun silmissäsi. Neljäs neuvo on: opeta kumppaniasi koskettamaan omia rintojasi.

Keskusteleminen voi siis auttaa todella paljon siihen kuinka paljon nautitte rintojenne hyväilystä kun herkkä suudelma herkistyneelle nännille voi olla joko nautinnollinen tai tuskallinen, tai molempia. Kysy, ennen kuin seuraavan kerran suutelet, hivelet, imet, nipistät, näykit rintoja tai käytät niihin jotain seksivälinettä, esim. nänninipistimiä. Jos itse pidät hienovaraisista ja kevyistä kosketuksista, älä oleta, että kumppanisikin pitää ja kun keskustelette aiheesta, näytä hänelle mistä itse pidät. Kosketa rintojasi ensin itse niin kuin haluat niitä kosketettavan, ja ota sen jälkeen hänen kätensä rinnoillesi ja näytä miten niitä tulisi koskea.

Hyvä peukkusääntö on siis aloittaa varovaisesti, jos vastapuoli ei ole valmiiksi todella kiihottunut. Rintojen ottaminen kämmeniin ja niiden hellä hyväileminen/hierominen (myös rintaliivien läpi) ovat hyviä tapoja aloittaa. Rintojen sivun jälkeen nännipiha on varmempi paikka jatkaa kuin suora nännikosketus, varsinkaan voimakas sellainen. Nännien kovettumisesta huomaa kyllä, jos hän kiihottuu siitä mitä olet tekemässä. Tarkkaile siis kumppanin reaktioita ja jos hän näyttää nauttivan, voit kokeilla "koventaa otteita", ehkä jopa nipistääkin niitä.

Muista myös vaihdella kosketuksen voimakkuutta ja nopeutta. Jos huomaat kumppanisi nauttivan jostain tietynlaisesta kosketuksesta erityisen paljon, anna hänen nauttiakin siitä ennen kuin taas vaihdat voimakkuutta tai nopeutta. Usein rinnat ovat alussa hyvin herkät, mutta vaativat kiihottuessa enemmän voimakkuutta.

Rintojen nuoleminen ja imeminen voi olla erittäin kiihottavaa, samoin se jos hyväilette yhtä aikaa toinen toistenne rintoja. Leiki siis kielelläsi ja suullasi hänen nännillään samalla kun hyväilet hänen toista rintaansa kädelläsi tai sormillasi. Rintojen hyväileminen ja nipistäminen seksin aikana, samaan aikaan kun stimuloit hänen klitoristaankin, voi olla äärimmäisen kiihottavaa ja nopeuttaa tai voimistaa orgasmia. Voit myös itse hyväillä omia rintojasi samalla kun saat häneltä vaikkapa suuseksiä, jotta hän voi keskittyä siihen mitä hän on tekemässä.

Jos tiedät kumppanisi nauttivan rintojensa koskettelusta, tai arvelisit hänen pitävän siitä, voit kokeilla myös seuraavia:


 • nuole kumppanisi rintakehää ja käsivarsien alapuolta ja etene rintoja kohti
 • testaa erilaisia tuntemuksia, erittäin kevyistä kosketuksista rajuihinkin kosketuksiin
 • nuole ja näyki herkkää rintojen alapuolta
 • hautaa kasvosi hänen rintoihinsa
 • ota hänen rintansa kämmeniisi ja purista rinnat yhteen
 • painaudu kehollasi hänen rintojaan vasten
 • kostuta sormesi nuolemalla ja pyöritä kosteaa sormeasi hänen nännillään. Voit myös käyttää liukastetta (nuoltavaa/syötävää sellaista) tai jopa hänen omia kehon nesteitään samaan tarkoitukseen
 • läpsäise hänen nänniään nopeasti ja kevyesti, nipistä sitä. Vuorottele näiden välillä
 • puhalla ilmaa kostealle nännille
 • ota nänni etusormesi ja peukalon väliin, nuole ja ime nännin päätä niin kuin se olisi hänen klitoriksensa
 • purista hänen rintansa yhteen ja nuole molempia nännejä yhtä aikaa
 • nipistä, purista ja pyöritä hänen nännejään peukalon ja etusormen välissä
 • käytä nänninipistimiä stimuloimaan hänen rintojaan, jotta saat kätesi vapaaksi muuhun hyväilemiseen
 • kokeile vibraattorin tuottamia aistimuksia nänneihin
 • hiero omaa pimppiäsi hänen nänniään vasten tai omaa nänniäsi hänen klitorikseensa
 • ns. tissipanon ei tarvitse olla rajoittunut vain heteroparien väliseksi jutuksi: jos käytössänne on strap-on, voit panna kumppaniasi hänen rintojensa väliin ja/tai pyytää tekemään saman sinulle. Käyttäkää tällöin liukastetta tai sylkeä kitkan vähentämiseksi
 • levitä hänen rinnoilleen jotain syötävää, kuten vatkattua kermaa, hilloa, syötävää makuliukuvoidetta tai jäätelöä, ja nuole se pois hitaasti
 • mikäli kumppanisi pitää kivun tuntemuksista, voit myös tiputtaa sulaa kynttilän vahaa hänen rinnoilleen. Huomioi, että korkeudella on tässä myös merkitystä, vaha jäähtyy tippuessaan ja on korkeammalta tiputettaessa vähemmän kuumaa kuin lähietäisyydeltä valutettuna
 • rinnoille voi myös antaa monipuolisen oman hieronnan muun hieronnan ohessa
 • jos/kun kylvette tai käytte yhdessä suihkussa, voit pestä hänen rintansa niihin saippuaa hieroen

Nänninipistimistä on hyvä muistaa se, ettei niitä tulisi pitää kiinnitettyinä yhtäjaksoisesti enempää kuin 20-30 minuuttia. Nänni myös turtuu intensiivisessä puristuksessa. Kivun, nautinnon ja/tai kiihottavat tuntemukset palaavat kun poistat nipistimet veren palautuessa kudokseen. On myös hyvä kokeilla nipistimiä ensin omiin nänneihin ennen kuin kokeilet niitä kumppaniisi.

Tekniikoita ja mahdollisuuksia rintojen monipuoliseen stimuloimiseen on siis paljon, joten selvitä kuinka herkät kumppanisi rinnat ja nännit ovat. Nännien stimuloiminen voi aiheuttaa kohdun supistelua ja sitä kautta erityistä mielihyvää joillekin naisille. Nänneistä näyttäisi myös tutkimusten mukaan johtavan suoria hermoyhteyksiä samoille aivoalueille kuin sukupuolielimistäkin, orgasmituntemukset näin mahdollistaen. Kaikki naiset eivät kuitenkaan kyseisiä tuntemuksia saa. Näin ollen tässäkin asiassa keskustelut sekä kumppanin aktiivinen kuunteleminen (myös kehonkielen) ovat siis tärkeitä silloin kun on tilanne ns. päällä.

Loppukevennyksenä lista synonyymeistä. Cityn bloggari Epic Memo, joka listasi pimpin synonyymit joulukuussa 2013, on sittemmin kehitellyt myös varsin kattavan synonyymilistan sanalle tissit. Listalta löytyy kaiken kaikkiaan 220 ilmausta naisen rinnoille. Suuri osa on mielestäni myös halventavia ja erityisesti heteromiesten kokoihanteita heijastavia.

Omat suosikkini listan ilmauksista ovat: rinnat, boobsit, melonit, hunajamelonit, munkit, appelsiinit, povi, nuput, tisut, omenat, omput, tisukat, tissikät, kaksoset, tyynyt, kukkulat, mandariinit, hunajaiset, greipit.

Muita: bosat, daisarit, ryntäät, fileet, kannut, hinkit, maitorauhaset, maitotonkat, meijerit, kupit, vesimelonit, nisut, nisät, muffinsit, rintakehä, rinnukset, rintavarustus, läpyskät, keuhkot, puskurit, riiput, roikut, etumus, etukyttyrät, etuvalot, ajovalot, pamelat, kummut, räpylät, pehmopallot, tynnyrit, nyppylät, ketunnokat, kellukkeet, muhkut, ilmatyynyt, ilmapallot, hupikummut, kärpäslätkät, kouralliset, linnanmäet, maitopussit, purjeet, sitruunat, utareet, hölskyt, lollot, lollerot, löllykät, lölleröt, löllökät, pomput, pomppupallerot, bumtsibumit, rypäleet (tosi pienet amberit), rusinat (even smaller), pullat, etupakarat, keilapallot, etunojat, ämpärit, tynnyrit (HUGE), tonkat, muhkurat, pallerot, pom-pomit, bombomit, kattilat, dondot, jalkapallot, koripallot, rukkaset (riiput), lapaset (edellistäkin riipummat), kulhot, bonbonit, kookokset, bosannat, bosberokset, palovaroittimet, etukenot, pallukat, parilliset, verhot, titties, bomberokset, bomberot, kylkiluut, kupposet, tuopit, tuopposet, nyppylät, kalliot, mount everestit, himalayat, beyoncet, bjönssit, xenat, tulpat, korit, pullot, iTits, kelluvat, turvatyynyt, lupsukat, möhkylät, hoplopit, hypykät, hyppivät, bambut, hiphopit, pomppivat, pomput, ryntsyt, silmukat, silikonit (feikit), silkkarit (same shit), rintaposket, sydämet, pamsut, kilvet, lurpat, luppakorvat, panssarit, bonantsat, ankkurit, möykyt, kyyhkyset, ylämäet, bingopallot, lipukkeet, möhkylät, läpät, rintalihakset, kennot, käteen sopivat (paitsi joillain), boltsit, himokkaat, kädelliset, lamput, tölkit, bumtsit, pampulat, tuplanollat, eriparit (useimmilla), painot, etupyrstöt, nielurisat, laalaat, nugetit, laavut, majakat, planeetat, teltat, täysikuut, pyörylät, hypykkäät, hypyttimet, ne mistä maito tulee, imukupit, laskuvarjot, veneet, lumikit, rauhaset, v-aukko, kanootit, hölskykkäät, hölskyttimet, dorikset, silja linet, amberssonit, lavuaarit, pantilliset, pehmoiset, tomaatit, lätsät, täydellisyyden perikuvat, pönikät, pussukat, tuttipullot, donitsit, hyllyvät, jakkarat, taulut, laukut, tuubit, palat, siivut, satulat, helout (englantilaisittain helöyt), puristeltavat, lissut, hipelöitävät, charmikkaat, yläistuimet, suikaleet, kalapuikot, kuvut, vaunut, tamburiinit, hyvä syy mennä saunaan, sun äidilläsikin on ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti